pátek 1. srpna 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypají herci z Pobřežní hlídky

Pláž, sexy ženy, sexy muži, jednoduchý recept, který ale zafungoval. Z Pobřežní hlídky se vyklubal obrovský seriálový hit, který bodoval především na mezinárodním poli.


Nejdříve to tak ale rozhodně nevypadalo. První řada si vedla docela špatně a tak byl seriál zrušen. Jenže David Hasselhoff a producenti měli dojem, že projekt má potenciál a tak došlo k jeho obnovení. Byl to dobrý krok, Pobřežní hlídka vydržela na obrazovkách dlouho, konkrétně od roku 1989 do roku 1999 (s pauzou mezi roky 1990 - 1991). V období 1999 - 2001 došlo k velkému přeobsazení rolí a seriál změnil název na Baywatch Hawaii. Seriál se také dočkal spin-offu Baywatch Nights a televizního filmu Pobřežní hlídka: Havajská noc. Celkově měl seriál 11 řad a 252 dílů. Pokud se budeme bavit o úvodní melodii, tak v první řadě to byla píseň Save Me od Petera Cery, Bonnie Raitt a Richarda Sterbana. Ale známější je song, který nese název I´m Always Here, kterou nazpíval Jimi Jamison ze skupiny Survivor. V článku se zaměříme na originální obsazení. Jak víte, během let se herci hodně střídali a měli jsme možnost vidět hromadu slečen, kterým se natřásal hrudní koš ve zpomalených záběrech a pánů, na jejichž břišním svalstvu by se dal strouhat sýr.

David Hasselhoff/Mitch Buchannon

Pravděpodobně nejproslulejší záchranář z Pobřežní hlídky si udělal jméno už před tím, než předvedl svůj chlupatý hrudník a oranžové plavky. A to hlavně díky jiné sérii nazvané Knight Rider. Ale dařilo se mu i jako zpěvákovi. Jeho songy byly hodně oblíbené v Německu a Rakousku. Přesto se právě role v Pobřežní hlídce stala tou, která ho vystřelila do nebeských výšin, ostatně, když hrajete v nejsledovanějším seriálu, který se vysílal ve 140 zemích a sledovala ho 1,1 miliarda lidí, udělá to z vás docela oblíbenou osobnost. Poté, co doložil plovák, byl nominován na rektora Dundee University, ale kvůli jiným závazkům odmítl. David se rozhodl vyzkoušet divadlo, takže se začal objevovat na Broadwayi, často se také mihnul v různých filmech, kde měl nezapomenutelná camea (Vybíjená, Eurotrip). Větší roli získal v komedii Klik: Život na dálkové ovládání (2006). Ve stejném roce se stal porotcem v talentové show Amerika má talent. David se také často objevuje v reklamách a pracoval i na hře Command & Conquer: Red Alert 3. Viděli jsme ho i v televizním filmu Knight Rider - legenda se vrací (2008). V roce 2012 byl účastníkem reality show The Celebrity Apprentice Australia. Ostatně, nebylo to poprvé, co se v nějaké reality show objevil, v roce 2010 vznikl pořad The Hasselhoffs, který sledoval jeho snahu oživit kariéru a také osudy jeho dcery Hayley. Pokud jde o filmovou kariéru, tak jeden ze zatím posledních projektů je dost ujetý horor Piraňa 3DD (2012). Spekuluje se, že v roce 2015 se vrátí v celovečerním filmu Baywatch.

Parker Stevenson/Craig Pomeroy

Parker měl hlavní roli pouze v první řadě, potom seriál opustil. Později se, ale ještě vrátil a to v letech 1997 a 1998. V roce 1998 si také zahrál v seriálu Melrose Place a ve stejném roce se objevil ve filmu Legion. Poté se ale stáhl do ustraní a čemu se věnuje nyní, není známo.

Shawn Weatherly/Jill Riley



Miss USA a Miss Universe z roku 1980 také nevydržela v Pobřežní hlídce dlouho. Své vnady předváděla jen v první řadě. Ale u vody zůstala, objevovala se v reality show Oceanquest, kde se čvachtala se žraloky. Poté se mihla ještě v seriálu Dukes of Hazzard či filmech  Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (1986) nebo Zítra se žením (1999).

