úterý 21. března 2017

Power Rangers: Jaké jsou první reakce zahraničních novinářů?

Filmová nadílka letošního roku pokračuje. Dosavadní premiéry jako Lego Batman Movie, John Wick 2, Logan, Kong: Ostrov lebek i Kráska a zvíře si vedly solidně jak u novinářů, tak v pokladnách kin. Co na to Power Rangers?

Power Rangers byli od začátku černým koněm začátku sezóny. Za sebou mají mimořádně úspěšný seriál, který se ale nikdy nemohl pochlubit ohromující výpravou nebo brilantní scenáristickou prací. Power Rangers byli klasickým levným televizním produktem své doby a překlopit je na filmové plátno v současnosti byl tak trochu risk. Vyplatil se alespoň podle ohlasu z recenzí tak napůl.

Na Rotten Tomatoes mají momentálně kluci a holky se svými Zordy 50% a průměrné hodnocení 5,1. Ze 14 recenzí jich je půlka pro a půlka proti. A je zjevné, že hodnocení pramení hlavně z toho, jak k celé věci přistupujete - zda jste sledovali původní televizní verzi a zda máte tendenci být díky nostalgii přístupnější a méně kritičtí. Protože film se seriálu drží, respektuje ho a i když se od něj občas odlišuje, pupeční šňůra přestřižena nebyla.

Trailer k Power Rangers ve stylu původní televizní znělky

Nejobjektivnější bude nechat mluvit hlavně fakta a ta říkají, že rozpočet, který nebyl extrémně vysoký, je sice na filmu vidět - ale až v poslední čtvrtině. Celých devadesát minut strávíme představováním hlavních hrdinů, vytvářením  týmu a jeho výcvikem. Akce, kdy konečně společně zmorfují, přichází až v 90 minutě. A to je hodně pozdě.

Díky tomu vypadají Power Ranger podle mnoha recenzentů spíš jako vysokorozpočtový pilotní díl televizní série pro stanici CW. Mnozí se ale také shodují v tom, že byť akce je málo, scény ze života mladých hrdinů doma a na škole jsou funkční a často zábavné, jen jich je zkrátka moc a filmu pak padá řemen.

Často je také zmiňována Rita Repulsa, které prý chybí motivace k tomu, aby byla dostatečně přesvědčivým silným záporákem.

Fanoušci původního seriálu by nicméně měli být spíš spokojeni, pro ostatní ale zdá se tenhle film poetiku Power Rangers neobjeví. A to může být problém, protože fanoušci seriálu dnes mají zhruba kolem 30 let, někteří už mají rodiny a nechodí do kina tolik jako mladší cílová skupina - která ale pro změnu k Power Rangers nemá takový vztah a je otázkou, zda ho k nim najde. Velká část novinářů proto tipuje, že novou filmovou sérii se nastartovat nepodaří - a pokud ano, bude mít krátký život.

A co vy? Půjdete do kina?

Power Rangers: Pořádná nálož klipů pro skutečné fanoušky, uvidíte víc než v trailerech




2 komentářů:

  1. Power Rangers mají jednu, podle mě, dobrou výhodu - na twitch.tv už týden běží maraton všech 831 epizod seriálu. Tohle lidi naladí na nostalgickou notu a mnozí určitou budou chtít jít porovnat nový film se seriálem nebo si prostě tu nostalgii ještě více rozšířit.

    OdpovědětVymazat
  2. Pět let jsem nebyl v kině, ale na tohle se těším. Už ať je 6/4!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.