sobota 11. února 2017

Batman má režiséra!

Vítězem ve sprintovacím závodu o režisérské křeslo, které nedávno uvolnil Ben Affleck, se stává...

Matt Reeves. Režisér filmů jako Cloverfield, Úsvit Planety opic a nadcházející Války o Planetu opic byl od začátku jménem, o kterém se mluvilo jako o jednom z hlavních favoritů studia.

Affleck se vzdal režisérského křesla po týdnech spekulací o tom, jak to s novým Batmanem bude a kdy a zda se ho dočkáme.

Před pár dny se navíc objevily spekulace, že studio není spokojené ani se scénářem, to bylo ale vzápětí přímo ze strany studia dementováno a oznámení režiséra je dalším rychlým krokem, který by měl fanoušky uklidnit. Jenže na to si ještě Warneři počkají.

Už teď se totiž spekuluje, co bude zdál. I když tomu už není tolik jako v minulosti, stále ještě platí, že režisér je hlavní tvořivou silou každého filmu, staví ho na základě své vize a tak díky tomu často dochází i k proměně už hotových scénářů. Bude tedy mimořádně zajímavé sledovat, zda dojde k nějakým změnám ve scénáři nebo zda si ho Affleck se studiem vybrali nejen proto, že je vhodným kandidátem, který má čas, ale proto, že scénář mu vyhovuje a nechce ho měnit. V okamžiku, kdy by do něj zasahoval, by totiž mohlo dojít  v přípravách filmu ke kolizi s Affleckem a to by v krajní variantě mohlo vyvrcholit i v nástup úplně nového představitele Batmana. Otázka tedy nyní zní - jsme na začátku toho, kdy se rozpadající se projekt začíná dávat dohromady a nebo v další fázi jeho eroze, z níž nakonec vzejde něco úplně nového?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.