středa 8. dubna 2015

TOP 3: Nejlepší a nejhorší muzikálová vystoupení v nemuzikálových seriálech

Skončil nám muzikálový projekt Glee (recenze). U něj se samozřejmě dalo čekat, že v něm uvidíme hromadu hudebních čísel. Ale ta se překvapivě objevují i v seriálech, které nemají s muzikou nic moc společného.

Nejhorší muzikálová vystoupení

3. American Horror Story: Asylum - The Name Game

Abychom si to vyjasnili, samotné hudební číslo špatné není. Vlastně je docela povedené. Ale problémem je, že v seriálu, který je temný, zvrácený a mrazivý působilo jako pěst na oko, když zaměstnanci a chovanci ústavu pro mentálně choré začali vesele skotačit do rytmu hudby.



2. Dr. House - Get Happy

Není žádným tajemstvím, že velkou láskou Hugha Laurieho je hudba. A tak si bezpochyby muzikálovou epizodu seriálu Dr. House užil. Ne všichni diváci ale na tom byli stejně. Daný díl byl totiž hodně, ale hodně bizarní. Někoho to oslovilo, někoho vůbec. Ochutnávku najdete tady.

1. Sedmé nebe - Red Socks

Stejně jako Hugh, i Stephen Collins má k hudbě velmi blízko, takže pro něj nebyli problémem zvládnout muzikálový díl. Ale o spoustě ostatních se to prohlásit nedá a jejich výkony byly poněkud... no řekněme, ne úplně profesionální.



Nejlepší muzikálová vystoupení

3. Jak jsem poznal vaši matku - Girls Vs. Suits

Neil Patrick Harris taktéž holduje muzice. Objevil se například ve zmíněném Glee, jeho muzikálová čísla a projekty jsou legendární, takže není divu, že si hudební vystoupení s několika kolegy střihl i v oblíbeném sitcomu. A stálo za to.



2. Zpátky do školy - Regional Holiday Music

Ve třetí řadě si skvělý seriál Community vzal na paškál seriál Glee a tak jsme byli svědky hned několika extrémně zábavných hudebních vystoupení. Ta byla stejně tak vtipná, jako hudebně zvládnutá a navíc se jim (svým svérázným způsobem) povedlo probudit i vánoční atmosféru.



1. Buffy, přemožitelka upírů - Once More, With Feeling

Je docela nečekané, že hudební epizoda jinak nehudebního seriálu Buffy, přemožitelka upírů je považována za jednu z vůbec nejlepších. Na druhou stranu, není se čemu divit. Joss Whedon režíroval a napsal jak daný díl, tak všechna hudební čísla.



Čestné zmínky

Tahle muzikálová vystoupení se do naší TOP 3 nejlepších čísel nedostala, ale zmínit je prostě musíme.

Scrubs: Doktůrci - My Musical

Pět nominací na Emmy, přesně tím se chlubí hudební epizoda z milovaného sitcomu Scrubs: Doktůrci. My Musical patří k nejlépe hodnoceným dílům a to už něco znamená, když vezmeme v potaz, jak skvěle byly přijaty ostatní epizody (až na ty poslední).



Xena - The Bitter Suite

Jistě si vzpomínáte, že Xena nabídla více hudebních vystoupení, ale právě epizoda The Bitter Suite je pro nás ta nejvýraznější. Je tak zvláštní, až je dobrá. Nebo je zvláštní až moc, to už záleží na úhlu pohledu. Jisté je to, že něco podobného jen tak neuvidíte. Ukázku najdete tady.

It’s Always Sunny in Philadelphia - The Nightman Cometh

Hudební vystoupení z této epizody oblíbeného sitcomu byla tak povedená, že s nimi herecké obsazení vyrazilo na turné po několika amerických městech. A není se čemu divit, jde prostě a jednoduše o povedené kousky.



Které muzikálové vystoupení je vaše oblíbené? Některé ze Simpsonových, South Parku, Chirurgů, Zlatých sedmdesátých nebo nějaké úplně jiné?

26 komentářů:

  1. Tady třetí nejhorší, u mě jednoznačně nejlepší. Možná právě proto, do jakého prostředí bylo tohle skvělé číslo zasazeno. The Name Game je prostě pecka pecek.

    OdpovědětVymazat
  2. Sice J. Lang nemůžu od 4.série vystát ale to je jedno...připadá mi trošku, že autor asi nepochopil pointu toho čísla......do toho prostředí to praštilo....byl to úplnej útěk od toho co se tam děje....když jsem si četl titulek, okamžitě mě trklo, že tam name game bude...a pak je mezi nejhoršíma.....to jste fakt trošku netrefili :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale autor pochopil, co bylo záměrem tvůrců, ovšem nemůžu si pomoci, prostě mě to extrémně rušilo. Chápu, že to někomu sedlo, ale mně opravdu ne. Jak jsem řekl, číslo samo o sobě dobré, ale mně jednoduše do seriálu nepasovalo.

