pátek 21. srpna 2015

Hvězdy našeho mládí: Walker,Texas Ranger - Co dělají a jak vypadají herci z úděsně pozitivního seriálu?

Chuck Norris a spol..

Seriál Walker, Texas Ranger se začal vysílat v roce 1993 a dočkal se celých devíti řad (první ale měla jen tři díly), které obsahovaly 103 epizod (včetně televizního filmu). Jako předloha posloužil film Osamělý vlk McQuade (1983), ve kterém si zahrál právě Chuck Norris. Vznikl také spin-off nazvaný Sons of Thunder/Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové, kdy každá epizoda byla inspirovaná skutečnými událostmi. Seriál Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové měl ale jen šest dílů. Dočkali jsme se i crossoveru Walkera a to se zábavným seriálem Martial Law - Stav ohrožení.

Chuck Norris/Cordell Walker


Přestože Chuck patří k ikonám béčkových filmů, tak právě Walker, Texas Ranger velmi pomohl jeho kariéře a role až otravně morálního rangera září v jeho životopise snad nejvíc. Po konci natáčení už to ale bylo o dost horší. Objevil se v několika ne zrovna oslnivých projektech (Prezidentův muž) a pobavil v reklamách (například v české pro T-Mobile nebo v promu na World of Warcraft). Potěšila pak camea ve filmech Vybíjená nebo Expendables: Postradatelní 2. Aktuálně pracuje na titulu The Finisher. Určitě je nutné zmínit i jeho působení v reklamách na posilovací zázrak Total Gym a neměli bychom zapomenout na to, že vytvořil vlastní bojový styl Chun Kuk Do. V roce 1998 se podruhé oženil, vzal si za ženu bývalou modelku Genu O´Kelley. Chuck má pět dětí a devět vnoučat. V roce 2010 se se svým bratrem Aaronem stali čestnými texaskými rangery.

Clarence Gilyard/James Trivette 


Clarence, který se během natáčení spřátelil s Chuckem a dalším kolegou Noblem Willinghamem, se měl objevil i ve filmu Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění. Nakonec k tomu ale nedošlo, protože jednoduše neměl místo v diáři. V roce 2005 pak Clarence během svého zatím posledního interview oznámil, že si dává pauzu od herectví. Ta trvala sedm let. Poté si zahrál ve filmech Little Monsters nebo Death Bank. Od roku 2003 je podruhé ženatý, jeho vyvolenou je Elena. Herec má dohromady pět dětí. Aktuálně také působí jako pomocný profesor na Fakultě výtvarných umění na University of Nevada. Je členem jejího divadelního oddělení.

Sheree J. Wilson/Alexandra Cahill


Sheree, která získala roli ve Walker, Texas Ranger díky předchozí spolupráci s Norrisem na filmu Zásah z pekla (2003), se následně objevila v několik béčkových nebo televizních projektech (Pomsta bez výčitek, Christman Belle), ale ani jeden se nepřiblížil úspěchu Walkera. Sheree také u mnoha filmů, ve kterých hrála, obstarala produkci. Wilson je rozvedená, má dva syny. Kromě herectví se věnuje i spolupráci s různými charitativními organizacemi (například pomáhá lidem se zraněnou páteří nebo podporuje terapii s pomocí koní pro nemocné děti) a vytvořila vlastní řadu kosmetických produktů.


Noble Willingham/CD Parker


I když měl Noble před natáčením Walkera na kontě desítky rolí, CD Parker se stal jeho nejznámější postavou. Přesto ale u ní nevydržel po celou dobu, seriál opustil v sedmé řadě a to proto, aby kandidoval do Sněmovny reprezentantů Spojených států amerických. Nepodařilo se mu ale porazit demokratického kongresmana Maxe Sandlina. Jejich souboj se odehrál v roce 2000. O čtyři roky později už neměl šanci znovu se pokusit získat politický post, zemřel 17. ledna 2004 ve spánku, příčinou smrti byl infarkt. Jako veterán z Korejské války byl pohřben na národním hřbitově v Riverside.








Floyd Red Crown Westerman/Raymond Firewalker

Floyd byl hudebník a politický aktivista bojující za práva amerických původních obyvatel. Ale také se často objevoval na obrazovce a na stříbrném plátně, například v The Doors (1991) nebo v legendárním Tanci s vlky (1990). Ve Walker, Texas Ranger ztvárnil strýčka hlavního hrdiny a to v pilotní epizodě a první řadě, poté ho nahradil Apesanahkwat. Floyd byl následně k vidění například v Ohnivém oceánu nebo Tajemné cestě za pokladem. Herec měl pět dětí a do smrti byl ženatý s Rosie. Zemřel 13. prosince 2007 na komplikace spojené s leukémií. 

Dívali jste se nebo vám to věčné moralizování lezlo na nervy? 

4 komentářů:

  1. Mně se to líbilo dost, ale nevidím tu Sydney Cooke, France Gage, detektiva Sandovala a Trenta Malloyho.. I když Sydney a France hrali jen ve dvou serii, i ty jsem měl rád. Jinak serial je dobrý a některé díly jsou fakt TOP :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé díly jsou TOP? Jsou TOP, ale jen z nostalgie :) Ovšem když vidím, že znáš celé jména postav Sydney a France a dalších...tak je jasný, že Walkera žereš i nyní a čekuješ všechny díly, co ted běží v telce..

      Vymazat
    2. Většinu dílů jsem viděl a seriál už teď nesleduju, ale je pro mě TOP i po letech, ale to je asi těžko pochopitelný.
      Jinak v prvním odstavci máte 103 epizod, ale bylo jich 203. :)

      Vymazat
    3. Martine, je to jen nostalgie. Nesnášel jsem díly, kdy Kordel se proháněl na koni, a bylo to westernové. Jinak viděl jsem to jen parkrát v Tv a připadal mně ten serial lepší než MacGyver..

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.