středa 1. dubna 2015

TOP 6: Nejlepší komiksové seriály z poslední doby

Komiksové projekty vládnou filmového světu už pár let. Ale začíná se jich objevovat víc a víc i na televizních obrazovkách.

Komiksových sérií není na obrazovkách rozhodně málo (a bude jich přibývat). Tyhle jsou aktuálně našimi favority.

6. iZombie
Hodnocení ČSFD: 73 %
Hodnocení IMDb: 8,1/10
Hodnocení RottenTomatoes: 7,7/10
Hodnocení: Metacritic: 74 %
Recenze

Máme za sebou jen pár dílů, ale vypadá to více než nadějně. Svérázně pojatá zápletka se zombie tématikou, nadhled, sympatická hlavní hrdinka, pár zábavných vedlejších postav, je toho docela dost, co se na iZombie povedlo. Své předloze sice seriál není zrovna věrný, ale hlavní je, že je zábavný.

5. Agents of S.H.I.E.L.D.

Hodnocení ČSFD: 70 %
Hodnocení IMDb: 7,5/10
Hodnocení RottenTomatoes: 7,5/10
Hodnocení: Metacritic: 74 %
Recenze

Zatímco u většiny seriálů se stává, že jejich kvalita postupem času klesá, tak v případě Agents of S.H.I.E.L.D. je to naopak. Marvelovský projekt začal rozpačitě, hledal se, ale poté, co navázal na události v Captain America: Návrat prvního Avengera (2014), se z něj stala velmi povedená a zábavná podívaná. Svižná, atmosférická a se spoustou odkazů na marvelovské filmové universum. Sice si dal seriál načas, než se stal takovým, jak jsme doufali, ale naštěstí k tomu nedošlo příliš pozdě.

4. Živí mrtví

Hodnocení ČSFD: 80 %
Hodnocení IMDb: 8,7/10
Hodnocení RottenTomatoes: 8,8/10
Hodnocení: Metacritic: 80 %
Recenze

Rekordy lámající seriál je příjemnou směsicí mrazivé postapokalyptické atmosféry, zajímavých postav, skvěle zvládnutých efektů i působivé akce. Živí mrtví jsou řemeslně výtečně zvládnutou prací, která klidně snese srovnání s filmovými blockbustery, pokud jde o zpracování. Je pravda, že kvalita jednotlivých řad není úplně konstantní, ale například ta aktuální pátá je zábavná. I když pravda, někdy se tvůrci snaží až příliš filozofovat a nevíme, jestli to oslovuje vás, ale nám to přijde trošku otravné.

3. The Flash

Hodnocení ČSFD: 74 %
Hodnocení IMDb: 8,2/10
Hodnocení RottenTomatoes: 7,4/10
Hodnocení: Metacritic: 73 %
Recenze

Po úspěchu Smallville nebo Arrowa se stanice The CW vytasila s dalším komiksovým projektem. Tentokrát se točí kolem nejrychlejšího muže světa, který si říká Flash. A nutno poznamenat, že jeho dobrodružství jsou povedená. Ať už díky sympatickému obsazení, crossoverům s Arrowem nebo přítomností hromady postav z komiksů. Trošku nás prudí neustálé připomínání Barryho traumatu z dětství a některé triky nejsou až tak vypilované, ale jinak jsme spokojení.

2. Agent Carter

Hodnocení ČSFD: 77 %
Hodnocení IMDb: 8,4/10
Hodnocení RottenTomatoes: 7,9/10
Hodnocení: Metacritic: 73 %
Recenze

Peggy Carter byla jednou z nejlepších věcí na Captain America: První Avenger (2011). Dočkala se tak nejdříve vlastního kraťasu a následně minisérie, která nedávno skončila (a bohužel není jasné, zda uvidíme i další řady. Recenze seriálů jsou velmi pochvalné, ale sledovanost nic moc). A byla velmi povedená. Příjemná dobová atmosféra, dynamické tempo, neustálé pomrkávání na fandy komiksů, provázanost s filmovým světem a hlavně a především Hayley Atwell v hlavní roli. Tahle slečna je ve své roli prostě vynikající a její podání Peggy musí nadchnout každého.

1. Arrow

Hodnocení ČSFD: 77 %
Hodnocení IMDb: 8,2/10
Hodnocení RottenTomatoes: 8,6/10
Hodnocení: Metacritic: 73 %

Pokud se budeme bavit o aktuálně běžících seriálech (nebo těch, které zrovna skončily, doufejme, že ne napořád), tak nás stále nejvíce baví Arrow. Máme určité výhrady (například nám některé postavy přijdou trošku zbytečné), ale přesto musíme poznamenat, že kritika některých diváků je až úsměvná. Například ta, která se týká Black Canary (Katie Cassidy). Nejdříve si někteří lidé stěžovali, že se přece nemůže naučit bojovat tak rychle (nějak nám pozapomněli, že bylo už v předchozích řadách zmíněno, že si prošla tréninkem v sebeobraně a jen pro zajímavost, Roy se také naučil rvát vcelku brzy, taktéž Thea) a když se konečně dostala do akce a předvedla, že pokud jde o bitky, má se ještě, co učit, tak si zase stěžovali, že dostává nakládačku. Co k tomu říct? Asi jen to, že jde o komiksový seriál, který by sice měl mít určité reálné základy, ale úplně při zemi se určitě držet nemusí.

