pondělí 19. prosince 2016

Trailer: Blade Runner 2049 - Ryan Gosling po stopách Harrisona Forda

Hledá se Rick Deckard... a tím, kdo ho musí  najít, aby odhalil záhadu starou třicet let je detektiv K.

Kdyby mi někdo v roce 1986 v době, kdy jsem viděl Blade Runnera na videu (nejspíš někde mezi Policejní akademií a Commandem 5) řekl, že v roce 2017 vznikne jeho pokračování a že v něm bude hrát Ryan Gossling, což je nějaký kluk, co mu v době premiéry Blade Runnera byly dva roky, asi bych si vážně poklepal na čelo.  Nevěřil bych tomu ještě ani před pěti lety, ale svět se mění a je to tady. To, o čem se tak dlouho spekulovalo, uvidíme už příští rok.

Blade Runnera 2049 se chopil jeden z nejrespektovanějších filmařů současnosti Dennis Villeneuve a jak to bude vypadat, to můžeme zlehounka ochutnat už teď.

Trailer je úsporný, ale ukazuje hned tři věci - obě hlavní postavy i zrekonstruovanou atmosféru původního filmu. Ryan Gosling se představí jako nový hlavní hrdina, který se snaží odkrýt tajemství, které by mohlo to, co zbylo z naší společnosti, totálně zničit. Stopa přitom vede k Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), který před 30 lety záhadně zmizel. Zajímavé je, že Goslingův hrdina se jmenuje K. - což je zjevný a určitě ne náhodný odkaz ke Kavkovi a jeho občanu K.

Co naopak nevidíme jsou další herci jako například Jared Leto. Chybí i ženské postavy a jakýkoli náznak akční scény i ženské. Ale to vše nám tvůrci nejspíš ještě naservírují v dalších trailerech, protože premiéra nás čeká až skoro za rok v říjnu 2017.

Dokáže podle vás Blade Runner 2049 zopakovat kouzlo prvního filmu?


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.