sobota 7. října 2017

Rychle a zběsile: Devátý díl odsunut, místo něj spin-off! Válka mezi Dwaynem Johnsonem a starým týmem pokračuje!

Trvalo to jen pár let, než Rock přerostl Vinu Dieselovi přes hlavu.
Devátý díl Rychle a zběsile byl naplánován na rok 2019, teď ale studio Universal oznámilo, že ho odsouvá na rok 2020. A důvod? V roce 2019 nám naservíruje spin-off, o kterém už byla řeč. Název zatím nemá, ale jedno je jisté - zahrají si v něm Dwayne The Rock Johnson a Jason Statham jako Hobbs a Shaw.

A odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Nejhlasitěji se ozval Tyrese Gibson, který musí mít Dwayne Johnsona plné zuby, protože se do něj opřel tak, jak se to v Hollywoodu vidí naprosto výjimečně. Gibson zveřejnil na instagramu tento příspěvěk:


Gibson tam vyčítá Johnsonovi, že všechno musí být tak nějak o něm a v závěru si dělá srandu z neúspěchu Baywatch. A rovnou píše, že to nesmaže, ani kdyby mu z Universalu volali:-) Vtipný kluk se silným temperamentem, to se musí nechat.

Pro změnu Dwayne Johnson na twitteru vydal jasný vzkaz: ,,My goal from day 1 was to come in and create an exciting/fun character for the fans, elevate the franchise and build it out. #HobbsShaw2019" aneb ,,Mým cílem od první dne vždy bylo přijít a vytvořit zajímavou postavu pro fanoušky, posunout celou sérii a stavět na tom." 
Není pochyb o tom, že Dwayne Johnson je velmi tvrdý byznysman, jinak by to nedotáhl tam, kde dnes je. A dokážu si také velmi dobře představit, že za tím věčně dobráckým mediálním úsměvem je občas chlápek a egomaniak, který jako vír stahuje všechno k sobě a když není po jeho, umí být hodně nepříjemný (protože tak to často bývá, Rock není žádná dokonalá bytost). Každopádně něco na těch povídačkách o nevraživosti mezi Vinem Dieselem a Jonsonem muselo být a teď se to nejen potvrzuje, ale ukazuje se, že Johnsonovu nejspíš až příliš hvězdnou přítomnost nejspíš na place podobně vnímali i další - minimálně Tyrese zřejmě ano. 

Zatímco horkokrevný Gibson si ale pustil pusu na špacír, Vin Diesel zachoval chladnou hlavu a zveřejnil své stanovisko, které je neutrální a mluví hlavně o tom, že jako každá mašina, která osmkrát objela svět, i jejich rychlý a zběsilý stroj potřebuje čas na to nějak se dát do kopy a že ten čas od šéfa Universalu dostali. Co za tím stojí, to je těžké říct. Může to být jen diplomatické vysvětlení toho, že Rychle a zběsile bylo odsunuto Johnsonovým lobováním na druhou kolej. A nebo je to prostě fakt. Přijít po osmém dílu s něčím, co diváci ještě neviděli, je zatraceně těžké. Diesel je navíc ve svých 50 letech ve věku, kdy určitě cítí potřebu ubrat a nehonit se tolik za úspěchem (kterého už dosáhl), takže možná ten čas série opravdu potřebuje. 

Jedno je jisté. Horká krev časem vychladne a my dostaneme vysněný spin-off i vysněný devátý díl. Jestli Johnson svým filmem Rychle a zběsile ubere dech, to se uvidí na tržbách devítky, jisté je, že v tuto chvíli je silnějším psem než Tyrese Gibson... a kdo ví, možná i než Vin Diesel. A silnější pes víte co... Na Vinu Dieselovi sice stojí celá miliardová série, ale ten na rozdíl od Johnsona téměř nikdy nedokázal mít hit i z jiných projektů. Johnsonovi se to přece jen občas daří, byť s Baywatch dostala i jeho neotřesitelná sebejistota povážlivě zabrat. Dva-až tři - kohouti na jednom smetišti zkrátka nedělají nikdy dobrotu a tím spíš, když jde o sérii, která pro spoustu herců představuje hlavní zdroj popularity a příjmů.

Spin-off Hobbs/Shaw nás tedy čeká 26. července 2019. A Rychle a zběsile 9 10. dubna 2020.








1 komentářů:

  1. Hobbs a Shaw byli na F8 to nejlepší, takže se vůbec nedivím, že dostali přednost :)

    A jaký byl problém s Baywatch? Malá návštěvnost nebo špatné recenze? Já jsem si to jako letní pohodovku dost užil :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.