středa 28. prosince 2016

TOP 20 Nejočekávanějších velkých filmů roku 2017

Rok 2017 vypadá z pohledu filmového fanouška neuvěřitelně slibně. Na co všechno se můžeme těšit?

Ještě než se pustíme do přehledu, tak dvě upozornění. Všimněte si, jak jsou blockbustery rozprostřeny do celého roku. Už definitivně neplatí, že sezóna začíná v květnu (byť právě do čistě letního období jsou směrovány ty největší pecky). Reálně se ale vykopává už začátkem března, kdy do kin vtrhnou Logan a Kong a v podstatě se pak pokračuje plynule dál a dál. A druhá poznámka, data premiér jsou česká uvedení do kin.

Logan


Hugh Jackman se ještě jednou a naposledy vrací jako Wolverine - pardon jako Logan v hodně civilní a hodně drsné závěrečné kapitole. Režisér James Mangold sice jen výjimečně natočí něco, co by přesahovalo hranice řemeslného průměru, takže se nenechte trailerem zmást a nečekejte příliš, eRkové balení ale určitě pomůže a když budeme mít štěstí, třeba si Mangold a spol. vyberou svoji velkou hvězdnou chvíli a doručí komiksový klenot. Trailer

Premiéra 2. března 2017

Kong: Skull Island / Ostrov lebek


Kong vypadá v trailerech naprosto impozantně. A doufejme, že tak to bude i v celovečerní podobě. Pokusy o humor a velké množství dalších příšer, jak jsme to viděli v druhém traileru, by z toho všeho mohly udělat nefunkční guláš, zatím jsme ale optimisté.

Premiéra 9. března 2017

Kráska a zvíře


Disney přišel na další kouzelnou formulku, která mu vydrží na několik budoucích let - své nejslavnější animáky převádí do hrané podoby. A ono to funguje. Kráska a zvíře strhala rekordy v počtu shlédnutí už jen při zveřejnění svého traileru. A dá se očekávat, že jinak to nebude ani při premiéře v kinech. Rodinná zábava táhne a když nás ještě v hlavní roli čeká Emma Watson, je jasné, že i kdyby všechny hity z tohoto seznamu propadly, tenhle na sebe vydělá a bude útočit na miliardu.

Premiéra 16. března 2017

Power Rangers


Černý kůň roku 2017. Power Ranger jsou legenda a nikdo netuší, jak moc budou v kinech fungovat. Zatím ale přitahují velkou pozornost a co víc, z upoutávek a fotek nevypadají vůbec špatně.

Premiéra 6. dubna 2017

Rychle a zběsile 8 / Fate of the Furious


Po smrti Paula Walkera se komerčně mimořádně úspěšná série Rychle a zběsile definitivně musí vydat trochu jinou cestou, zbývající základní pilíře ale zůstávají. Vin Diesel a k němu hvězdná sestava, která se s každým dalším filmem rozrůstá (tentokrát o Charlize Theron). V osmém dílu se Dom přidá nečekaně na stranu protivníků, režie se chopil F. Gary Gray a tak nás čeká zase trochu jiný film. Jestli se mu podaří sáhnout na miliardu a půl, kterou vytřískala z kin sedmička, to je otázka, ale je jasné, že sny producentů nejsou malé. Slovy legendární Jolandy ,,hodně vysoko míříš". Trailer zatím ale očekávání potvrdil a před koncem roku sesadil z trůnu nejsledovanějšího traileru Krásku a zvíře.

Premiéra 13. dubna 2017

Strážci Galaxie 2


Strážci Galaxie se vrací, aby pátrali po otci Star-Lorda a všechny dostupné informace v čele s okouzlujícím trailerem zatím naznačují, že druhý díl bude ještě lepší než ten první a zastihl Jamese Gunna jako autora ve vrcholné životní formě. A i kdyby to bylo ,,jen" tak dobré jako jednička, pořád to bude jeden z nejlepších blockbusterů roku 2017.

