sobota 13. února 2016

Deadpool v kasách rekordně zabil! Zobeme mu z ruky!

Say my name, bitch! Kam se hrabe Padesát odstínů šedi! Deadpool rulez a tady je přehled jeho rekordů.

Stál 58 milionů dolarů, ale jen za čtvrteční předpremiéry (které samy o sobě byly se 12,7 milionu rekordní) a celý pátek utržil jen v amerických kinech 47,5 milionů.  Víc peněz nikdo z pokladen v únoru nevytřískal.

Až dosud drželo rekord se 30,2 milionu Padesát odstínů šedi. Za víkend by tak Deadpool mohl podle odhadů utržit 110 milionů a za čtyři dny takzvaného President´s Day prodlouženého víkendu až 130 mega. Oh shit. Nejen zaplatit se, ale ještě i vydělat za pouhý víkend je prostě náhul a je jasné, že Ryan Reynolds si může celý víkend leštit konzoli jako pán. Dosavadní rekord za stejný víkend drží opět Padesát odstínů šedi s 93 miliony, které si dá Deadpool ke svačině.

K tomu navíc Deadpool může přidat ještě rekord pro nejúspěšnější eRkovou premiéru vůbec a pro nejúspěšnější únorovou premiéru ever.

Recenze: Deadpool - zabiják s prořízlou pusou vás přichází uhláškovat k smrti

Celé to má ještě pikantnější příchuť, když si uvědomíme, že takový Man of Steel utržil za svůj první víkend 116 milionů. Takže na místě DC a Warnerů by se mi teď strašlivě svíraly půlky, tím spíš, když dnes vyšla zpráva o tom, že Warneři se o osud Batman vs Superman dost obávají, protože reakce lidí, kteří film viděli, nejsou přesně takové, jak by si představovali.

Sequel Deadpoola, který byl potvrzen už  před premiérou, je tak definitivně tutovka.

Gratulujeme!

3 komentářů:

  1. Mám za Deadpoola radost! A aby té radosti bylo ještě víc, tak mám i radost že BvS snad bude průšvih. Už dlouho tu žádný velký filmový průšvih nebyl a já se chci zasmát u nějaké tragédie v přímém přenosu :D (call me bitch :D ).

    OdpovědětVymazat
  2. Proč by měl být BvS průšvih? Já vím, slyším to ze všech stran, ale proč? Affleck jako Batman minimálně v posledním traileru rozhodně válí a i Superman se zdál být poměrně uvěřitelný. No páni, tak na konci Man of Steel "zabil" Zoda, no a co? Zneškodnil největší hrozbu pro svou novou planetu, to mi nepřijde jako něco proti jeho charakteru. Jasně v komixu by ho nejspíš odeslal někam odkud by se mohl za pár let vrátit, ale právě to ho dělá uvěřitelnějším než to jeho svatouškovství. To samé platí i o Batmanovi, který by sice v komixu na všechno šel ručně, ale proč by to měl dělat vždyť je to sebevražda? Viděli jsme trailery, vidělo to pár pravděpodobně ortodoxních komixových fanoušků a pár lidí co na to jdou je proto, že o tom mají napsat a přitom je to ani nezajímá, o čem to vypovídá? Nechápu tuhle rivalitu Marvel vs DC stejně na to půjdou lidi z obou táborů. Já si počkám až na premiéru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu rivalitu taky nechápu, to je asi věc nevyzrálých lidí, nemá smysl ji řešit. Je pravda, že malá ludra ve mně by se taky docela ráda pobavila na cizí účet a je pravda, že Warneři as DC si o to koledují tím, jak dlouho spali na vavřínech a teď se to snaží najednou dohnat. Ale v zásadě bych byl raději aby BvsS dopadlo ok, těším se na to a nepřeju tomu filmu nic zlého, navíc jsem fanda Afflecka a Snydera, takže... snad to bude ok, Man of Steel se mi líbil, byt ke Cavillovi mám výhrady.

      Čistě prakticky je problém v tom, že jedním filmem se tady někdo snaží dohnat to, co Marvel dělal 10 let. Jsou to tematicky dva filmy v jednom - Batman vs Superman a Dawn of the Justice. Bude třeba tam představit hromadu postav a bude to muset být všechno v děsné rychlosti, takže reálně hrozí, že dramaturgicky se ten film rozpadne ve šlichtu, kde bude všechno a nic. A to je důvod, proč hrozí, že to nedopadne dobře. Na druhou stranu samo téma Batman vs Superman je tak silné, že podle mě ať budou recenze a ohlasy fanoušků jakékoli, přijde dost lidí na to, aby to zásadní komerční průser nebyl (je to jako s Lídou Baarovou:-)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.