      Vymazat
    2. Taky jsem čekala Name Game, ale ne mezi nejhoršíma. Má to být snad o tom, kdo jak muzikálové číslo zvládnul...

      Vymazat
    3. Taky jsem zastáncem toho názoru že Name Game by mělo patřit k těm lepším číslům... Dát to do stejný kategorie jako Seventh Heaven :D :D sorry fakt ne

      Vymazat
    4. Ale autor pochopil....Fakt je mi proti srsti se cpát do subjektivních názorů, ale fakt hodnocení autora, který povětšinou vyzdvihne kvalitu seriálů od CW (Arrow, VD...) nad ostatní, fakt nemůžu brát vážně....přitom všichni víme, že je to sezónu co sezónu horší a horší...ale podle Vás jsou to furt top seriály, který seberou nejvíc novinek :D Chybí mi ten starej web, kam jsem se nedočkavě chodil dívat každý den, jestli nejsou nějaký kulervoucí novinky...RIP

      Vymazat
  3. Tak je to článek o nejlepších / nejhorších vystoupeních nebo o nejvhodněji / nejméně vhodněji do kontextu zasazených vystoupeních? Snad než napíšu článek, tak si ujasním, o čem ho budu psát.

    OdpovědětVymazat
  4. Viděl jsem nadpis a hned jsem si říkal, že je jasný, že nejlepší bude Name Game a ono ne :D pro mě naprosto dokonalý

    OdpovědětVymazat
  5. Pro mě teda Get Happy a Name Game jsou nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  6. Moje oblíbená music epizoda je v seriálu Lexx, ale to nikdo nezná :(

    OdpovědětVymazat
  7. NAme Game je jedno z nejlepších scén celého seriálu, vůbec tam nemělo co dělat. rozhodně ne mezi nejhoršími.

    OdpovědětVymazat
  8. Scéna z Buffy je prostě super :) jen bych MOŽNÁ vybral tuhle.. https://www.youtube.com/watch?v=BYmn4E-kPSo
    ten díl byl prostě super!!! :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Pardon, ale nejvíc je tohle:

    https://www.youtube.com/watch?v=FRaqV7A8YQo

    :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Buffy jednoznačně nejlepší a hlavně zhruba o dekádu dříve než většina konkurence.. V epizodě bylo těch písní asi šest a jedna lepší než druhá..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že Xena se svým Bitter suite byla dřív :D. Tak o tři roky I guess :D.

      Vymazat
    2. Však píšu "většina" konkurence.. Xena je ta výjimka :)

      Vymazat
  11. The Name game naopak řadím k top. Buffy výtečně. Výborná epizoda. James Marsters a Anthony Head jsou též hudebníci a ten červenej skřet má skvělej hlas.

    OdpovědětVymazat
  12. Name game třetí nejhorší?? Ode dneška se chodím na Gorillu zasmát....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A čemu jako? Obdivuji váš prapodivný vkus.

      Vymazat
  13. Jinak by mě zajímalo, co autoři myslí těmi více hudebními vystoupeními u XWP :D. Pokud vyloženě muzikálové epizody, tak ty byly dvě a zatímco Bitter Suite aspiruje do top 3 těch nejlepších, tak Lyre Lyre se naopak nepovedlo vůbec a aspirovalo by na top 3 těch nejhorších. A to říkám jako pravověrný Xenita :D.. Ale Lyry mi prostě tak nějak leží v žaludku :D. Zato Bitter Suite je parádní od začátku až do konce.. Jako ukázku bych vybrala asi spíš tohle: https://www.youtube.com/watch?v=jhezzUCZPRY (škoda že to není v lepší kvalitě, ale pro představu to myslím stačí ;) ). Myslím, že právě tahle pasáž nejvíc odpovídá té stylizaci do tarotových karet.. Jinak ale souhlas s Buffy, tam se muzikál hodně povedl. I ten HIMYMovský kousek je dobrej. U Greys dodneška nějak nevím co si o té epizodě myslet, takže jsem i ráda že se nevešla :D.

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji autorovi, že The Name Game zařadil na poslední příčku. Mě osobně se toto číslo nejen že vůbec nelíbilo, ale navícmi připadalo vyloženě trapné. Autor má pravdu, říkejte si, co chcete.

    OdpovědětVymazat
  15. House, to jako vážně:)), tak to mi něco zatraceně uteklo:((. V které serii a díle to prosím bylo? Děkuji:).
    Já tedy nevím,proč, ale mě se vůbec nelíbil tento díl v Buffy:(. Za to Greys anatomy si nemohu vynachválit a vybrali do toho fakt chytlavé písničky, tedy alespoň pro mě:).
    Takže mě překvapilo, že o něm nepadla ani zmínka, kromě tedy poslední otázky:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Série 7, epizoda 15, název Bombshells. Nezabralo to ani vteřinu googlení. Seriously, lidi, co je to s váma?

      Vymazat
  16. Není lepšího muzikálového čísla, než epizoda Simpsonových s názvem Všichni zpívají a tančí!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.