Premiéra 4. května 2017

Alien: Covenant


Ridley Scott chce svoji hračku pro sebe.  A tak musí Neil Blomkamp čekat opodál, než si Ridley dohraje. Po Prometheovi nás čeká druhý díl z plánované vetřelčí prequelové trilogie. V názvu má nejen z obchodních důvodů Aliena a také vizuálně se mu velmi podobá, byť barevné ladění je odlišné. Vetřelec patří k celosvětově nejoblíbenějším filmovým sériím a fanoušci nejspíš opět vezmou kina solidním útokem - Scott slibuje eRkovou podívanou a trailer nás nenechává na pochybách, že tady budou poctivě praskat páteře i hrudní koše.

Premiéra 18. května 2017

Baywatch


Z mého pohledu hodně podezřelý film, který víc než ve stopách původního seriálu kráčí ve stopách filmové komedie 21 Jump Street. Nekorektní eRková zábava tak nejspíš kromě základní myšlenky ,,hezkých lidí v červených plavkách" a cameo rolí herců ze seriálu přinese úplně jinou poetiku. Dwayne Johson ale patří k největším hvězdám současnosti, tak doufejme že ví co dělá a neutopí se v tom. Trailer

Premiéra 18. května 2017

Piráti z Karibiku 5: Salazarova pomsta


Dlouho dlouho po skončení natáčení se do kin dostane i pátý díl Pirátů z Karibiku (v Česku nakonec pod názvem Salazarova pomsta), od kterého se nečeká nic jiného, než že znovu narazí zlatou žílu a přinese studiu minimálně miliardu. V opačném případě Johnny Depp potvrdí svoji pozici nejpřeplácenějšího herce současnosti, jehož jméno už netáhne - a to dokonce ani v legendární pirátské sérii. Komerční průšvih to asi nebude, ale tipnou si tržby bude chtít hodně odvahy. Trailer

Premiéra 25. května 2017

Wonder Woman


DC přichází s první ženskou komiksovou hrdinkou v hlavní roli a navíc s prvním velkým DC filmem (co se nově nastartované vlny týče), který nerežíruje Zack Snyder. Trailer vypadá skvěle, Gal Gadot titulní role sedí a doufejme, že fungovat bude i celek.

Premiéra 1. června 2017

Mumie


Všichni chtějí mít svůj propojený filmový ,,svět" tak jako Marvel. Studio Universal není výjimkou a rozhodlo se stavět na monstrech ze své bohaté historické knihovny. Vykopávat bude Mumie a aby to byla sichrovka, tak se jí postaví Tom Cruise. Trailer zatím schytal spíš kritiku za to, že vypadá jako další díl série Mission: Impossible, ale nedivili bychom se, kdyby se nakonec studio i Tom Cruise smáli. Mumie je silná značka. A Tom Cruise pořád ještě umí zaválet.

Premiéra 8. června 2017

Transformers: Poslední rytíř


Další víceméně tutová miliardová záležitost. Michael Bay se nechce vzdát pozice režiséra jedné z komerčně nejúspěšnějších sérií všech dob a tak recykluje co může. Už od druhé epizody sice tvrdí, že tentokrát bude všechno jinak a důraz bude kladen na příběh stejně jako poprvé pod vedením Stevena Spielberga, ale nevěřte mu. Zase to bude jen bezhlavá epicky natočená rubanice s pár novinkami - v tomto případě je lákadlem především osudový střet Bumblebeeho s Optimem. A tak to vlastně máme rádi. Nebo ne?

