středa 18. května 2016

X-Force: Dočkáme se X-23 - ženské verze Wolverina?

U Foxů mají v těchto dnech napilno. Na jedné straně je letos potěšil v kinech Deadpool, který je pro ně skvělou alternativou nejen ke stávajícímu superhrdinskému proudu, ale měl by je podržet i v dobách, kdy Hugh Jackman jako Wolverine pověsí své drápy na hřebík.

Do toho jsou tu X-meni, podle recenzí X-men: Apokalypsa zjevně lehce vyčerpaní a ve slepé uličce. S Fantastickou čtyřkou Foxové už taky nic nevykouzlí a tak jim nezbývá jít cestou antihrdinů. Což je možná obecně cesta pro všechny, kteří chtějí konkurovat Marvelu - alespoň soudě podle toho, jak dopadl Batman vs Superman a jak nadějně vypadá Sebevražedný oddíl.

Do čela pozornosti se tak po pár letech relativního klidu dostává opět jednotka X-Force, jejímiž členy by ve filmu mohli být Deadpool, Colossus, Psylocke, Cable a ideálně Wolverine. Podle Bryana Singera, který jinak s filmem nemá nic společného (chystá se na 20 000 mil pod mořem), jsou práce na scénáři v první fázi, ale protože Wolverine ve skutečnosti nepřipadá moc v úvahu (Jackman to nedá a nějakou dobu bude trvat než se najde nový Wolverine), přemýšlí prý údajně scenárista Simon Kinberg, že do filmu zařadí fanoušky oblíbenou X-23, což je v podstatě ženská verze Wolverina.

Pro FOX by byli X-Force v tuto chvíli ideálním řešením. Mohl by se v nich objevit dojná kráva Deadpool a s ním postavy, které už se představily a představí v jeho filmech. X-men by si odpočli a současně by tu pořád byla možnost poslat jednoho dne na plátna crossover. A navíc, jak už jsem psal v úvodu, práce s antihrdiny je v tuto chvíli asi nejlepší možnou cestou, jak se obloukem vyhnout přímému srovnání s MCU a rozjet si vlastní hru na vlastním hřišti, s větší dávkou cynismu, ironie, drsnější akce (eRko je samozřejmě opět ve hře) a temnějších postav - což je přesně to, co by soudě podle úspěchu Deadpoola (a předpokládaného úspěchu Sebevražedného oddílu) mohlo u diváků rezonovat.

Chtěli byste X-force na plátnech raději než další X-meny?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.