úterý 26. září 2017

TO: 5 věcí, které víme o pokračování

Pennywise se vrátí, to už je v tuto chvíli tutovka. A tak můžeme udělat první inventuru.

Pozor spoilery.


Vzhledem k tomu, že To se stalo v uplynulých týdnech fenoménem tohoto podzimu a nejúspěšnější premiérou hororu všech dob, pokračování nás nemine - což se  bohudík/bohužel nedá říci o Temné věži (i když seriál možná nakonec bude, kdo ví).

Co tedy o chystaném pokračování označovaném jako Chapter 2 víme?

1) Pennywise 


Zlý klaun bude možná ještě víc v centru pozornosti. Měli bychom se dovědět co je zač, odkud přišel a o co mu vlastně kurňa jde.

2) Dětští hrdinové se vrátí


V pokračování se všichni hrdinové příběhu kromě Mikea Hanlona z Derry odstěhovali a vrátí se tam až jako dospělí, aby si to s Pennywisem vyříkali jednou provždy. Ale tvůrci a studio se svých dětských hvězd nechtějí vzdát - casting byl jeden z velmi chválených prvků celého filmu v podstatě ve všech recenzích. A tak nás čekají flashbacky a bude zajímavé sledovat, jak to bude na plátně fungovat. V knize se to děje běžně, ale v prvním filmu se tomu autoři vyhnuli. Každopádně - oblíbené tváře se vrátí a současně je uvidíme i o 27 let starší.

3) Změny oproti knize


Změn bude zřejmě víc, o jedné se ale ví už teď. Mike Hanlon, kterému v prvním filmu nebyla věnovaná taková pozornost, bude hrát mnohem větší roli, což sice odpovídá knize, ale měl by být pojatý odlišně než jak to napsal Stephen King. Muschietti k tomu říká, že chce, aby Mike byl na začátku troska, v podstatě feťák-knihovník závislý na procházení kronik Derry a pátrání po původu Pennywise. Co se zřejmě nezmění, to je fakt, že jako dospělého neuvidíme ustrašeného Stanleyho - ten se i v knize nikdy z traumatu prožitého v kanalizaci rodného města neotřepal a nakonec spáchal sebevraždu.

4) Tvůrčí tým


Scénář napíše Gary Dauberman. Ten s prvním dílem neměl nic společného, na kontě má ale oba díly hororové Annabelle a také chystaný další spin-off V zajetí démonů s názvem The Nun. Trochu se bojím, aby nám z toho nevylezla řadová hororová věc, v níž se nedočkáme alespoň trochu propracovanějších postav - nemluvě o přesazích, které jsme zmiňoval v recenzi. Režie se znovu chopí Andy Muschietti. To považuji za dobrou zprávu, Muschietti atmosféru Kingova románu trefil perfektně. A navíc podle jeho vyjádření v některých rozhovorech by se chtěl soustředit na emociální vývoj postav (takže moje obavy částečně padají) a vyhnout se komplexnosti souboje Dobra se Zlem - jinými slovy, pokračovat v duchu prvního dílu a nejít příliš hlouběji co se pozadí celého souboje týče.

5) Premiéra nás čeká 6. září 2019.



1 komentářů:

  1. " Měli bychom se dovědět co je zač, odkud přišel a o co mu vlastně kurňa jde. "

    Ajeje, niekedy je lepsie ked origin vobec nevieme, hmhm, kasel, Alien Covenant ;-DD

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.