úterý 14. června 2016

Deadpool: 10 věcí, které jste nevěděli a dozvíte se je z DVD

Deadpool (recenze) to na začátku roku rozjel ve velkém a po právu bude mezi největšími filmovými hvězdami spojenými s letopočtem 2016. A vyplatí se ho mít doma i na DVD nebo Blu-Ray, protože kromě filmu samotného vás na placce čeká mimo jiné i komentář Ryana Reynoldse a scenáristů Rhetta Reese a Paula Wernicka, z něhož se můžete dovědět hodně zajímavého o vzniku téhle komiksové eRkové pecky.


1. Úvodní titulky jsou komplet CGI

Celá úvodní titulková sekvence, při níž Deadpool laškuje s bandou zabijáků v autě, je vytvořena pomocí počítačové animace a podle Ryana Reynoldse u ní nebyla vůbec použita kamera. Režisér filmu Tim Miller si jako dlouholetý specialista na CGI ve filmu na počítačových tricích ujíždí a kromě toho, že je v Deadpoolovi často chytře využívá aby snížil rozpočet, měl původně v plánu ho CGI natočit celý. Brzy mu ale došlo, že tudy cesta nevede.



2. Devět obleků

Pro natáčení bylo připraveno devět obleků Deadpoola, z nichž sedm filmaři postupně během realizace zničili. Jeden má samozřejmě doma Ryan Reynolds, který v něm nadrzo odešel z placu. ,,Čekal jsem deset let, než ten film vznikl, takže jestli mi ten oblek chce někdo vzít, ať přijde a zkusí to."

3. Nejdražší easter egg všech dob?

V komiksu má Deadpool obsesi na slavný americký sitcom The Golden Girls, jehož hlavní hvězdou byla i Bea Arthur. A ve filmu je na to kratičký odkaz, když má v jedné scéně Wade Wilson tričko s jejím obličejem. Ocení to jen největší komiksoví znalci, přesto pro Reynoldse ale nebylo co řešit. Deadpool bez Bey Arthur by nebyl Deadpool a tak bez mrknutí oka jako producent filmu, který měl pořádně napnutý rozpočet, schválil 10 000 dolarů na zakoupení licence na použití. Dost možná nejdražší easter egg všech dob.









4. Pozdrav pro Kevina

Deadpool patří v tuto chvíli pod 20th Century Fox, takže není součástí filmového Marvel universa v čele s Iron Manem a Capem, ale i tak si aspoň dovolil jedno pomrknutí směrem k jeho šéfovi Kevinu Feigemu. Firma, která ve filmu vyrábí pizzu, se totiž jmenuje ,,Feige´s Famous Pizza". Mimochodem celá scéna s pizzou je použita z komiksu s tím rozdílem, že na stránkách sešitu Deadpool týpka zastřelí.




5. Dead Pool Tabule 

Easter egg, který ale zaznamenáte jen při použití tlačítka pause, na vás čeká v Sister Margaret´s Baru, kde se tipuje, kdo zemře jako další. A na tabuli je tam mezi tipovanými napsáno hned několik známých jmen. Jsou tam tvůrci filmu v čele s Reynoldsem, režisérem Timem Millerem a scenáristy Reesem a Wenickem. Je tam Reynoldsův herecký parťák  T.J. Miller. A dobrou společnost doplňují Bill Cosby, Kanye West, Vladimir Putin, Mike Tyson, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Miley Cyrus, Ozzy Osbourne, Shia LaBeouf, Lil Wayne a Kid Rock.



6. Natočeno za 48 dní

Když máte malý rozpočet, musíte být efektivní. Deadpool byl natočen za 48 dní, zatímco třeba takový Green Lantern trval 98. Jak přiznává sám Reynolds, nouze člověka naučí a díky ní přichází ty nejlepší nápady.

7. Worm jako další odkaz pro fanoušky komiksu

I když jeho jméno nikdy nezazní, autoři přiznávají, že týpek, se kterým se Wade Wilson potká v Ajaxově laboratoři, se jmenuje David Cunningham. Fanoušci ho znají jako postavu jménem Worm. Worm je Wilsonovým přítelem a další obětí programu Weapon X. Snaží se dokonce Wadea odradit od toho, aby se programu upsal a tak mu je nakonec provedena lobotomie. Wade Wilson ale nechce svého přítele vidět takhle žít a raději mu zlomí vaz.





8. Dr. Emrys Killebrew

Wade Wilson v komiksu potká Worma v laboratořích doktora Killebrewa. Jde o jednu z důležitých postav v komiksu. Killebrew je v něm nadřízeným Ajaxe a specialistou na genetiku v projektu Weapon X, který je zodpovědný za Wilsonovu mutaci. Později se pak pokusí svoji chybu napravit tím, že se obětuje, aby Deadpool mohl Ajaxe zabít. Původně jsme se ho měli dočkat i ve filmu, ale pak autorům došlo, že by tím příběh jen zkomplikovali. ,,Tohle je klasická revenge story a chtěli jsme to nechat jen mezi Deadpoolem a Ajaxem," vysvětlují své rozhodnutí.




9. Ryan Reynolds masturbuje potřetí

Deadpool je třetím filmem z neoficiální Reynoldsovy masturbační trilogie. Už dřív si dělal dobře ve filmech Devítky a V cizí kůži, v Deadpoolovi je to pak samozřejmě ve scéně, kdy se do toho pustí s  pomocí své pidi-regenerující se ruky. ,,Nestydím se za to. Jsou lidi, co dostali hvězdu na chodníku slávy za mnohem méně," říká k tomu Reynolds.



10. Testovací scéna

Není žádným tajemstvím, že kdyby po mnoha letech čekání neunikla na internet testovací scéna, která fanoušky nadchla tak, že zavalili 20th Fox dopisy, žádný Deadpool by nebyl. Šlo tedy o zásadní strategické, i když riskantní rozhodnutí. Otázkou je, kdo scénu do světa vypustil. U Jimmyho Fallona se k tomu Reynolds vyjádřil tak, že na světě byli v tu dobu jen čtyři lidé, kteří k ní měli přístup (on, režisér a oba scénáristé) a že si je ze 75% procent jistý, že on to nebyl. V komentáři na DVD to pak Wernick upřesňuje. ,,Neřeknu, kdo to byl. Ale rýmuje se to se slovy Bryan Breynolds." Tak doufejme, že chlapcům nedojdou do druhého dílu nápady, entuziasmus a humor - a že jim moc nenavýší rozpočet.

Pořídíte se Deadpoola na DVD nebo Blu-Ray? A jaký easter egg jste ve filmu objevili vy?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.