úterý 20. října 2015

Trailer #3: Star Wars: Síla se probouzí - Stargasm! Stargasm! Stargasm!

Do premiéry Star Wars: Síla se probouzí nám zbývají už jen pouhé dva měsíce a pak se budou dít věci, které si asi nikdo z nás nedokáže představit. Stejně jako se po desítkách let letos vrátil Mad Max, i tahle série nám nabídne hrdiny, které jsme desetiletí neviděli a nejspíš už ani nedoufali, že je uvidíme. Kdykoli se na plátně objeví Han Solo a Chewie, jsem prostě naměkko.


I když v případě tohoto traileru to není tak často jak u toho předcházejícího, který mi svojí strukturou a volbou hudby vyhovoval víc. Tak jako tak jsou to ale staré dobré Star Wars, Daisy Ridley vypadá jako skvělá castingová trefa, triky nemají chybu a celé to zkrátka do sebe skvěle zapadá. Plné hodnocení bych marketingovému oddělení nedal, mělo v rukách nepochybně materiál, ze kterého se dá vydyndat víc, ale to nic nemění na tom, že v prosinci se vidíme v kinech!


29 komentářů:

  1. Spatny, todle mne fakt zklamalo. Podle myho skromnyho nazoru todle proste nema absolutne zadny kouzlo whatso-bloody-ever. Nejsem skalni fanda, takze mne nezasahujou detaily, ale jako celek mne to prijde na novej Star Wars velkofilm a zacatek nove serie uplne az neprirozene nudny, todle bych teda v zivote necekal a mam pocit, ze tady neco fakt tezce smrdi. Uz to, ze nekdo vybral za rezisera prvniho z tech nobvejch filmu chlapa, co natocil neco jako Armageddon, mne prijde dost ulet, ale todle teda regulerne nevypada vubec dobre. Mam takovej pocit, ze uplne beze srandy stojime nad zacatkem konce tehle legendy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jako že nová Lucaova trilogie byla u tebe v cajku .-) ? Režisér tohoto filmu nenatočil Armagedon(I když proti Armagedonu a Bayovi nic nemám a není úplně jasné jaks to myslel) a je patrně nejlepším možným režisérem pro nové Star wars(navíc je sám velký fanda původní trilogie).To co ti příjde nudný je asi právě onen chválihodný tah ze strany režiséra vykecat toho co nejmín-o ději doted oficiálně víme minimum a to se v poslední době u tak velkých filmů moc nenosí.J.J. Abrams jde očividně proti proudu a dělá maximum pro zachování hlavních tajemství a scén až do Kina namísto toho aby všechno vykecal už v trailerech ale někomu to dojít nemusí a pak mu to příjde nudný.S názorem že je to nudný a především že to "nemá žádné kouzlo" si zatraceně malá menšina.Jestli mi nevěříš tak se koukni na většinové reakce které tam naopak vidí obrovskou dávku právě toho co tobě uniká.Něco tady těžce voní.Star wars jsou evidentně v nejlepší formě od dob první trilogie a větší šance na návrat ke kouzlu původních filmů než s tímhle filmem už asi nikdy nebude.Mam takovej pocit, ze úplně beze srandy stojime nad zacatkem znovuzrození tehle legendy v tom nejlepším slova smyslu .-)

      Vymazat
    2. No to sem si prave taky puvodne myslel (ze stojime nad zacatkem znovuzrozeni tehle legendy), ale proste mne prijde, ze ne no:D Jako nova Lucasova trilogie byla u mne v cajku jen prvni dil, kterej mam vcelku rad, ale ty druhy dva filmy sou pro mne hotovej odpad, to bylo (i trikama) jak z nejakyho serialu. Co musim uznat je teda fakt, ze tohle urcite vypada jinak, ale ten pocit a kouzlo z toho na mne fakt nejak nejdou, fakt sem se na to tesil a nemam proti Star Wars vubec nic, spis bych byl radsi, kdyby se to povedlo uvest do chodu, ale todle je pro mne zklamani jako tezce. A mimochodem, spis by mne zajimalo, co rikas na ty triky?? Ja sem treba cekal, ze mix klasickejch praktickejch efektu s digitalnima bude super, ale tady z toho to vypada fakt nudne. Pro mne to cely konci tak, ze jestli v tom filmu (myslim hlavne vizualne, trikove..) neukaze fakt neco zasadniho, co v tom traileru neni videt, tak je to pro mne tezkej prumer.

      Vymazat
    3. Že se ti z nového Lucase líbila Epizoda I mě překvapuje.Bylo tam sice pár dobrých scén a postav(Qui-Gon Jinn,Darth Maul) ale jinak mě přišla z těch tří nejslabším kouskem.Co se triků týče tak Abrams už v rámci různých fotek a videí ukázal dost aby bylo jasné že se v Ep.VII vrátí staré dobré praktické efekty v plné parádě ale například souboje Tie fighterů s X wingy mě v této ukázce přišly poměrně viditelně digitální-i když věřím že i CGI efekty budou patřit k současné špičce.

