úterý 31. ledna 2017

Ben Affleck nebude režírovat Batmana! Co se stalo a kdo ho nahradí?

Je to šok a to i přesto, že už před časem jsme to předpovídali, protože varovné signály se nedaly přehlédnout.

Během posledních několika měsíců bylo zřejmé, že Ben Affleck a Batman spolu procházejí těžkou zkouškou. Affleck oznámil, že scénář nehodlá uspěchat a bylo vidět, že tlak okolí mu v kombinaci s neustálou kritikou DC ze strany fanoušků nebyl příjemný. A nakonec se to stalo. Ben režírovat Batmana nebude.

Naštěstí to není tak špatná zpráva, jak by mohla být. Ben zůstává na palubě jako protagonista, spoluautor scénáře a jeden z producentů.

,,Jsou postavy, které mají speciální místo v srdcích milionů fanoušků. Hrát tuhle roli vyžaduje naprosté soustředění, zapálení a maximální výkon. A ukázalo se, že v dané situaci ze sebe nemohu dát to nejlepší na obou pozicích. Proto jsem se ve spolupráci se studiem rozhodl, že najdu partnera, který se mnou na tomhle velkém filmu bude spolupracovat. Zůstávám na palubě, děláme na tom a hledáme režiséra. Pořád jsem hluboce oddaný tomuto projektu a těším se, až ho fanouškům přineseme na plátna."

Warneři Bena v jeho rozhodnutí okamžitě podpořili (protože je to zjevně jeden z mála rozumně uvažujících lidí v jejich DC universu a současně jeho největší hvězda) a tak pátrání běží okamžitě naplno.

Podle Variety je v hledáčku několik jmen, mezi nimi i Matt Reeves, režisér Úsvitu planety opic.

Člověk nemusí být extra velký psycholog, aby si spočítal, proč k něčemu takovému došlo. Vliv na toto rozhodnutí zcela jistě měl komerční i umělecký neúspěch jeho gangsterky Pod rouškou noci (naše recenze), která byla produkčně velmi nákladná a Ben ji točil a současně v ní hrál. A moc mu to nesvědčilo, ostatně jako skoro nikdy. Navíc ho asi nepovzbudily ani letošní Zlaté maliny. Jestli proto začal pochybovat nebo si jen spočítal, že to není cesta, to je vcelku jedno, každopádně ho to ale probralo.

V zásadě si myslím, že to není špatné rozhodnutí. Affleck není extra dobrý herec od přírody a potřebuje režiséra, který z herce dobrý výkon umí dostat. Raději bych sice viděl Afflecka na režijní stoličce, jenže vyměnit představitele Batmana nejde a tak je tohle jediné možné řešení. Affleckovo ego sice v případě Batmanova úspěchu přijde o jedinečný pocit, kdy by si mohlo připsat všechny zásluhy a užít si triumf naplno, ale zase je tu větší šance na dobrý film.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.