úterý 6. října 2015

Rychle a zběsile 8: Kdo bude režisérem? Rýsuje se finální jméno AKTUALIZOVÁNO

Posledník několik týdnů se hodně řešilo, kdo bude dalším režisérem Rychle a zběsile 8. Neměl jsem popravdě řečeno čas o tom psát, protože práce na Česko Slovensko má talent, Test seriálů a spousta další práce měla přednost, navíc nikdo netušil, co je fakt a co balast, ale zdá se, že nastala ta pravá chvíle se na celou situaci podívat. Finální jméno se rýsuje.

Hollywood Reporter informoval a foto přímo od Vina Diesela to potvrzuje, že finální jednání podle všeho probíhají s F. Gary Grayem. Ten se letos připomněl peckou Straight Outta Compton (navíc pro studio Universal, které s ním tedy má čerstvou zkušenost), nad kterou se rozplývám tady. Energický rapový nářez byl navíc i komerční hit a pro Graye mluví i všechno ostatní, takže úspěšná jednání může zhatit jen nějaká nečekaná kravina. Gray je totiž režisérem úspěšných filmů Ctihodný občan, Vyjednavač, na kontě má i méně úspěšné Be Cool a také úspěšný remake Italian Job, kde nebyla o akci v autech nouze. A aby toho nebylo málo, Gray dělal s Dieselem na akčním thrilleru A Man Apart. Být Dieselem, který má na výběr režiséra vliv, taky po Grayovi sáhnu.

AKTUALIZACE: F. Gary Gray potvrdil, že bude režírovat Rychle a zběsile 8. 

Hledání režiséra pro Rychle a zběsile 8 nebyla žádná sranda. Původně měl režírovat osmý (a také devátý) díl znovu James Wan, ten už ale v průběhu natáčení oznámil, že to nedá a bude točit V zajetí démonů 2. Studio tedy zkusilo znovu Justina Lina, ale ten dal přednost Star Treku Beyond. Pak dostal James Wan novou nabídku, o jaké se zřejmě většině režisérů jen sní, ale ani to ho nezlomilo a tak se V zajetí démonů 2 už začalo točit. Wan je zkrátka po náročném natáčení sedmého dílu vyčerpaný. Smrt Paula Walkera, přepisy, přetáčení, technické řešení Walkerovy absence - to všechno udělalo z Rychle a zběsile 7 film, na který chcete svým způsobem nejspíš co nejdřív zapomenout.

Následně se vyrojily spekulace, že oba režiséři nechtějí další díl točit hlavně kvůli autoritářskému Dieselovi. A spekulovalo se dokonce o tom, že by natáčet mohl i sám Diesel, který už má režijní debut za sebou a natočil i 18-ti minutový Rychle a zběsile apendix Los bandoleros. Diesel ale udělal všem dohadům konec, když řekl, že takto velký a náročný projekt určitě režírovat nechce.

Nakonec se objevila tři jména. F. Gary Gray a dále Adam Wingard, který má za sebou režii epizod hororových seriálů a nezávislých filmů a Louis Leterrier, který jako řemeslník filmy dokáže sice dokončit (Neuvěřitelný Hulk) a dokonce jsou z nich občas i hity (Souboj titánů), ale málokdy natočí něco aspoň trochu výjimečného. Vyšlo mu to snad jen s Podfukáři, Utrženým z řetězu a prvním Kurýrem. Nicméně, kdyby nevyšel Gray, tipoval bych, že to bude právě on, koho si Universal vybere.

V tuto chvíli to ale vypadá, že Gray má obrovský náskok. Studio s ním údajně jedná exkluzivně už o detailech a sám fakt, že nejmocnější herec na facebooku s ním zveřejní vysmátou fotku dává jasný signál. Za mě spokojenost, teď ještě najít náhradu za Paula Walkera (spekuluje se dokonce o jeho bratrovi), napsat lepší scénář než mělo posledních šest dílů a bude to v cajku.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.