Premiéra 22. června 2017

Spider-Man: Homecoming


Spidey je zpátky. Čeká nás film, který slibuje skvělou kombinaci humoru a akce zasazenou do středoškolského prostředí. Tom Holland už v Občanské válce dokázal, že Spideyho kostým mu sedne jako ulitý a celou řadu kaskadérských kousků dělal sám. Michael Keaton jako záporák udělal v prvním traileru dojem a když si k tomu přidáte ještě Roberta Downeyho Jr., který si sem zaletí na výraznou hostovačku, je velká šance, že tohle bude Spider-Manův velký a hlavně vydařený návrat. Mezinárodní trailer

Premiéra 6. července 2017

Válka o planetu opic


Už třetí pokračování zrestartované Planety opic vypadá znovu slibně a posune nás v ději zase o kus dál. Zasazení do zimní krajiny dává filmu jiný feeling a pokud se podařilo napsat solidní scénář, měla by se vysoká kvalita této série udržet. Trailer

Premiéra 13. července 2017

Dunkerk


Původně byl na tomto místě Luc Besson se svým Valerianem a městem tisíce planet (který má v Česku premiéru shodou okolností ve stejný den), jenže pak jsem si vzpomněl, že do kin dorazí nový Nolan - a Besson utřel. Každý Nolanův film je událost a v tomto případě obzvlášť. Stačí se podívat na to, z jakých filmů se skládá tento žebříček a hned si člověk uvědomí, že Nolan jde naprosto proti proudu. Zda mu to vyjde i tentokrát? Kdo ví. Ale určitě to bude zážitek, na který se nezapomíná, protože šance, že by Nolan tentokrát selhal, je malá. Trailer

Premiéra 20. července 2017

Blade Runner 2049


Denis Villeneuve si splnil jeden ze svých snů a společně s Ryanem Goslingem v hlavní roli a Harrisonem Fordem natočil pod dozorem Ridleyho Scotta pokračování jednoho z nejlepších sci-fi snímků všech dob. Přijdou diváci do kin? Bude to film, který ocení kritika? Nikdo přesně neví. Ale bude to velká a ostře sledovaná událost. Trailer

Premiéra 5. října 2017

Kingsman 2: Zlatý kruh


Kingsman: Tajná služba byl až nečekaný komerční hit (budget 81 mil, tržby přes 414) a tak není divu, že Matthew Vaughn dostal šanci natočit pokračování. Celé je to o to výjimečnější, že Vaughn dosud sequely svých úspěšných filmů netočil. Tentokrát udělal výjimku a nepochybujme, že k tomu měl pádný důvod.

Premiéra 5. října 2017

Thor: Ragnarok


První Thor mě bavil, druhého naopak považuji za příšerný film a nejslabší marvelovku vůbec. Trojka ale vypadá až neuvěřitelně slibně. Fantasy buddy-movie, kde se s Thorem potká Hulk a to celé pod vedením jednoho z nejvtipnějších a nejoriginálnějších režisérů posledních let Taiky Waititiho (nebo jak se to skloňuje)? To chcete vidět!

Premiéra 26. října 2017

Justice League / Liga spravedlnosti


Nejmocnější seskupení nejmocnějších komiksových hrdinů - Justice League - dorazí na podzim a měřeno silou jejich jmen i schopností by si měli pánové a dáma vytřít s Avengers zadnici. Jenže všichni víme, že v tuhle chvíli WB a DC v závodu s Marvelem stěží popadají dech. Ochutnávka v podobě Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti nedopadla zrovna dobře a tak nám nezbývá než se modlit. Trailer

Premiéra 16. listopadu 2017

Star Wars: Episode VIII


Osmá epizoda Star Wars je nejspíš nejočekávanějším filmem roku. Po úspěchu Síly se probouzí a Rogue One má série šanci odrazit se mnohem víc od svých předobrazů a místo kopírování přijít s něčím výrazně novým, co nám vyrazí dech. Režisér Rian Johnson (Looper) si sám napsal  scénář, fotky z natáčení vypadají správně ,,divně" a pokud pointa nebude v tom, že někdo na někoho zakřičí ,,Já jsem tvůj otec/matka/bratr/syn/děda/bába" - tedy, že osmá epizoda nebude kopírovat Impérium vrací úder - čekají nás velké věci. Dobrou zprávou je, že Carrie Fisher stihla natočit všechny své scény a tak se s ní ještě za rok jednou uvidíme.