Jaký komiksový seriál si nejvíce užíváte vy?

12 komentářů:

  1. Já ctím Vaše názory a hádat se nechci, protože je to Váš žebříček a nebudu tady na Vás vyjíždět jako ostatní "To si děláte p*del, že v seznamu nemáte tohle".....Ale fakt mi hlava nebere jednu věc....třetí řada Arrow Vás jakožto (snad rozmné nezaujaté kritiky) nepřiměla trošku an seriál změnit názor ? Jako pardon ale taková s prominutím blitka po ucházející předešlé sérii ? Varovali, jak Ras bude největší výzva...zatím je tam jen do počtu (a ano sleduju to díl po dílu...nabídka na novýho rase a tak)....záporák absolutně k ničemu který se výrazněji projevil skoro k třičtvrtě seriálu...Oliver a jeho absurdní love patálie....felicity...absolutně debilní vizual a efekty u obleku atoma....Palmer sám o sobě......ale co je nejhorší ?? Ten děj.....epizody slabší a slabší ....nelogičnost uplně v každý nanosekundě...A všichni se tam chovaj jako naprostý idioti....Jako jo...flash řeší přes kopírák stejný věci....ale myslim si, že by si s přehledem zasloužil to první místo :) A nebo když tak už agenti za absolutně převratnej progres v kvalitě ....ne teenage romance forever....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z argumenty souhlasím, ale Flash rozhodně na první místo nepatří. S velkou jistotou můžu říct, že podle mě Flash je nejhorší a nejdebilnější seriál všech dob. Arrow se dost zhoršil, ale na Flashe furt nemá ani náhodou.

      Vymazat
    2. Jo flash je sice pitomina ale aspoň dejova linka uplne nekulha - flash VS reverse flash má furt vývoj. ..ale u arrowa už mi přijde že střílej na slepo od boku

      Vymazat
    3. Souhlasím, první a druhá řada Arrowa byla dobrá ,ale tedka je to díl od dílu horší a debilnější,nevím jestli je to tím že je ten seriál hodně populární ,tak se diváky snaží udržet samýma "epickýma" zvratama v téměr každé epizodě ale nefunguje to .. , každopádně Flash to je jiná ,zpočátku mě to moc nebavilo ale ted moc musím říct že to první místo mu regulérně patří, po epizodě "Out of time" bezpochyby.

      Vymazat
  2. A kde je sakra GOTHAM???? ten je rozhodně první pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi tu chybí, některé zvraty tam byly opravdu perfektní.

      Vymazat
    2. ale Gotham není myslím přímo podle komixu alespon nevím že by existoval komix Gotham je to jen volny preqvel k batmanovi který má svůj komix
      takže nevím jestli do teto kategorie patři

      Vymazat
    3. Agenti S.H.I.E.L.D.u taky nejsou podle nějakého komiksu. Celý základní tým je smyšlený, v komiksu se objevili až po úspěchu ve filmovém/televizním světě. Stejně jako v Gothamu se tu objevují známé postavy z komiksu a řeší se různé případy.

      Vymazat
  3. Podle me na prvni misto patri Agents of SHIELD, sice zacatek pokulhaval, ale konec prvni sezony byl naprostej narez. A to propojeni s filmovym univerzem je neco co zadnej jinej serial nema. Arrow je oproti tomu telenovela se spetkou akce. Flash narozdil od Arrow hned od zacatku vedel co je a na nic si nehral.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já mám radši spíš ty starší seriály. Prostě mají svoje "kouzlo". Ty dnešní, ne že by byly špatný, ale přijdou mi takový... divný, v pár věcech i podobný a to není dobrý a přitom jsou to klidně i rozdílný žánry. :/ ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Po dnešní epizodě bych dal na první místo Agents of SHIELD :) co se týká vaší volby prvního místa musím se jen smát.. Sice neznám předlohu, ale Arrow je tak moc dětinský seriál, jako skoro všechno od CW, co si budeme povídat. A nejde to brát vážně. Nejde.. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ehm to je divny rebricek Izombie este len 2cast tazko sa to vobec da hodnotit ze "'najlepsi"'. Zopar dielov z Arrowa som pozrel a musim povedat ze 3. seria je tupa ako sekera drevorubaca omlatena o kamen. Bol to dobry serial, aspon 1. seria...bol ale uz nie je. Skor by som tam dal ten Gotham aj ked to komiksovou predlohou len zavana. Pre mna osobne je pozeratelny len IZombie a Walking Dead momentalne. Ostatne nie ze by motiv bol zly, ale tie scenare, nelogicnost a dej doslova uraza inteligenciu divaka. Vsak aj chapem niektore su specificky divacky zamerane ale za niektore scenare by som kamenoval za trest ako vystrahu...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.