středa 1. června 2016

Wolverine 3: Pět základních věcí, které o filmu víme a navíc Hugh Jackman na první fotce z natáčení

Natáčení Wolverine 3 začalo a tak se na to Jackman slavnostně oblékl. A my si pojďme zopakovat, co všechno o filmu zatím víme. Není toho málo a zdá se, že na Logana se vydá celý houf protivníků.

Natáčení Wolverina 3 začalo a Jackman se na placu objevil netradičně v saku a s kravatou, další fotky najdete zde.


Pro Hugh Jackmana jde s největší pravděpodobností o posledního Wolverina v kariéře, i když dobře víme, že v Hollywoodu se nemá nikdy říkat nikdy. Když se dokázali po letech vrátit Rambo, Rocky i Han Solo, nedivil bych se, kdyby se jednoho dne Jackman vrátil k roli také, ale nejspíš na velmi dlouho jde o jeho posledního Wolverina.

Související:
Je to oficiální: Víme kdy zemře Wolverine
Sága X-men: Co na ní milujeme a co se nepodařilo?




1) Kdo se objeví?

Kromě Jackmana se ve filmu objeví i Patrick Stewart jako Professor Xavier a v dalších rolích nás čekají Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Eriq La Salle, Elise Neal a Elizabeth Rodriguez.

2) Scénář

Scénář Wolverina 3 napsal David James Kelly. Ví se, že děj by se měl odehrávat v budoucnosti a měl by mít westernový charakter. Mluví se o inspiraci komiksem Old Man Logan, který se také odehrává  v budoucnosti cca za padesát let. Napovídá tomu i Jackmanova vizáž, ale můžeme očekávat také velké odlišnosti oproti komiksu, které vychází z toho, že filmy X-men universa (a vlastně celého MCU) si jdou svojí cestou.

3) Hromada protivníků

Podle nových zpráv by hlavními Wolverinovými protivníky měli být členové Weapon X. Podle starších zpráv ale jeho soupeři měli být obávaní Reavers, kyberneticky vylepšená partička zlodějů (kyborgů) se základnou v Austrálii, kteří sice v boji s X-meny prohrají, ale čtyři přeživší členové pod vedením Donalda Pierce (aka White Bishopa) vyrazí na cestu za pomstou a do hledáčku jim přitom padne speciálně Wolverine. Později se k nim navíc přidá i z filmového X-men universa známá Lady Deathstrike (vidět byla v X-men 2) a postupně celou partou projde hromada dalších postav, takže se dá těžko odhadovat, kdo se ve filmu kromě Pierce objeví.

Téma: Pět komiksových hrdinů, jejichž obsazení se dokonale (i když někdy náhodou) povedlo



Jak budou Reavers a Weapon X kooperovat je otázka, ale pravděpodobně se pokusí Wolverina chytit nebo zabít stejně jako X-23, která se ve filmu také objeví a není nic jiného než mladý ženský klon Wolverina a budoucí členka X-force.

X-23

4) Mr. Sinister ve hře?

K třetímu Wolverinovi odkazuje také závěrečná scéna X-men: Apokalypsa, kde se zjevně jde po genetickém materiálu Wolverina a zjevně na příkaz samotného Mr. Sinistera (Nathaniel Essex, majitel Essex Corp. jejich název je vidět na kufříku), dalšího ze slavných protivníků X-menů. Mr. Sinister by tak nejen mohl být logickým dalším protivníkem X-menů, ale tím, kdo bude stát částečně i za událostmi ve Wolverine 3 a dá vzniknout X-23 (klonování je jeho oblíbená kratochvíle, což je výhledově důležité i pro další práci s X-meny).

Reavers

Mister Sinister

Mr. Sinistera by si zřejmě mohl zahrát profesionální padouch Richard E. Grant, který má podle Hollywood Reporter hrát ve filmu bláznivého a na vědu orientovaného zloducha. Ale může se také stát, že Grant hraje padoucha přímo vymyšleného pro tento film a Sinister se ve filmu neobjeví, objeví se jen krátce nebo bude pouze zmíněn. Padoucha by si měl zahrát i Boyd Holbrook z Narcos (recenze), zda Pierce nebo někoho jiného je otázka. Pierce ale určitě je možnost.


5) Kdo za tím stojí?

Režie se opět chopil James Mangold, takže nemůžeme čekat zázraky, ale ani průšvih. Wolverine 3 bude nejspíš solidně postavenou akční komiksovkou, které by ale mohl pomoct eRkový rating (kterého se dočkal na Blu-Ray už předcházející The Wolverine, kterého Mangold také režíroval).

2 komentářů:

  1. Bylo by fajn, kdyby se to co nejvic podobalo Old Man Logan. Ten komiks je strasne fajn, ale uz vzhledem k rozdeleni prav na filmovy Marvel je verny prepis bohuzel naprosto nemyslitelny (pokud bychom se nahodou nedockali podobne dohody jako v pripade Sony se Spideym, ale to povazuju za nerealne). Skoda. Snad se ho to i tak bude pokud mozno co nejvice drzet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dohoda je hodně nereálná, fox a disney se nesnáší :D

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.