čtvrtek 13. července 2017

Matt Reeves a Batman: Začínáme znovu, bude nový scénář!

Matt Reeves prozradil, jak to bude s novým Batmanem a potvrdil tak pro někoho možná katastrofický scénář.

Matt Reeves se v rozhovoru pro MTV vyjádřil k tomu, zda použije pro natáčení své verze Batmana scénář Bena Afflecka a Geoffa Johnse.

,,Je to nový příběh, jsme znovu na začátku."

Když se Ben Affleck vzdal režie svého Batmana, spekulace o tom, zda zůstane naživu alespoň jeho scénář, se objevily jako první. A jak se ukazuje, scénář bude nejspíš navždy mezi těmi nerealizovanými legendárními kousky, které si časem můžeme přečíst alespoň na internetu. Jestli je to škoda, to ukáže až čas.

Reeves na své rozhodnutí vytvořit svůj scénář upozornil Warner Bros. už na začátku jednání. ,,Můžu při práci sehnat z milionů důvodů, které se týkají mě. Ale nechci selhat kvůli něčemu, čemu v první řadě nevěřím a protože nebudu vědět, jak to natočit. Respektuji, že někdo jiný by to možná věděl úplně přesně. Je spousta věcí, pro které nejsem ten správný režisér a rád se na ty filmy podívám. Ale můžu dělat jen to, co umím a proto musím dělat na věcech z téhle perspektivy. Není to tak, že by muselo být za každou cenu po mém. Ale pokud mám na něčem dělat, musím se na věci dívat takhle, abych pak věřil svým rozhodnutím."

Jinými slovy, Reeves Warnery upozornil zřejmě na to, že Affleckův scénář pro něj slušně řečeno není a že pokud ho chtějí jako režiséra, bude se muset začít znovu. A oni na to kývli. To ale může mít logicky další důsledky, ke kterým může dát Reeves stejné vysvětlení jako ke scénáři.

V první řadě je nejspíš samozřejmě ze hry John Manganiello jako  Deathstroke- a možná i samotný Deathstroke. A otazník se začíná vznášet i nad Affleckem. Důležité asi je, jak bude přijata Justice League, ale i kdyby se na ni snesla tuna chvály (pamatujme na to, že tady pro změnu koriguje kurz Joss Whedon a rovněž on musí dělat věci tak, jak je cítí), ještě to neznamená, že Reeves chce Afflecka do hlavní role a že Affleck chce hrát hlavní roli ve filmu někoho, kdo spláchl jeho scénář, případně ve scénáři, který se pro změnu nemusí líbit jemu. Stále tedy platí, co jsem napsal tady: 

,,Otázka tedy nyní zní - jsme na začátku toho, kdy se rozpadající se projekt začíná dávat dohromady a nebo v další fázi jeho eroze, z níž nakonec vzejde něco úplně nového?"

Osobně věřím čím dál méně tomu, že by se Affleck v Reevesově  filmu jako Batman objevil, ale je to v tuhle chvíli spíš tipování. Jakmile se nějaký projekt takto začne rozkládat a předělávat, málokdy vydrží kámen na kameni.

Co si o to myslíte vy?

13 komentářů:

  1. Starší zprávu o filmu Thé Batman jste nenašli? To že se bude připravovat nový scénář je známo již přes čtvrt roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejen my, ale i mnohem větší světové servery zkrátka máme za vámi zpoždění. Nicméně rád si tu starší zprávu přečtu, aspoň budu vědět, kam chodit pro čerstvé novinky, abych nemusel čekat, až o tom napíše zpožděný Hollywood Reporter a Variety.

      Vymazat
  2. Pokud se Ben nakonec nezucastni, jak to bude zapadat do snahy DC vytvorit nejaky uceleny filmovy vesmir jako v pripade Marvelu? Nejak se to DC sype pod rukama :D

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že vyjdou na Justice League dobré recenze a Affleck zůstane.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si myslím, že je jediná šance a že to rozhodne (záleží ale taky na smlouvě), protože on už jednou za otloukánka v Hollywoodu byl a podle mě nijak nebaží být v té roli zas, takže jakékoli náznaky toho, že by to tak mohlo dopadnout ho podle mě děsí a pak zdrhá

      Vymazat
  4. Sorry, ale přijde mi jako hloupost že by z toho Ben vycouval když už to Warner nastartoval s BvS. Myslim si že ať už Batmana natočí nebo scénář napíše kdokoliv tak Ben by nemohl odejít ani kdyby chtěl...1) protože je to určitě ošetřený smlouvama a za 2) by byl sám proti sobě a měl by to furt na talíři jak tehdy natočil dva filmy BvS a JL a pak se na to vykašlal.

    OdpovědětVymazat
  5. Pokiaľ sa nemýlim, Ben má zmluvu minimálne na jednu sólovku, a rovnako ostáva aj producent, pustil ,,iba,, režisérsku stoličku (aspoň tak to bolo pred pár mesiacmi, keď odstúpil). Takže si myslím, že sa v sólovke objaví, vzhľadom k tomu, že to nebude jeho scenár, ani réžia, nebude pod takým tlakom médii, ako pred pár mesiacmi. Warneri však pôvodne plánovali ďalšiu trilógiu a to si už tiež myslím, že sa nestane. A pán Vašíček - tá správa sa teraz objavuje všade z toho dôvodu, že Reeves po prvý krát oficiálne potvrdil, že Benov scenár sa nepoužije, doteraz to boli iba dohady.

    OdpovědětVymazat
  6. Reves nedávno v jednom rozhovoru potvrdil že Affleck je jeho Batman !!!

    OdpovědětVymazat
  7. Pan redaktor by mněl místo tipování hledat fakta.
    Reves nedávno v jednom rozhovoru potvrdil že Affleck je jeho Batman !!!

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/batman-director-matt-reeves-has-dropped-ben-afflecks-script-1020694

    OdpovědětVymazat
  9. Reeves, whose War for the Planet of the Apes hits theaters this weekend, has previously said that Affleck will remain as the Dark Knight in the upcoming film and that he is planning a noir take on the character. In the original script, Deathstroke was the villain, with Joe Manganiello cast. (Reeves did not say if he plans on using Deathstroke in his script.)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.