Billy Warlock/Eddie Kramer

Hezoun Billy začínal v mýdlových operách (Tak jde čas), ale objevil se i ve filmech jako Halloween 2 (1981). V Pobřežní hlídce vydržel tři řady a vrátil se i ve filmu Pobřežní hlídka: Havajská noc. Poté, co přestal pobíhat po pláži, se vrátil k mýdlovým operám (Mladí a neklidní) a občas se mihl i ve filmech (Fatwa). Původně byl Billy ženatý s kolegyní z Pobřežní hlídky Erikou Eleniak, ale rozvedli se a herec se oženil s další kolegyní, tentokrát z Tak jde čas Julií Pinson.

Erika Eleniak/Shauni McClain

Herečka se už od dětství objevovala ve filmech, například ve vedlejší roli v E.T. - Mimozemšťan (1982). Erika působila také jako modelka, vyhmátl si ji i Playboy, který s ní nafotil kolekci s námořní tématikou. V roce 1989 získala hlavní ženskou roli v Pobřežní hlídce, kde vydržela do druhé epizody třetí řady. V roce 1992 si zahrála modelku z Playboye v akčním pecce Přepadení v Pacifiku se Stevenem Seagalem. V následujícím roce se objevila v Buranech v Beverly Hills, ale film zrovna nezabodoval. Následovali role ve spíše méně známých projektech (Ve sněžné pasti, Dracula 3000). V roce 2010 pak měla epizodní roli v Zoufalých manželkách. A zatím posledním filmem je Meant to Be z roku 2012. Několikrát jsme ji mohli vidět i v různých reality show. Například v roce 2006 v Celebrity Fit Club stanice VH1, ve kterém slavné osobnosti soutěžily, která více zhubne. V roce 2001 se herečka setkala s Rochem Daiglem, který pracoval u štábu filmu Ve sněžné pasti, později se vzali, v roce 2006 se jim narodila dcera.

Peter Phelps/Trevor Cole

Australský rodák Peter Phelps je označován za první mužský sexsymbol z Pobřežní hlídky. A je také prvním hercem, který opustil sérii. U vody ještě chvíli zůstal, měl menší roli v kultovním filmu Bod zlomu (1991). O dva roky později obdržel cenu Australského filmového institutu za výkon v seriálu G.P. V letech 1998 - 2004 hrál v dalším australském seriálu Ranaři. Za svou roli dostal cenu Logie Award. V roce 2009 si zahrál ve dvou televizních projektech a to Ostré jako břitva a Rescue Special Ops. Ve stejném roce se ukázal ve filmu Stone Bros. a zapojil se do kampaně, která pomáhá s přípravou na požáry v buši. Peter se nadále objevuje hlavně v australských seriálech.

Pamela Anderson/C. J. Parker

Pamela sice nastoupila do seriálu až v roce 1992, ale její postava je bezpochyby nejznámější ženskou záchranářkou, takže se jí také podíváme na zoubek. Začátek její kariéry je docela zajímavý. Během fotbalového zápasu si jí všimla kamera a její křivky zaujaly natolik, že ji oslovil Playboy. To vedlo k rozhodnutí přesídlit do Los Angeles a věnovat se modelingu. Později zkusila i herectví. První větší příležitostí byl sitcom Kutil Tim (kterému jsme se v naší rubrice také věnovali) a v roce 1992 nastoupila do Pobřežní hlídky. V ní vydržela do roku 1997 (ve stejném roce se objevila i v Chůvě k pohledání). O rok později získala roli v jiném seriálu a to V.I.P. Také se objevilo její roztomilé domácí erotické video s jejím manželem Tommy Leem. Následovaly menší role v různých seriálech (Futurama, Stacked) a několika filmech (Scary Movie 3, Borat, Suprhrdina), ale Pamela to zkoušela i v jiných oblastech, například wrestlingu nebo tančila v reality show Dancing with the Stars. Kromě toho herečka bojuje za práva zvířat, spolupracuje s organizací PETA a také pomáhá charitám, které se zaměřují na lidi s nemocí HIV/AIDS. Její soukromý život je těžké mapovat, má ve zvyku vdávat se a rozvádět se stejnými lidmi. Zatím to vypadá, že je ve vztahu s producentem Rickem Solomonem, kterého si vzala v roce 2007, o rok později byl ale svazek anulován. Jenže v lednu tohoto roku herečka oznámila, že se chtějí zase vzít.

SOUVISEJÍCÍ: CO DĚLAJÍ A JAK VYPADAJÍ HERCI ZE SERIÁLU CHŮVA K POHLEDÁNÍ

Sledovali jste Pobřežní hlídku? Která herečka a herec vám přišli nejvíce sexy?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.