      Vymazat
    4. No ja myslim, ze digitalni efekty budou stoprocentne patrit k soucasny spicce, ale to minimalne pro mne znamena des, protoze soucasna spicka digitalnich efektu je pro mne slepa ulicka, ktera si uz hezkejch par let drzi fakt hodne blbej standard a moc se to s casem fakt nemeni. Jako priklad bych dal treba "Na hrane zitrka" s Cruisem, film, kterej byl na efektech taky pomerne dost postavenej a rekl bych, ze byly taky jedny z nejvic hajtech, co se do toho v soucasnosti daly nacpat a vysledek - vypadalo to fakt tuctove. Nevim asi sem magor, ale at uz je to jak chce, vizual ve spouste starejch filmu s praktickejma efektama ma mnohem vetsi grady, nez tohle.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. A jeste mne prekvapily ty triky, absolutne nicim se to nelisi od ostatnich filmu, proste nicim. Jestli v te strilecce mezi tie-fighterama a Falconem v te pousti nekdo pozna, ze to fakt neni ze hry, tak smekam a ja myslim, ze ve filmu, kterej je na tom v podstate z dost velke casti postavenej, by to fakt poznat byt melo. Mno fakt teda nevim nevim, todle je proste ulet..

    OdpovědětVymazat
  4. viděly jste kulo a už kritizujete a stejně na to pujdete do kina :D vidi trailer a take kecy achjo

    OdpovědětVymazat
  5. Očividně lidi jsou věštci a poznaji z traileru všecko..
    Hlavně, že si dávaji tu práci, aby moc neodhalili.. proto film bude špatnej.. Bože, taková blbost..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja mluvim o pocitu, kterej z toho traileru mam, pocit z toho nejakej snad mit muzu ne??:)

      Vymazat
    2. A podle pocitu z traileru hned děláš závěr nad celým filmem?

      Vymazat
    3. Hodnotim svuj celkovej dojem z tyhle "ochutnavky" a ten proste neni nic moc. A mimochodem si myslim, ze od toho ty trailery tak nejak sou, aby cloveka navnadily a dali mu cuchnout k ty atmosfere toho filmu.

      Vymazat
  6. Trailer asi úplně nepatří k těm nejepičtějším, ale fanda Star Wars prostě cvrká blahem. A podle reakcí ze světa si dnes trenky zavlažili miliony lidí. Samozřejmě mám taky trochu obavu jak to bude celé vypadat a jak to Abrams zvládnul, zajíce budeme počítat až po honu. Nemá cenu hrotit jeden trailer. Abrams byl vždy typ člověka, co držel maximum pod pokličkou a tutlal všechno co mohl. A já si myslím, že vzhledem k tomu jakej je i on fanda, tak prostě tutlá maximum, aby si fanda a potažmo i divák vychutnal co nejvíce v kině a byl maximálně překvapen. Já už mám doma lístky do kina, těším se jak malej kluk a kdo chce psa bít, tak hůl si vždycky najde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nepochybuju o tom že co se epičnosti týče je ten trailer zcela záměrně utlumen protože Abrams toho očividně ještě hodně tají a má dosud plno es schovaných v rukávu.

      Vymazat
  7. Mně osobně nejvíc vadí ten černoch a holka jako hlavní hrdinové. V poslední době ty bubáky cpou fakt všude..

    OdpovědětVymazat
  8. proč všude lidi řikaj jak tam nebude Luke jen proto že neni na plakátu? Zcela očividně tam bude, i kdyby jen chviličku, nechápu, první trailer se mi líbil víc, klidně bych si vystačil jen s ním, stejně na to pujdu do kina a šel bych i kdybych o tom filmu nevěděl vůbec nic a šel bych na něj i kdyby mi někdo důvěryhodný řekl že ten film je špatnej, do jistý míry jde i to tu atmosféru jako takovou, to co jsem minimálně u staré trilogie doma u videa zažít moc nemohl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je první Trailer.2 předchozí byly Teaser trailery plus krátké spoty.Like tam zcela jasně bude a jestli je někdo tak hloupej aby vyvozoval že ne na základě jeho absence na plakátech tak mu také dost schází představivost.Je nad slunce jasné že jeho úlohu v příběhu tají a to patrně z dobrých důvodů.

      Vymazat
    2. Upřímně, teaser a trailer, pokud je to podobně dlouhý (od minuty do tří) tak si myslim že neni třeba vypichovat přesné názvy, snad bylo jasné jak to myslím:) netřeba být puntičkář, prostě to uplně první video by mi bohatě stačilo... To jestli tají jeho úlohu nebo ne je druhá věc, je pravda že asi každý ví že tam být má, takže trochu škoda že na plakátu není, ale určitě to není znak toho že by tam být neměl

      Vymazat
    3. jste si jistí, že na tom plakátu a v traileru opravdu není? :) Kdo je ten muž v masce?

