čtvrtek 20. srpna 2015

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti - Proč se vůbec film neobjevil už toto léto, jak bylo původně v plánu?

Premiéra filmu už mohla být za námi. Proč tomu tak není?

Ti s lepší pamětí si asi vzpomínají, že původně se počítalo s tím, že Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti oslní diváky už v červenci, konkrétně sedmnáctého. Nakonec k tomu samozřejmě nedošlo, premiéru měl film od konkurenčního Marvelu Ant-Man.

Datum premiéry bylo změněno na 6. května 2016. A to v době, kdy se vědělo, že ve stejný den vyrukuje s tehdy nespecifikovanou novinkou Marvel. Později se ukázalo, že půjde o třetího Captain Americu.

Warner Bros. se sice nezalekl (nebo to nedává najevo), ale přesto došlo k dalšímu přesunu a to na (zřejmě) finální datum 25. března 2016. Také prý proto, že Warner Bros. očekával, že k tomuto dni nebude Marvel schopen vyrukovat s novým filmem.

A teď se k situaci vyjádřil jeden ze šéfů Warner Bros. Kevin Tsujihara:

"Bylo to tehdy těžké rozhodnutí, protože to vytvořilo mezeru v roce 2015. Ale bylo to pro sérii, DC a film naprosto správné rozhodnutí. Viděl jsem film několikrát, znovu včera v noci a jsem si extrémně jistý tím, že to bylo správné rozhodnutí, díky kterému je film lepší. A pro studio je velmi důležité správně položit základy pro DC." 

Je pravda, že ve srovnání s Marvelem má Warner Bros. velké pauzy (které částečně vyplňuje animovanými projekty) mezi hranými filmy. Muž z oceli měl premiéru v roce 2013, takže mezera mezi ním a Batman vs. Superman bude zhruba tři roky.

To by se ale mělo od příštího roku změnit, až do roku 2020 má společnost naplánované dva projekty na každý rok. Batman vs. Superman a Sebevražedný oddíl příští rok, poté Wonder Woman a první díl Justice League, v roce 2018 The Flash a Aquaman, následovat bude Shazam a druhý díl Justice Leagua a konečně v roce 2020 Cyborg a Green Lantern Corps..

Jste rádi, že neběžel film v létě, kdy je velká konkurence nebo jste už celí nedočkaví?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.