úterý 30. června 2015

Komiksové novinky: Co čekat od nového Spider-Mana nebo Doctora Strange? A jak se budou jmenovat druzí Strážci Galaxie?

A která filmová společnost získala práva na komiksy vydavatelství Vertigo?


V roce 2017 se s Pavoučím mužem opět vrátíme na střední školu. Spideyho ztvární Tom Holland a na jeho dobrodružství dohlédne režisér Jon Watts. Právě o filmu Spectacular Spider-Man se rozpovídal prezident Marvel Studios Kevin Feige.

"Je to mýdlová opera na střední škole se zajímavými vedlejšími postavami. Dlouhou dobu jsme neviděli film o velké loupeži, dlouho jsme neviděli film o zmenšování, dlouho jsme neviděli film Johna Hughese (známý komediální režisér a scenárista, pozn. redakce). Ne, že bychom mohli natočit film jako od Johna Hughese - to by zvládl jen on - ale je pro nás inspirací a zakomponování těchto prvků do superhrdinského filmu stylem, který jsme to doposud neudělali, je pro nás vzrušující."

Nejsme si úplně jistí, zda je dobrý nápad protknout dalšího Spider-Mana silným nádechem teenagerovské komedie. I když pravda, středoškolská léta Petera Parkera byla občas docela vtipná. Snad to tvůrci nepřeženou a nebude z toho jen střelená podívaná pro puberťáky.

Feige také pronesl pár vět, které se týkají další komiksovky a to Doctor Strange (2016):

"Vyslali jsme Ant-Mana na velmi zvláštní, s myslí si pohrávající dobrodružství. Je to něco, co jsme dosud ve filmu o zmenšování neviděli a také to ukazuje zlomek mysl matoucí podivnosti, kterou nabídne Strange, což, jak věřím, lidi překvapí."

Jsme zvědaví, co si pro nás Doctor Strange chystá. Tenhle hrdina patří k těm podivnějším, které má Marvel ve stáji, takže se dá očekávat, že nepůjde o úplně klasickou komiksovku, ale bude protknuta právě poctivou dávkou zvláštnosti.

Název druhých Strážců Galaxie zní...

Za necelé dva roky dorazí do kin druzí Strážce Galaxie, což není překvapením, poté, co první díl oslnil kritiky i diváky. Ale zatím se nevědělo, jaký bude oficiální název filmu. Ten teď prozradil režisér James Gunn:

"Ano, oficiální název pokračování Strážců Galaxie je Guardians of the Galaxy Vol. 2. Kevin Feige omylem prozradil název během tiskové konference k Ant-Manovi, za což jsem velice rád, protože já jsem náhodou vyslepičil více než jednu věc, když jsem tlachal na Facebooku. A klobouk dolů před některými fanoušky, kteří se dovtípili, jaký bude název už před pár dny, kdy jsem uveřejnil logo. Více než jeden člověk hádal, že půjde o ´Guardians of the Galaxy Vol. 2´- chtěl jsem vám to potvrdit, ale věděl jsem, že musím počkat."

Není to úplně nejoriginálnější název, ale zase je to možná lepší, než vymýšlet nějaká superkomplikovaná jména, která jsou často spíše nezáměrně úsměvná než povedená.

Kdo získal práva na komiksy od Vertiga?

Komiksové vydavatelství Vertigo je jednou ze společností, které spadají pod giganta DC Comics. Právě na jeho postavy a příběhy drží práva Warner Bros.. Ovšem, na filmy na motivy komiksů od Vertiga získala práva jiná společnost a to New Line Cinema. Ta tak bude moci nabídnout projekty, které se budou inspirovat u obvykle poměrně drsných, krvavých a lehce erotických komiksů.

Kromě jiných je tu řeč také o Sandmanovi, který se chystá na plátna už dlouho, ale zatím se produkce posouvá kupředu jen velmi pomalu. Snad to změní právě to, že práva získala firma New Line Cinema.

Překvapivě pod hlavičkou New Line Cinema vznikne i komiksovka Shazam! (2019). Naopak šokem není, že by společnost měla dohlédnout i na Dark Universe Guillerma del Tora.

A ještě pár klipů

Nakonec vám nabídneme ještě dva klipy. První pochází z blížící se komiksovky Ant-Man, druhý je ukázkou z nového sestřihu X-Men: Budoucí minulost, ve kterém dostane více prostoru postava Rogue (Anna Paquin).






0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.