sobota 24. října 2015

Recenze: The Player - uzavřete sázky, další akční hra začíná

Vždycky je tu herna a v ní dealer a pit boss. A co se týče téhle vypečené hry, sází se na lidské životy a je na hráči, zda se mu podaří je zachránit. K dispozici má špičkovou technologickou podporu dealera z kategorie snů a zbytek musí obstarat hlavně jeho svaly. Jak dopadl The Player, další letošní akční seriál, tentokrát vyšperkovaný o přítomnost nedávno propuštěného Wesleyho Snipese?

Jedno se musí seriálu The Player nechat. Od začátku zařazuje nejvyšší rychlost a drží v tomto směru krok s letošním novinkovým triumvirátem Blindspot-Quantico-Limitless. Akce je přehledně a dynamicky natočená, hudba řízené, střely přesně mířené, herecké výkony adekvátní akčnímu žánru, hlavní hrdina (Philip Winchester z Protiúderu)  sympatický drsoň a Wesley Snipes tomu celému dodává styl (byť bych ho raději viděl v hlavní roli).

Na druhou stranu, to je taky všechno. Příběh chlapíka, co byl kdysi agentem, dnes dělá bezpečnostního poradce a zaplete se do vysoké hry není ničím jiným než variací na osmdesátkové seriály v čele s Knight Riderem. Máme tu zkrátka ranaře, za kterým stojí někdo mocný, bohatý a technologicky vybavený a rozdíly jsou tu jen dva. Za prvé - boháčům tady nejde primárně o konání dobra, ale o sázení na výsledek (což je hoodně přitažené za vlasy) a zadruhé - tak, jak je dnes moderní, je nad tím vším ještě jeden větší, postupně odhalovaný příběh plný tajemství. Sovy nejsou, čím se zdají být a bla blá blááá.

Nic z toho vás samozřejmě nedonutí do The Player emočně investovat. Od začátku je jasné, že postavy jsou víceméně ploché a jde tu primárně o akci, zbytek je omáčka a nadstavba, která vás ale nepřinutí brát tohle poloviční sci-fi vážněji. Navíc nevím, co s tím teď všichni mají, ale je to už asi stopadesátý seriál postavený na premise, že je někdo schopný předvídat a ohlašovat dopředu zločiny (ahoj Minority Report, Person of Interest, Blindspot atd.). To je vlastně jediná věc, která mi na tom všem opravdu vadí, protože v těchto vodách už jsme byli a vůbec bych se nezlobil, kdyby to celé bylo víc oldschoolovější - a taky drsnější.

Verdikt:

Player běží na NBC po Blacklistu a to znamená, že to je noční nobrainer. Pokud chcete lehce přestřelenou, akční oddechovku plnou řemeslně zvládnutých honiček v autech, střílení z pistolí a běhání, jste na správné adrese. Bohužel, Playerovi chybí eRková tvrdost (jakou se vyznačuje třeba Banshee) a s výjimkou Wesleyho Snipese se naprosto ničím neodlišuje od konkurence. Ale pokud máte času nazbyt a chcete další televizní hamburger, kde je mezi zuby cítit střelný prach, písek a střepy, to vše v balení odpovídajícím roku 2015,  The Player by vás mohl zasytit. Zásobníky má téměř nekonečné. Ale pozor, NBC před pár dny snížila původní počet dílů ze 13 na 9.

Hodnocení: 6/10

3 komentářů:

  1. A další akční hra už končí :D Seriál byl zrušen :D

    OdpovědětVymazat
  2. chudak Snipes :(

    btw honza lysáku uz sem nepise?

    OdpovědětVymazat
  3. Ne, nepíše. Honza se chtěl věnovat jiným věcem, takže jsme se domluvili, než že aby dělal šéfredaktora jen napůl, že šéfování gorilly převezmu po letech opět do svých rukou, resp. že se definitivně stane tím, čím kdysi původně byla, čistě mým blogem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.