středa 1. února 2017

Duna bude a natočí ji Denis Villeneuve!

Jeden z nejlepších, nejrozsáhlejších a nejpropracovanějších románových sci-fi světů  se dočká nové verze.

Brian Herbert, syn slavného autora Duny Franka Herberta, dnes na twitteru stručně oznámil věc, o které se už delší dobu šuškalo.

Legendary Pictures, kteří nedávno získali práva na Dunu, podepsali smlouvu s Denisem Villeneuvem (Příchozí). A je to oficiální.

Znamená to tak, že Villeneuve prodlouží svoji neuvěřitelnou sérii filmů, kdy se naprosto raketově, ale zaslouženě dostal až k režii roky odkládaného Blade Runnera 2049, aby se teď chopil další ,,neuchopitelné" klasiky. Dunu se už pokoušeli zpracovat mnozí, ale většinou pohořeli. Jediný, kdo dostal román na plátna, byl David Lynch a i když v té době nešlo o komerční pecku a pokračování se proto nekonalo, jeho verze rozhodně není špatná. V televizi jsme pak viděli minisérii, která se natáčela dokonce v Česku, od té doby se ale všichni s Dunou opět trápili.

Teď, v době ohromných trikových možností a rozsáhlých filmových sérií, je Duna doslova ideálním materiálem pro filmaře. A Legendary rozhodně nepočítají s jedním filmem, sám Brian Herbert totiž ve svém tweetu jasně napsal

,,It's official -- Legendary Pictures has signed the very talented Denis Villeneuve to direct the exciting new DUNE series film project."

To znamená, že pokud vše půjde dobře - a Villeneuve zatím všechny své projekty nejen realizoval, ale dokonce i s úspěchem - nastartuje Legendary velký filmový příběh, který svojí propracovaností a rozsáhlostí může směle konkurovat i Star Wars.

3 komentářů:

  1. Dunu poznam len v podobe hry z r.1992 :) Dufam, ze to vyjde a bude to mat velky uspech!

    OdpovědětVymazat
  2. Ať to točí chronologicky, bylo by to zajímavější. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lynchova Duna bola dost katastrofa, ved nakoniec preto aj samotny lynch nechal odstranit svoje meno z titulkov :) na druhu stranu miniseria z roku 2000 bola ovela lepsia, aj ked s mensim rozpoctom. Duna ma proste giganticky hlboky dej a kratka stopaz jej nesvedci.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.