pondělí 9. listopadu 2015

Téma: Jak si vedou nové seriály ze sezóny 2015/2016

Podzimní sezóna je v tuto chvíli v plném proudu, řada seriálů se pomalu blíží do své poloviny a sledovanost už se stabilizovala, takže se nám jasně rýsují poražení i vítězové. Jak na tom jednotlivé seriály jsou?

Na šikmé ploše 


The Player (recenze), Minority Report (recenze), Blood & Oil (recenze), Truth Be Told - snížené počty dílů, špatná sledovanost a v některých případech i kvalitativní podprůměr, tyhle seriály se nejspíš druhé řady nedočkají. A to nejsou zdaleka všechny.

Wicked City - špatné recenze (16% na RottentTomatoes je peklo) a klesající sledovanost z 3,28 na 2,7 milionu diváků.

Crazy Ex-Girlfriend - premiéra nenabrala v podstatě žádné diváky v dodatečném sledování pořadu.

Code Black - CBS o dalších dílech zatím nemluví a mlčí.

The Grinder - sledovanost spadla ze 4,98 na 2,52 milionu diváků.

Grandfathered na tom bylo o něco líp -  z 5,34 na 3,18.

Heroes Reborn - z původních 6 milionů padli na 4. Takže je dost možné, že NBC zůstane u ,,tv miniseries event".

Na hraně

Scream Queens -  sledovanost také padla u Foxů za 4 na 2,5 milionu, ale další skoro 2 nabírá seriál při opožděném sledování na DVR. SHow má ale stabilní výkony a je to výrazná značka, takže šanci ještě nejspíš má. 20. října Fox objednal celkem 15 dílnou sérii. Recenze

The Muppets - dospělejší verze nemá takový úspěch, jak se čekalo, takže show si projde změnou a dostala nového showrunnera. To se dá vnímat dvěma způsoby. Stanice není spokojená, na druhou stranu to ale s The Muppets myslí vážně a tak hledá cestu, jak show změnit a udržet v éteru.

Rosewood - 16. října objednal FOX kompletních 22 dílů. Není divu, 5 milionů diváků na díl je ok.

Life in Pieces - přesunuto na čtvrtek, 27. října CBS objednala komplet 22 dílů. Sitcom má momentálně kolem 8 milionů diváků, premiéra měla 11.

Dr. Ken - stabilní výkony, mizerné recenze, ABC objednala 22 dílů. Sitcom si od druhého dílů drží stabilních cca 5,5 milionu diváků.

Absolutní vítězové 


Limitless - dobře se vede proti Chicago Fire, průměrných 7,8 miliony diváků (z původních 9,8) a dalších 3,5 na DVR. Celkem tedy 11,3 a na CBS je klid a mír. Recenze

Quantico - ABC objednalo v říjnu 19 epizod a pak ještě další tři, takže poctivých 22 dílů.Sledovanost sice padla ze 7 na 4 miliony, ale díky DVR nabírá následně seriál stabilně dalších 5 na celkových 9 milionů. Recenze

Supergirl - z premiéry ke druhému dílu padli  diváci ze 13 na necelých 9 milionů, ale to je pořád velmi dobré číslo i pro zmlsané vedení CBS.

Blindspot - pravděpodobný vítěz celé podzimní sezóny a přestože jsem ještě neviděl všechny nové seriály, zřejmě i můj nejoblíbenější. A vlastně nejen můj. NBC nakonec po 22 dílech ještě objednalo jeden navíc, takže jsme na 23. Blindspot začínal s 10,6 miliony diváků a spadl na 8, což by pořád bylo solidní, ale je to doslova dravec, co se týče DVR shlédnutí - každý díl nabírá následně dalších skoro 5,5 milionu diváků, takže celkově je seriál skoro na 14 milionech! Tvůrci tvrdí, že to mají vymyšlené na tři série a zatím se zdá, že nekecali. Takže za mě pořád spokojenost stejně jako v recenzi.

Které z nových seriálů nyní pravidelně sledujete vy?

1 komentářů:

  1. Absolutně nechápu Wicked City, je to ZLO, ZLO, že je konec a horší zůstávají. Tfuj.
    Ale fakt tfuj.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.