úterý 24. ledna 2017

Vetřelec 5 od Neila Blomkampa nejspíš nebude

Předpovídal jsem to už před časem, že Neil Blomkamp to bude mít se svým pohledem na Vetřelce těžké a že by si mohl počkat ještě déle, než jen jeden vetřelčí film Ridleyho Scotta. A tady je další důkaz, že tenhle vysněný film nejspíš leží u velké hromady ledu a dost možná ho nakonec zařadíme na seznam skvělých, ale nikdy nenatočených snímků.


Neil Blomkamp se na nového Vetřelce chystá už několik let. Jeho cílem bylo navázat na první dva díly, jenže když už to vypadalo, že se pustí do výroby, donutil Ridley Scott studio 20th Century Fox, že přednost mají jeho vlastní prequely, které navíc přejmenoval tak, aby souvislost byla zjevná směrem k Vetřelci a nikoliv k nepříliš podařenému Prometheovi.

Teď se někdo zeptal Neila Blomkampa na twitteru, jaká je šance na realizaci jeho filmu a odpověď byla stručná. SLIM. Malá.

Původně to mělo být tak, že Ridley Scott chtěl dokončit Alien: Covenant a pak věnovat svůj dozor Vetřelci 5. Jenže teď to vypadá, že po Covenantu přijde další prequel a kdo viděl trailer na Covenanta, ten ví, že už teď jde nejspíš o klasického inovovaného Vetřelce. S novou hrdinkou, která je Ripleyové dost podobná. Šance, že by 20th Century Fox chtěli tedy prezentovat do toho všeho ještě jednu novou hrdinku, kterou měla být dospělá Newt, je opravdu mizivá.

Brzy se nejspíš dozvíme víc, v tuto chvíli každopádně Blomkamp vyšívá hlavně na dvou nových projektech - jednom záhadném a také na adaptaci románu o cestování časem The Gone World - pro 20th Century Fox.

2 komentářů:

  1. A ja sem i rad. Prometheus se mi libil, tesim se na pokracovani. Tesil sem se i na Aliena 5, ale po zjisteni toho ze chteli vymazat trojku a ctverku (jakkoliv byly dobre ci spatne), sem se doceĺ polekal. Takze asik to tak ma byt, tesme se na to ze uvidime xenomorpha i tak. Hrozne rad bych Ripley este rad videl na platne, ale taky starne a pochybuji ze to s ni natoci za nejakych 7-10 let ;-) Uvidime. Ted se tesme na Covenanta.

    OdpovědětVymazat
  2. Vystrihnute z csfd: 27. listopadu 2015 Ridley Scott oznámil, že se bude jednat o první film nové trilogie s vetřelci. (BloodMax)
    Tak nech je to ako chce, podla mna Blomkamp dal Ridlyemu riadneho chrobaka do hlavy...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.