pondělí 30. ledna 2017

Han Solo: Koho si zahraje Woody Harrelson a co o této postavě víme?

Nejprve se objevila jen informace, že Woody Harrelson je žhavým kandidátem na roli důležité postavy v sólovce Hana Sola. Vypadalo to, že zjišťovat, o jakou postavu jde, budeme ještě dlouho, ale vyjasnění přišlo rychle. Pozor možné spoilery.

Harrelson informaci vypustil při jednom rozhovoru na festivalu v Sundance, kdy se ho novináři zeptali, zda bude hrát postavu jménem Garris Shrike, mentora Hana Sola. Harrelson chvíli váhal a pak odpověděl stručně: Ano.

Shrike je dobře známý fanouškům Star Wars Legends, když se objevil v románu The Paradise Snare. Právě tato kniha se věnuje mladým létům Hana Sola.

Z LucasFilmu se pak pokusili mlžit, když tvrdili, že Woody odpovídal jen na otázku, zda hraje mentora Hana Sola. Samozřejmě, protože zveřejněním jména postavy by mohli odhalit inspirační zdroje a tím i mnohem víc  z děje. Rozjetý vlak ale nezastavíš.

Woody Harrelson doslova řekl: ,,Jsem Hanův mentor, ale taky trochu zločinec. A asi bych neměl říkat víc, Síla mi to nedovoluje." I to ale stačí, protože tenhle popis na Garrise Shrikea sedí.

Shrike je kapitánem pomalé a velké lodě lodě Trader´s Luck, která původně během klonových válek sloužila k přepravě velkého množství vojáků - a to i hyperprostorem.  V mládí byl Shrike mimo jiné i lovcem hlav, později se zaměřil ale na jiné aktivity včetně třeba rafinovaných podrazů. Svůj gang často skládal ze sirotků, o které se staral a nahrazoval jim tak rodinu. Zároveň s nimi ale manipuloval.

Shrike měl také droida s označním F8GN, který učil dětské členy gangu kapsářským schopnostem. Han Solo sám ovšem na Shrike nemá jen dobré vzpomínky, i když se od něj hodně naučil. Shrike, který nosil imperiální uniformu (i když pod Impérium nepatřil) byl tvrdý a výbušný šéf, Solo se s ním dostával do potyček a Shrike dokonce stojí za smrtí  Wookiee jménem Dewlannamapia, která byla pro Hana mateřskou postavou v jeho životě a pomohla mu na útěku, když se vrhla do dráhy střely, kterou za ním poslal právě Shrike.

1 komentářů:

  1. z toho videa to spíš vypadá že Harrelson nemá ponětí kdo je Garris Shrike a odpovídal pouze na to že hraje mentora, neni vyloučené že ta postava bude na Shrikovi založená, ale docela pochybuju že se tak skutečně bude jmenovat, ale zase to že ho obnoví jako Thrawna nemožný neni

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.