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. nepamatuju si ty postavy, ale to je podle mě ten co ho má hrát tuším Anthony Daniels, nepamatuju si už moc popis té postavy, nějaký překupník, bývalý inkvizitor kterýmu přinesou Lukův meč co najdou, něco takovýho to bylo, nemyslim že je to Luke, ta postava měl být nějaký alien, což tak vypadá, tedy jestli mluvíme o tom co je malej vzadu nad BB a vedle R2-D2 na plakátu

      Vymazat
    6. edit. omlouvám se, špatná jména, ne Antohny Daniels, to je samozřejmě C-3PO myslel jsem herce Max von Sydow:)

      Vymazat
    7. Muž v masce je Kilo Ren-jeden z hlavních záporáku ale ne úplně největší(toho nejspíš hraje Andy"Glum"Serkis).Kilo Ren určitě není totožný z Lukem(hraje ho jiný herec a na některých fotkách je bez masky).Existují však uniklé koncepty ukazující někoho kdo má taky masku,robotickou ruku a černou kápi jako Luke v Návratu Jediho.Může to být ten hlavní padouch a nebo právě Luke.Jedna z nejranějších teoríí předpokládá že Luke nebude vypadat jak bychom předpokládali a ani dělat co bychom předpokládali-že dokonce snad přešel k temné straně.A pak je tu ještě jedna uniklá fotka jasného Luka ale jestli si nechcete kazit zážitek tak to raději nehledejte.

      Vymazat
    8. já nemluvil o muži v masce který dominuje celé levé straně plakátu, o něm vím že je to Kilo Ren, já mluvil o té postavě pod ním, nad BB a vedle R2-D2, hned pod levou rukou tý holky
      myslel jsem že o něm by si snad někdo mohl myslet jestli to náhodou neni Luke, tak jen říkám že je to podle mě postava kterou hraje Max von Sydow
      nikdy jsem si nemyslel že by někdo mohl tvrdit že chlápek s křížovym mečem by mohl být Luke...

      jak jsem řekl očividně Luke ve filmech nějak bude, jeho nepřítomnost na plakátech nic neznamená

      Vymazat
    9. Tak to kdyby byl Luke tak by to byla sakra velká vizuální změna .-)...ne není a ani postava Von Sydowa nejspíš nee(ten má být údajně víc klasický humanoid-napůl kyborg).Postava kterou zminuješ je z největší pravděpodobnosté Maz Katana(jménem si nejsem jistý) a tu hraje digitálně hraje osoba ženského pohlaví.Maz Katana bude trpajzlík ve stylu Yody a snad také Jedi(možná jeden z prvních studentů Luka).V předchozím teaser traileru šla vidět její emzácká ruka jak podává Leji Lukův/Anakinův modrý meč.

      Vymazat
  9. Já jsem strašně rád, že ty trailery ukazujou tak málo a jsou hodně tlumený.. Sice bych si rval ze sebe maso, kdybych na ten film mohl jít už zítra nebo vidět nadupaný trailer, ale až se na film budu koukat, budu hodně vděčný za tu neznalost, která, jak už bylo psáno výše, z dnešních trailerů vymyzela, protože nám v traileru ve snaze nalákat vykecají absolutně všechno..

    OdpovědětVymazat
  10. Jak jsem se celkem těšil po teaserech tak trailer mě úplně zchladil.

    Rozhodně nejsem fanoušek Star Wars. To sem byl do doby, než přišla nová trilogie a pak totální přesycení SW. Ale Empire Strikes Back a Episode 3 jsou dobrý stále.

    Ten černoch a holka jako hlavní hrdinové mě moc nesedí. Černoch se stále tváře zmateně jako by mu někdo opařil koule. A sebevědomá feministická nepřemožitelná ženská hrdinka je snad to nejhorší kliše moderního hollywoodu. Fakt jsem to chtěl mít rád. Trochu tam cítím kouzlo původní trilogie ale moc ne.

    Po příběhové stránce nečekém nic jiního než dojení mrvé krávy. Po asi 500 videohrách a x serialech jsou Star Wars sotva svěží zboží.

    Na to, že jsem byl rozhodnutý jít do kina je tohle dost studená sprcha. Tohle asi ani nechci zkouknout doma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konecne nekdo, kdo to vidi trochu strizlive. Fakt jen cucim s otevrenou pusou, jak to vsichni uplne nekriticky hltaj a veri v zazraky jen proto, ze to sou Hvezdny Valky. Na jednu stranu chapu, ze se na to kazdej tesi, ale prehlizet ocividny nedostatky, jen kvuli tomu, abych se zaradil do rady, nebo uctil pamatku neceho, co sem mel kdysi rad, mne prijde celkem neobjektivni. Pro mne kdyz je neco blby, tak je to proste a jednoduse blby, a todle bohuzel blbe fakt vypada. Podle toho, co sem zatim videl v tech trailerech, to nebude zadnej velkej zazrak a divil bych se, kdybych se o moc splet. Ale je klidne mozny, ze to ta dnesni generace odkojena Transformerama a podobnejma odpadkama ani nepozna:))

      Vymazat
  11. Stargasm! Stargasm! Stargasm!, really dude????!:DDD

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.