Premiéra 14. prosince 2017

Někdy příště si dáme ještě přehled menších filmů jako je John Wick 2 a pod. Ale teď otázka: Na který z těchto dvaceti filmů se těšíte nejvíc?

10 komentářů:

  1. Divil jsem se, ze zmenili nazev Piratu a pak jsem dikybohu zjistil, ze je to jen zas z prstu vycucany cesky preklad, ktery zni jak nejaky ceckovy direct-to-dvd film :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já někde četl, že za to může Disney. Originální název prý znají jen v USA a mimo by to prý lidem nic neřeklo a nemuselo by je to nalákat do kina

      Vymazat
    2. Změny názvů v jiných zemích si vždy řídí sám Disney - Moana/Vayana - změna kvůli právům v naší zemi... Jak píše kolega, originální název má jen pár zemí, které mají onu dráhu v Disneylandu, pro zbytek je to nicneříkající.

      Vymazat
    3. Ok, chapu ze si to Disney ridi samo. Proto jsme tu mohli mit takovou silenost jako Darebak 1. Nakonec nastesti nekomu doslo, jak stupidne to zni (ikdyz vsude po svete na tuhle zmenu nedoslo). Kazdopadne jak je Dead Men Tell No Tales nicnerikajici? Pominme to, ze ten preklad by znel v cestine divne. Ale ze by byl nicnerikajici? Ja myslim, ze je vserikajici :) Nevsiml jsem si, ze by to anglicane pouzivali jako frazi na denni bazi. To jako takhle v Americe uspavaj deti nebo co? Nebo proc by to melo anglicky mluvicimu cloveku rict vic nez cechovi? A jaka je souvislost s atrakci z Disneylandu? Ze to tam nekdo zahlasi? Na atrakci jsem byl a niceho takoveho si ani nevsiml :) Tak jako tak, nic to nezmeni na mem nazoru, ze ten cesky nazev zni jako nicnerikajici beckovina :)

      Vymazat
  2. + Resident Evil 6, Ghost in the Shell, Wolrd War Z 2, Kingsman 2, Valerian, The Dark Tower ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych byl s těmi miliardovými tržbami ostražitější. Přeci jen se na tržbách odráží i konkurence a to ve dvou rovinách. Co týden to velkofilm, a běžný divák jde na novinku. Dále mizí taková ta událost, kterou velkofilm je, jestliže se objeví 4x, 6x do roka. Kritický a porovnávací pohled je mnohem silnější a filmy už to dnes nemají tak jednoduché...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostou souhlasím. Ale proto je taky miliarda zmíněná jen několikrát. Klidně to berme jako tipovačku, ale podle mě Transformers i kráska a Zvíře ji udělají. Rychle a zběsile a Piráti z Karibiku předpoklady mají, ale konkurence je fakt obří, trh bude nasycený a někdo to odskáče. Tipl bych si, že Rychle a zběsile to dá, bude začátek sezóny... ale Piráti...no uvidíme. U ostatních filmů, které by teoreticky tu miliardu také mohly dát, je to fakt s otazníkem.

      Vymazat
    2. Samozřejmě ještě tu jsou Star Wars:-D

      Vymazat
  4. Moje TOPka nejočekávanějších filmů vypadá je následující:
    1. Star Wars - přes miliardu
    2. Piráti - když bude film opravdu dobrý, tak přes miliardu, když ne tak kolem 700 - 800 tisíc
    3. Blade Runner
    4. Temná věž - když se povede tak k 600 tisícům
    5. Justice League - tady bych to viděl na cca 600 tisíc, jestliže půjde o kvalitně obdobnou produkci jako předcházející DCCU filmy, v případě že se povede klidně k 800k
    6. Zběsilci - ti by se mohli točit okolo miliardy, ale spíš méně
    7. + 8. + 9. Spiderman, Strážci, Kingsman 2
    10. World War Z 2 - Bude vůbec??!

    OdpovědětVymazat
  5. Bude i nějaký nový díl ze ságy Twilight ??

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.