neděle 24. dubna 2016

Vetřelec 5: Bude nebo nebude? Sigourney Weaver promluvila

Ridley Scott se rozhodl, že místo Blomkampova Vetřelce 5 dostaneme pokračování Promethea pod názvem Alien: Covenant (předtím Alien: Paradise Lost a ještě předtím Prometheus 2). Ale co bude tedy s Blomkampovou verzí? Dočkáme se jí někdy? Nebo ji Scott žárlivě zařízl?

Blomkampova verze by měla být pokračováním prvních dvou Vetřelců, resp. něčím jako restartem/rebootem podobně jako se měl Jurský svět k Jurskému parku. Třetí a čtvrtý díl by chtěl Blomkamp víceméně ignorovat (více o tomto kontroverzním rozhodnutí jsme psali tady) Jenže zatímco natáčení Alien: Covenant už na Novém Zélandu začalo viz. fotky z placu (na kterých ale nic moc k vidění není), Vetřelec 5 leží u ledu. A to by nás ještě měl čekat poslední film z Prometheus trilogie.

Alien: Covenant - na palubě jsou další jména, podívejte se na sedmičlennou posádku! Děsí ale jména scenáristů

Osud Vetřelce 5 je tak nejistý, teď ale vlila fanouškům naději do žil Sigourney Weaver, když odpověděla na otázku, zda je projekt stále naživu: ,,Ano, myslím si, že je. Ridley požádal Neila, aby odložil natáčení Vetřelce 5 dokud nebude hotový Prometheus 2. Chtěl, aby jeho film vznikl a dostal se do kin jako první. Ale máme opravdu skvělý scénář a oba, Neil i já se na natáčení strašně těšíme. Takže budeme dělat jiné věci do doby, než se budeme moci pustit do Vetřelce. Byla bych opravdu hodně překvapená, kdybychom ten film nenatočili, protože je to skvělý scénář a rádi spolupracujeme. Takže to zkrátka bude trvat o něco déle, ale to čekání za to stojí."

Téma: Šest filmů, které doplatily na zásah filmového studia

To zní docela slibně, stejně jako informace, že Scott plánuje do Alien: Covenant zakomponovat nové informace ohledně Ripleyové a jejím životě před prvním Vetřelcem. Blomkamp pak údajně navíc zakomponoval tyto změny do svého scénáře, aby propojení mezi oběma filmy zdůraznil.

Vetřelec 5: Neill Blomkamp si dává bacha, aby jeho film respektoval děj Promethea

Scott je samozřejmě starý zkušený dravec a nedivil bych se, že není úplně nadšený, že mu Blomkamp leze do zelí, na druhou stranu svoji šanci na Vetřelce 5 měl milionkrát... a vybral si Promethea. Fakt, že s Blomkampem komunikuje, tak dává pátému Vetřelci solidní šanci na vznik. Nebude to ale dřív než za dva roky - pokud se Scott nerozhodne, že Vetřelec 5 musí uhnout ještě i třetímu Prometheovi.

TOP 50 sci-fi filmů, které by měl každý vidět

Vetřelec: Sigourney Weaver promluvila o dalším dílu sci-fi ságy

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.