pondělí 16. února 2015

Hra o trůny: Autor knižní předlohy George R.R. Martin láká na pátou řadu

Co spisovatel prozradil na akci jménem Writers Guild West Awards?


Hra o trůny je kultovní záležitost. Možná s tím někteří nesouhlasí a mají už plné zuby toho, že se zmínky o fantasy seriálu stanice HBO valí ze všech stran, ale nedá se svítit, jde o skvělou podívanou, která si získala srdce milionů fanoušků. A právě oni nedočkavě čekají na každou zmínku o chystané páté řadě, která odstartuje 12. dubna.

Autor knižní předlohy George R.R. Martin byl tak hodný, že se rozpovídal o tom, co můžeme očekávat. I když zatím moc nejuchejte, nebyl zrovna konkrétní:

"Lidé budou umírat a to i ti, kteří nezemřeli v knihách, takže čtenáři budou nešťastní. Všichni by se tak měli mít na pozoru, David a D.B. (scenáristé seriálu David Benioff a D.B. Weiss, pozn. redakce) jsou ještě brutálnější, než jsem já."  

Odpověděl i na otázky ohledně toho, kdy seriál skončí, která řada bude finální:

"Tohle je pátá řada, šestou HBO schválilo minulý rok. Nikdo neví, jestli budeme mít sedmou, osmou a devátou. V jednu chvíli obnovují seriál jen pro jednu nebo dvě řady. Možná poté, co doděláme šestou, budeme obnoveni pro sedmou a osmou. Televize je velmi nestálé médium... Mám v plánu ještě dvě knihy, jednu píší zrovna nyní, jde o Vichry zimy a finální kniha bude The Dream of Spring. Ale mluvíme tu o materiálu, který má tři tisíce stránek. Kolik z toho vznikne řad? To záleží na D.B. a Davidovi."

Martin tedy neprozradil nic nového, pokud jde o počet řad. To, že vznikne šestá, už víme nějakou dobu a je velmi pravděpodobné, že se dočkáme i sedmé. Nejen proto, že Hra o trůny láme rekordy ve sledovanosti, ale také už bylo oznámeno, že herci podepsali smlouvu právě na sedmou řadu. Automaticky to sice neznamená, že má další sezóna zelenou (stanice si zatím jen pojistila, že jí herci neutečou a zřejmě i to, že nebudou žádat skokové navýšení platů), ale přece jen, bylo by velkým překvapením, kdyby HBO odpískalo tak úspěšnou (i když drahou) podívanou po šesté řadě. Už jen proto, že by mu fanoušci zřejmě vypálili sídlo, kdyby se zfilmování nedočkaly všechny knihy.

Kdo myslíte, že v další řadě zemře? Která postava by vám opravdu chyběla? A je dobrý nápad odpravit někoho, kdo v předloze neskonal?

24 komentářů:

  1. Už toho mám plné zuby, nechápu to nadšení. Jde o průměrný seriál, je jich moc omhodne lepších než tento.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hovori sa tomu sila slova. Je to ovela lepsie ako reklama a je to za darmo. V praci sme na to namotani a kto nieje uz tiez zacal pozerat lebo sme to v kuse rozoberali a nikto nechce ostat out takze asi preto je z toho taky fenomen aj ked po vybornej prvej serii su tie ostatne len o tom ze kazdy niekam v kuse cestuje ....

      Vymazat
    2. Naprosto s tebou souhlasím, nechápu co na tom všichni mají. I když lidé v mém okolí na to koukají, já klidně out zůstávám dál. Naprosto takové pobláznění nechápu, i trailer na to je strašná nuda, proto mě nic nepřesvědčí to sledovat.

      Vymazat
    3. Je to nejlepší seriál ty vidláku. A nejlepší jsou bílí chodci.

      Vymazat
    4. Vždyť ty tam byli ani ne 2 minuty. Ty debile.

      Vymazat
    5. Za to putování za dinosaury byla ohrmná zábava :-)

      Vymazat
    6. Ty vole jací dinosauři. Co to má do hajzlu znamenat? Jdi se vyšetřit.

      Vymazat
    7. Byla anketa a Češi měli jako nejoblíbenější postavu Bílé chodce. Možná proto, že tam jsou jako mysteriózní záležitost a jen občas, tudíž jsou zajímavější. Jiné národy volili normální postavy. Hold my milujeme vše nadpřirozené, máme to v krvi.

      Vymazat
  2. Já hlavně nevím, z čeho budou čerpat, až seriál předežene knižní sérii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z materiálů, který scénáristé dostanou právě od Martina. Je pravděpodobné že se určité věci budou dít jinak, ale mají dospět do stejného konce jako v knihách.

      Vymazat
  3. Kdyby místo pindání radši psal... Martin je mistr prokrastinace.

    OdpovědětVymazat
  4. Hra o trůny je nejlepší seriál na světě. Nejlepší postavou tam je Tyrion a Arya. Doufám, že na něj bude koukat co nejvíce lidí, protože nesnáší m ty lidi, kteří ho nemají rádi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten trpaslík je nejhorší. Nejlepší je joffrey. Jinak kdo nezná hru o trůny ten neexistuje. :)

      Vymazat
  5. Nenávidím tento seriál, mění lidí na tupé ovce. Zrušte ho prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, je jako vir. Za chvíli budou lidé rozbíjet monitory kladivem az uvidí tenhle nazev. Ha Ha Ha Smrt hrám o trůny.

      Vymazat
    2. Smrt Ordinaci v růžové zahradě 2!
      Jo moment, špatná stránka.

      Vymazat
  6. to se to tu rozjelo

    OdpovědětVymazat
  7. prosím koukejte všichni radši na ulici než na tenhle hnus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smrt Ulici!
      Jo super, teď jsem se trefil.

      Vymazat
    2. Přesně Ulice je serialové zlo

      Vymazat
  8. Však vás nikdo nenutí se na to dívat. Pokud to nesnášíte, tak to ignorujte a pokud vám lezou krkem zmínky a články k tomuto tématu, tak jim nevěnujte pozornost.

    OdpovědětVymazat
  9. Jo a jak, když to je úplně všude?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vypněte počítač a dělejte něco užitečnějšího. Existuje hodně činností, kde vás tenhle seriál nedostihne ;)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.