pondělí 9. listopadu 2015

Návštěvnost kin: Jak se vedlo SPECTRE?

Nová bondovka vtrhla do kin s úkolem pokud možno dorovnat rekord, který vytvořilo mezi bondovkami Skyfall, protože když to šlo jednou, proč by to nešlo podruhé, navíc s obřím rozpočtem. Jak se Spectre dařilo? A co na to Charlie Brown?

Skvělý start v Británii, ale nejednoznačné recenze, s tím vstupovalo SPECTRE do amerických kin před víkendem. A výsledek? 73 milionů dolarů za víkend, což je obrovská suma vzhledem k tomu, jaká mizérie panovala v amerických kinech posledních pár týdnů. Nicméně, je to také o 17 milionů méně než Skyfall. I hodnocení diváků v CinemaScore je A-, což je horší než u Skyfall, ale pořád je to výrazně lepší, než co nadělují Spectre recenzenti. Navíc v zahraničí si Spectre vede lépe než Skyfall, v Mexiku například utržilo dvojnásobek toho co Skyfall. Jen z Británie má přitom 100 mega a celkově už jsou tedy tržby (svět plus USA) na 296 milionech. A to film čekají ještě premiéry na silných trzích jako je Austrálie, Indie, Čína, Korea a Japonsko.

Na druhé místo se dostala druhá premiéra týdne - The Peanuts Movie z dílny tvůrců Doby ledové. Nové zpracování Charlieho Browna utržilo solidních 45 milionů, což je podobné jako v roce 2008 Horton Hears A Who. Diváci jsou spokojení a dávají filmu v CinemaScore A, teď už jen ustát nástup novinky od Pixaru The Good Dinosaur.

Na třetím místě najdeme největší hvězdu měsíce října Marťana s 9,3 milionu dolaru. Se 197 miliony na kontě z USA už brzy překoná jako sedmý film letošního roku hranici 200 milionů. Jde o nejúspěšnější film Ridleyho Scotta (překonal Gladiátora) a nejúspěšnější letošní film od premiéry M:I -Národ grázlů.

Čtvrté místo patří rodinné strašidelné komedii Husí kůže. 7 milionů na tržbách a celkem 66,4.

Páté místo má duo Hanks/Spielberg a Most špiónů se 6,1 milionu a 55 miliony celkem.

Na šesté místo spadl Hotel Transylvánie 2, utržil 3,5 a celkem 161,3

Sedmá příčka musí stačit Bradleymu Cooperovi a jeho nepříliš dobře přijatému dramatu Burnt. 3 miliony na tržbách a 10,2 celkem je bída s nouzí třená.

Na osmém místě najdeme Posledního lovce čarodějnic. I Vin Diesel v pokladnách zklamal, 2,7 za víkend a 23,6 celkem jsou čísla, která definitivně zavírají dalšímu dílu dveře.

Na devítce se ještě pořád drží v žebříčku komedie Stážista, která v USA udělala celkem 71,4 a v zámoří dalších 108 milionů a jde tak v podstatě o nejúspěšnější komedii podzimu (krom toho, že jich bylo málo).

A žebříček uzavírá Paranormal Activity: The Ghost Dimension, kterému do kasičky spadlo za víkend 1,6 milionu a celkem jich nastřádalo 16,2.

Hollywood se tento týden konečně otřepal z krize. Spectre a The Peanuts Movie dohromady utržili víc, než celá první desítka minulý týden. Příští týden má premiéru drama s Antoniem Banderasem The 33 o osudu čilských horníků podle skutečné události. Poté, jak si vedli Everest a Muž na laně bude zajímavé sledovat, zda si tento film povede lépe a nebo bude prokletí filmů podle skutečné události pokračovat.




0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.