pondělí 8. června 2015

Téma. Šest sitcomů z osmdesátých/devadesátých let, u kterých bychom uvítali další řadu

Není to tak dlouho, co bylo oznámeno, že streamovací společnost Netflix objednala novou řadu sitcomu Plný dům. A proč by ne, byl to docela zábavný pořad. Ale je pár jiných, u kterých bychom byli raději, kdyby se dočkaly obnovení.

Takoví normální mimozemšťané (1996 - 2001)

Tuhle rodinku vědců z vesmíru si člověk prostě musel zamilovat. Byli ujetí, byli střelení, ale byli extrémně zábavní a dokázali rozesmát. Alespoň v prvních řadách. Postupem času se nám to docela zvrtlo a Takoví normální mimozemšťané ztratili hodně ze svého kouzla. Přesto (a nebo možná právě proto) by nám vůbec nevadilo, kdyby se seriál vrátil na obrazovky. Je sice pravda, že se nedávno objevil tematicky podobný projekt a to The Neighbors, ale ten rozhodně není tak povedený jako Takoví normální mimozemšťané.

Fresh Prince (1990 - 1996)

Už je to nějaký ten pátek, co byl Will Smith pohublé ucho, které se "ksichtilo" v zábavném sitcomu Fresh Prince. A zábavný byl hlavně proto, že je Will Smith "střevo" a umí pobavit. Mohla by být docela sranda, kdyby se po letech vrátil v roli, která ho dostala do povědomí. Buď by z toho bylo něco, u čeho by se člověk válel smíchy po zemi nebo podívaná, u které by divák nechápavě kroutil hlavou.

Roseanne (1988 - 1997)

V USA byla Roseanne hodně oblíbená, u nás až tolik ne. Ale přesto bychom nebyli proti, kdyby dostala další šanci. Byl docela odvážný nápad, natočit sitcom o rodině, která otáčí každý dolar a její životní podmínky tak nejsou zrovna růžové. Ale nakonec z toho byla vcelku milá a zábavná záležitost. Navíc, finále nebylo zrovna excelentní, takže druhá šance je na místě.

SOUVISEJÍCÍ: DESET NEJHORŠÍCH FINÁLE SERIÁLŮ. TAK TAKHLE JSME SI KONEC NAŠICH OBLÍBENÝCH SERIÁLŮ NEPŘEDSTAVOVALI

Dinosaurové (1991 - 1994)

Na první pohled podívaná pro děti, ale po pár minutách je jasné, že se pobaví nejen caparti. Dinosaurové se nevyhýbali drzému a štiplavému humoru, kterému se nedalo nesmát. Některé gagy sice byly poněkud jednodušší, ale povětšinou úsměvné. A navíc, seriál na nás chrlil jednu nezapomenutelnou hlášku za druhou.



Alf (1986 - 1990)

Přišel z vesmíru, je chlupatý, má rád kočky (a ne jako mazlíčky) a jeho jazyk je hodně ostrý. Jen v málokterém sitcomu je hlavní postava tak svérázná, ale vyplatilo se a Alf patří k tomu nejlepšímu ze sitcomového žánru, co se v USA v osmdesátých letech zrodilo. Za zmínku určitě stojí i český dabing, ve kterém exceloval Ota Jirák.

Kutil Tim (1991 - 1999)

Kutil, který je nešikovný, až to bolí (doslova). To není nic moc originálního. Ale Tim Allen a ostatní herci v hlavních rolích si své postavy užívali a divák s nimi. Kutil Tim je tak milý a vtipný sitcom, ze které jsme si nenechali ujít ani jednu epizodu. Tak proč jich ještě pár nenatočit?

Jaký seriál by si podle vás zasloužil novou řadu? Přátelé (i když ti podle nás byli ukončeni tak, že není třeba dál rozvíjet jejich příběhy)? Ženatý se závazky? Nebo snad nějaký úplně jiný?

9 komentářů:

  1. FreshPrince, Dinosaurové, Kutil Tim a Alf, nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoznačně Fresh Prince. Kutil Tim se mi vůbec nelíbil - to mi přišlo hodně stupidní.Přátelé je srdcovka, ale asi bych taky do toho moc nerejpal.

    OdpovědětVymazat
  3. Alf rozhodne nejlepsi. Ale vsechny uz bych radeji nechal byt...

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bych bral pokracovani Zenateho se zav. Tak mirne odbocim,uz gorilaci nedelate tydenni navstevnosti filmu v kine?

    OdpovědětVymazat
  5. Nene, Stano Dančiak ako Alf je lepší :)

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě Kutil Tim, Krok za krokem a Plný dům. To jsou asi v ČR nejúspěšnější starý sitcomy. Dinosaurové super vzpomínka! A Takoví normální mimozemšťani, pamatuju si sobotní podvečery na Primě, když to dávali a pak pořad o záhadách, to jsou vzpomínky. A samozřejmě Ženatý se závazky. Alf mě nikdy nebavil, ale aspoň byl dobrej dabing, myslim českej, protože slovenskej byl snad ještě nudnější než celej seriál. No a Přátelé, tomu jsem nikdy nepřišel na chuť, to prostě je divný. Ale celkově mi nechybí nic, hlavní je, že furt jedou Simpsonovi, na ty totiž nic nemá.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.