čtvrtek 1. října 2015

Kevin Feige: 8 věcí o MCU, které prozradil v nedávném rozhovoru k Blu-Ray Avengers: Age of Ultron

Blu-ray Avengers: Age of Ultron je na světě teprve chvíli a při té příležitosti Marvel masíruje fanoušky rozhovory a dodatečnými klipy. Je to součást marketingové kampaně, která by měla pomoct vydělat disku další balík peněz, protože - přestože Avengers: Age of Ultron byli hit, nebyli takový hit, jak možná Marvel tajně doufal. A tak Kevin Feige absolvoval hromadu rozhovorů, v nichž se objevily dost zajímavé informace.


1. Marvel je připravený na všechno


Je známým faktem, že Marvel nemá práva na X-Meny a Fantastickou čtyřku, což znamená, že mu v portfoliu chybí Wolverine, Silver Surfer, Deadpool či Cable. Feige ale přiznal, že jeho tým vždy pracuje při vývoji s více verzemi a podle aktuálních okolností se pak rozhoduje, kterou použije. To znamená, že minimálně ve Feigově hlavě nejspíš existuje i verze, kde je Wolverine součástí MCU. Marvel si sice zjevně připravuje Inhumans jako náhradu za X-meny, protože X-meni Foxům fungují a k Marvelu se tudíž jen tak nevrátí, ale jeden nikdy neví.

Inhumans: Jak to vypadá s dalším komiksovým týmem od Marvelu?

2. Spider-manův sólo film je priorita 


Všichni včetně samotného Marvelu jsme sice nadšení z návratu Spider-mana domů, do MCU a Civil War, ale i sám Feige přiznává, že mnohem důležitější, než objevování se postav napříč filmy jsou jejich sólovky. Obzvlášť v případě Spideyho, který je výrazně jiný než většina ostatních hrdinů. Jeho film je tedy pro Feigeho absolutní prioritou a jak sám říká: ,,Je to skvělá příležitost, pojďme se na to soustředit a nezvorat to."

Komiksové novinky: Co čekat od nového Spider-Mana nebo Doctora Strange? A jak se budou jmenovat druzí Strážci Galaxie?


3. Captain America je uzavřená trilogie

O tom, zda se Chris Evans vrátí jako Captain America nebo ne se diskutuje pořád. Chris to původně v úmyslu neměl a chtěl se věnovat režii, ale s novým režisérským duem bratrů Russoových se mu dělá skvěle, líbí se mu i to, že Feige je nyní šéfem filmové divize Marvelu (a to znamená šance na lepší honorář), vyhovuje mu směr, kam se jeho postava ubírá... zkrátka Evans měkne jak tavený sýr u kamen a pomalu otáčí. Ať už zůstane v roli nebo ne, Feige za sebe přiznává, že Civil War je pro něj pomyslným ukončením trilogie. ,,Až se jednou budete zpětně dívat na ty tři první filmy, budete to vnímat jako jednu z nejoriginálnějších trilogií natočených kolem jednoho hrdiny." Tím samozřejmě neříká, že by Evans nebo Captain America končili, ale spíš naznačuje, že tyto tři filmy tvoří ideově propojený celek.

Související: Captain America: Civil War - Byla prozrazena zápletka i obsazení

4. Po Infinity War se začne psát do značné míry jiná kapitola MCU

Souvisí to s odstavcem o Captain America. Infinity War je vrcholem současného MCU. Tam se uzavře (nebo spíš bud mít vrchol) většina linek, který Marvel táhl od fáze jedna. Sám Feige přiznává, že co přijde po tom je trochu otázka a souvisí to s mnoha věcmi. Nezmiňuje se sice konkrétně, ale je jisté, že záviset to bude nejen od komerčního úspěchu Doctora Strange, Captain Marvel a Black Panthera a vlastně i nového Spider-mana, ale i od ochoty některých herců pokračovat ve svých rolích. To do značné míry určí další dramaturgii nejvíc. Pokud Evans skončí s Captain America, Marvel asi bude muset odvyprávět jiný příběh než pokud bude Evans pokračovat. A to se týká i Iron Mana a dalších.

Téma: Čeká nás v blízké budoucnosti konec éry komiksových filmů?

5. Dojde k propojení  tv seriálu a filmů 

Současná situace je taková, že Marvel seriály reagují na dění ve filmech. Sám Feige ale přiznává, že do budoucna to může být jinak. Seriály vznikají mnohem rychleji a dávají tudíž mnoho impulsů a tak je velmi pravděpodobné, že brzy se něco z nich promítne do filmů. Feige přitom zmínil přímo Daredevila, který si zřejmě velmi koleduje:-)

6. Captain Marvel měla být na konci Avengers: Age of Ultron

Původně se mělo v druhých Avengers objevit mnoho nových hrdinů, ale Joss Whedon byl proti a tak se to nakonec zredukovalo na Captain Marvel. Ani ta to ale nakonec nedala. Marvelu totiž přišlo blbé, aby se na konci filmu zničehonic objevila nová postava v kostýmu.

Komiksové novinky: Nejlepší bitky z The Arrow, kostýmy z Legends of Tomorrow a našla se Captain Marvel?

7. Krátké filmy s otazníkem

Vzpomínáte si ještě, jak měl Marvel plány s natáčením krátkých filmů? Ty časy jsou zřejmě pryč. Feige o tom mluví dost diplomaticky s tím, že jsou momentálně ve fázi, kdy do kin vysílají tři velké filmy ročně a to je plně vytěžuje. Neřekl samozřejmě, že od plánu upustili, ale za slovy o tom, jak hledají správnou cestu a okamžik se nic jiného neskrývá. Možná se jednoho dne dočkáme, možná to budou úplně krátké jednozáběrovky s pár herci, ale je zjevné, že tenhle milý nápad není momentálně prioritou jedna, dva nebo tři. Ostatně, od čeho jsou tady fanoušci a fan-made filmy?

8. Gauntlet na konci Age of Ultron není tentýž co v Odinově síni

To Feige řekl na rovinu. A dokonce, byť to neprozradil on, ale jeho spolupracovník, jeden z nich zřejmě není pravý. Takže si můžete tipovat, který . 



3 komentářů:

  1. Mám dotaz k 8. Jestli jsem si správně našel na google co je to ten Gauntlet, tak je to ta hezká rukavice co má Thanos? A ona si byla někde nakonci Ant-mana? Já jsem ji asi nějak přehlédl, tak bych chtěl vědět kde tam byla... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Byla na konci Avengers: Age of Ultron. V mezititulkové scéně. A ano je to ona.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.