pondělí 24. března 2014

Rychle a zběsile 7: Paula Walkera ve zbývajících scénách nahradí dubléři a počítačové efekty

Poté, co předčasně zesnul herec Paul Walker samozřejmě vyvstala otázka, co si počnou tvůrci sedmého dílu Rychle a zběsile, protože herec nestačil natočit všechny potřebné scény. Řešilo se několik různých cest, jak se se situací poprat. Nyní už je to jasné, vypomohou počítačoví mágové.

Už nějakou dobu víme, že postava Paula Walkera nebude zabita, ale odejde na odpočinek. Ale spekulovalo se o tom, jak se filmaři vypořádají s tím, že herec nestačil natočit všechen materiál. Padaly různé domněnky, jako to, že se film začne natáčet znovu a další odvážné teorie, ale nyní vyšlo najevo, co se bude skutečně dít.

SOUVISEJÍCÍ: PŘEDČASNĚ ZESNULÉ HVĚZDY

Dle dostupných zdrojů tvůrci najali čtyři herce, kteří mají podobné tělesné proporce jako Paul. Jejich fyzická schránka pak bude použita ve spojení s tváří a hlasem Paula Walkera, což zařídí speciální efekty.

Podobná metoda byla využita například u filmu Terminator Salvation, kdy si terminátora zahrál Roland Kickinger, který předvedl své statné tělo, na které byla "nasazena" digitálně vytvořená hlava Arnolda Schwarzeneggera. Ovšem daná scéna nevypadala úplně přesvědčivě, takže rozhodnutí tvůrců Rychle a zběsile 7 nás malinko znervózňuje.

Faktem je, že tento postup jsme viděli už několikrát, ale málokdy šlo o zrovna povedené momenty. Uvidíme, jak to dopadne v tomto případě. Snad budou nové záběry vypadat dostatečně precizně, aby bylo filmové rozloučení s Paul Walkerem důstojné.

Kamery se znovu rozběhnou během příštího měsíce, premiéra je pak naplánována na duben příštího roku.

Je dobrý nápad použít dubléry s CGI tváří Paula Walkera?

1 komentářů:

  1. Já jsem jednoznačně pro. Přece jenom by PW v nějakých momentech chyběl, tak alespoň se tam dostane takhle.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.