pátek 19. září 2014

Hvězdy našeho mládí: Jak vypadají a co dělají herci ze seriálu Vražedné pobřeží

Dva nesourodní detektivové, slunce, havajské košile a spousta sexy slečen. Vražedné pobřeží je skvělou odlehčenou zábavou, na kterou rádi vzpomínáme.

Kanadský seriál Vražedné pobřeží se začal vysílat v roce 1991 a vydržel na obrazovkách do roku 1993. Dočkal se 3 řad a celkem 66 epizod. První sezóna se natáčela v Mexiku, druhá v Izraeli a třetí pak v Jižní Africe.

Seriál byl relativně populární, ale největšího ohlasu se mu překvapivě dostalo v Srbsku, kde byl například slogan "Nick Slaughter na prezidenta" frází, která byla používána jako vyjádření nesouhlasu s tehdejší politickou garniturou. V Srbsku také najdete několik barů, které nesou jméno Tropical Heat, což je originální název Vražedného pobřeží (v USA byla ale vysílán i pod názvem Sweating Bullets).

Rob Stewart/Nick Slaughter

Legendární culík, rozepnutá havajská košile a odhalený mužný chlupatý hrudník, tak by se dal ve zkratce popsat Nick Slaughter, kterého ztvárnil kanadský herec Rob Stewart. Ten původně toužil po kariéře hokejisty, ale zranil se a přišel o ledvinu. Nakonec se tak zaměřil na studium latiny a angličtiny a začal také hrát na kytaru, skládat básně a zpívat v restauracích. Ale nakonec se jeho kariéra ubírala trošku jiným směrem. V roce 1991 získal hlavní roli v seriálu Vražedné pobřeží. Postava Nicka mu zajistila velkou popularitu a tak se v následujících letech objevoval v mnoha projektech (Detektiv Nash Bridges, Painkiller Jane). Obvykle šlo ale o méně výrazné party. Více prostoru dostal až v Nikitě (recenze), kde si zahrál obávaného uklízeče Roana. Roli získal i v dalším seriálu stanice The CW a to Kráska a zvíře. Nedávno jsme ho také mohli vidět ve sci-fi projektu Defiance. V minulém roce vznikl dokument nazvaný Slaughter Nick for President, který mapoval jeho výlet do Srbska v roce 2009. Rob je ženatý s Celianou, kterou poznal během natáčení Vražedného pobřeží v Mexiku. Od roku 2001 žijí v Kanadě.

Carolyn Dunn/Sylvie Girard

Carolyn začínala jako modelka, ale na konci sedmdesátých let se rozhodla pro kariéru herečky. Její první role byly obvykle typu "kráska v nesnázích", ale objevila se například v seriálu Alfred Hitchcock uvádí nebo v komedii Bez respektu (1985). Zlomem v kariéře byl právě seriál Vražedné pobřeží, ve kterém se představila jako divoká rusovláska Sylvie. I následně se věnovala herectví a to v televizi (Válka v zálivu), kině (Criss Cross) a divadle, ale ze stínu Sylvie se jí zatím nepodařilo vymanit. Možná proto také její zájem o tuto profesní dráhu upadal (zatím poslední roli měla ve filmu The Death of Alice Blue z roku 2009) a zaměřila se jiným směrem. V roce 2008 se vrátila do rodného města Cape Breton, kde založila kliniku alternativní medicíny. Carolyn není vyznavačka vztahů, je ráda svobodná, volný čas tráví hlavně v posilovnách.

Ian Tracey/Spider Garvin

Ian začal s hereckou kariérou velmi brzy, už v jedenácti letech. Jeho debutem se stal film The Keeper (1976) s Christopherem Lee. Následovala spousta dalších projektů (Cesta Natty Gennové, Policejní dohled). V roce 1991 pak přišla role ve Vražedném pobřeží, která je jednou, ale ne jedinou výraznou v jeho kariéře. Zahrál si i v hromadě jiných zajímavých projektů. Například v Timecopovi (1991) s Jean-Claude Van Dammem nebo v Krajních mezích, případně v Jump Street 21. V roce 1998 se objevil ve filmu Rupert´s Land a za svůj výkon získal cenu Leo Award. Toto ocenění dostal i za Příběh Davida Milgaarda (1999) a k tomu ještě Gemini Award (na tu byl nominován už v roce 1991 za The Rookies). Znovu byl nominován v roce 2000 za seriál Da Vinciho případy. Iana jsme si mohli všimnout i v množství povedených filmů, jako Prozacový národ (2001), Případ Mahowny (2003), Krajina střelců (2003) nebo Insomnia (2002) Christophera Nolana. Ian se často objevuje ve sci-fi seriálech (4400Svatyně), v poslední době je to například povedené Continuum. K vidění je také v thrillerovém Bates Motel (recenze) a menší roli měl v megahitu Muž z oceli (2013). Ian si občas odběhne i k režírování (dva díly Da Vinciho případů nebo seriál Tajná služba). Nevyhýbá se ani dokumentům, byl průvodcem v dokumentu o seriálu Dobrodružství Huckleberryho Finna (1979), který se objevil na DVD s tímto projektem.

Pamatujete si na Vražedné pobřeží?

4 komentářů:

  1. Schvalne co je to... beha to po plazi a nejde to zabit?

    OdpovědětVymazat
  2. https://www.youtube.com/watch?v=mFESeyMPSok

    OdpovědětVymazat
  3. Co to dneska do těch krémů dávaj, to by mě fakt zajímalo. O dvacet let starší ženská, vypadá na o dvacet let starší fotce o dvacet let mladší než na o dvacet let mladší fotce.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.