neděle 10. září 2017

Kdo je ten týpek, co hraje Pennywise? Aneb 7 věcí, které jste nevěděli o Billu Skarsgårdovi

To válcuje kina po celém světě a tak je načase odtajnit muže, který propůjčil zlu tvář... respektive schoval svoji tvář za masku klauna Pennywise. Chcete lodičku? Přece byste neodešli bez lodičky? Brácha by vás zabil!

Bill Skarsgård - to jméno zní povědomě, hlavně příjmení. Znáte ho? Neznáte? Plete se vám s někým nebo ne? Kdo je vlastně zač? Tak si ho nejprve ukažme, ať v tom mámě jasno. Tohle je on:

Bill Skarsgård

1) Syn slavné ho otce

Bill je z významné herecké rodiny. Jeho otcem je Stellan Skarsgård, které si dobře můžete pamatovat třeba z Dobrý Will Hunting, Thora nebo Avengers. Ale hrál i v hromadě jiných božích filmů, třeba v Boji sněžného pluhu s mafií, kde zabil skoro stejně tolik lidí jako jeho syn v roli klauna.

2) Bratr slavných bratrů

Stellan Skarsgård je úspěšný herec, prosadil se v Hollywoodu a tak vydělává dost na to, aby uživil i větší množství hladových krků. Celkem má 8 dětí ze dvou manželství (6 a 2) a dobrá půlka z nich se věnuje herectví. Alexandr hrál Tarzana v Legendě o Tarzanovi (to je ta komedie, jak mu na krku místo Jane při letu na liáně visí Samuel L. Jackson) a v seriálu True Blood. Gustaf Skarsgård je zase k vidění v seriálu Vikingové. Ale hrají i ostatní a jejich ségra je alespoň topmodelka.

3) Schválil ho Tim Curry

Tim Curry je profesionál ve hraní záporáků, mohl by mít na to klidně živnosťák a vést kurzy Jak být filmovým padouchem. Tim hrál Pennywise v televizním dvojdílném filmu z roku 1990 a hrál ho tak dobře, že spousta lidí z toho měla noční můru a ďábelský klaun se díky němu stál finálně součástí americké poplkultury. Curry Billův výkon v nové verzi TO pochválil, takže ,,approved"

4) Rád děsí malé děti

Bill Skarsgård vyděsil své dětské herecké kolegy při natáčení, když na plac nakráčel i mimo scénu v kostýmu Pennywise. Samozřejmě se nadělali strachem do kalhot a prý z toho měli trauma do konce natáčení. Samozřejmě tím se vysvětlují jejich skvělé herecké výkony. Bill je se svým účinkováním v roli ďábelského klauna vyrovnán a ví, že dost možná bude pro celou jednu generaci tím týpkem, co jí jako Pennywise přivodil dlouhodobé noční můry.

5) Není fanouškem hororů

Bill překvapivě nikdy nebyl fandou hororů. Jeho nejoblíbenějším filmem je Oldboy. Takový pohodový filmeček, kde týpek umlátí kladivem 50 gangsterů, zaživa sežere chobotnici a tak. Prostě horory ne:-)

6) TO není jeho první film

Billa jsme už viděli i jinde. Na Netflixu v Hemlock Grove a hlavně nedávno v Atomic Blonde po boku Charlize Theron.

7) Připravil o práci hromadu klaunů

Film je někdy zatraceně silné médium. A na nějakou dobu teď díky tomu klauni v USA nebudu jen symbolem dobré nálady, ale i ukousnutých paží malých dětí. A skuteční klauni tím budou trpět. Už před premiérou se objevily první zprávy, že lidé ruší vystoupení klaunů, protože díky filmu je to, jako byste si třeba na dětskou bazénovou party pozvali žraloka z Čelistí.

TO: Jak dělá Bill Skarsgård jako Pennywise svůj démonický úsměv? Tady to máte bez masky!





1 komentářů:

  1. The author is seeking feedback on the book-to-movie adaptation of "The Girl on the Train." They ask for information on the book's enjoyment, differences between the two, and how the movie captures the book's atmosphere and characters. They also ask about the acting performances, pacing, and mystery and suspense effectiveness. The more specific the comment, the more helpful it will be to others considering watching the movie or reading the book.
    pay traffic ticket va

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.