pondělí 5. prosince 2016

Trailer: Mumie - Tom Cruise versus prastaré egyptské monstrum

Připravte se na návrat jednoho z nejklasičtějších monster světové kinematografie.

První Mumie byla natočena pomalu před sto lety - v roce 1932 s Borisem Karloffem v hlavní roli. Pak ji vzkřísili v roce 1999 Stephen Sommers a Brendan Frazer a letos se do stejného úkolu pustili Alex Kurtzman, Tom Cruise a Russell Crowe.

Jak to bude vypadat můžeme poprvé naplno ochutnat právě teď, protože Universal vypustil svoji rozzuřenou egyptskou královnu Ahmanet na internet v prvním traileru. A výsledek je poněkud rozpačitý a připomíná spíš rutinní hollywoodský digifest. Mumie v ženském vydání (Sofia Boutella) zatím postrádá větší charizma a speciální efekty to moc nespraví (ty rozdvojené panenky mě vyloženě vytáčí). A tak je to vlastně se vším. Není tu nic, co by vás posadilo na zadek nebo zavánělo originalitou. Jedinou změnou je Russell Crowe jako Doktor Jekyll, který bude zřejmě sloužit jako spojovací prvek s dalšími filmy filmy plánovaného ,,božího monstruniversa", v němž bychom se časem měli potkat i s Van Helsingem,  Neviditelným, Vlkodlakem a Frankensteinovou nevěstou (z jejíž původní verze mimochodem pochází věta ,,Welcome to a New World of Gods and Monsters"). Jak velkou roli bude hrát Jekyll v příběhu zatím není zcela zřejmé, ale Crowe v ukázce nevypadá, že by ho to nějak extra bavilo.

Hvězdy našeho mládí: Mumie - Co dělají a jak vypadají herci ze skvělé dobrodružné podívané

Je zřejmé, že Universal má svůj nový svět docela promyšlený, mě by ale víc zajímalo, jak moc promyšlený je konkrétní scénář Mumie, která zatím ve srovnání se Sommersovým filmem vypadá nepříliš přesvědčivě (a to mi Sommersova mumie přijde jako slabý a uřvaný odvar z Indiany Jonese). Jako horor tahle nová reinkarnace nefunguje (a vlastně si ani nemyslím, že je tak zamýšlená), jako dobrodružný film to ale postrádá nadhled a ze všeho nejvíc to vypadá jako další Mission: Impossible, ale s mumií.

Co vy? Spokojeni?


1 komentářů:

  1. Do kina na to pravdepodobne nepôjdem. Trailer ešte ako tak išiel. S čím mám však problém, je herecká predstaviteľka múmie. Sofia Boutella mi nepríde ani trochu sympatická. Mali radšej ostať u mužskej verzie múmie.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.