čtvrtek 10. listopadu 2016

Čeká nás reboot X-menů?

X-meni to mají nahnuté a Fox musí vyřešit, co s nimi dál.


Je to nejdéle běžící komiksová série vůbec. V roce 2000 to byli právě X-meni, kdo do značné míry nastartoval dnešní komiksově-filmové šílenství a seuqel X-2 je dodnes považován za jeden z nejlepších komiksových filmů všech dob (nedávno jsem si ho znovu pouštěl a pořád funguje skvěle). Naproti tomu X-men: Apokalypsa si letos vedlo nepříliš dobře. Film se nedočkal ani příznivého kritického ohlasu, ani oslňujících tržeb, když si připsal o 200 milionů dolarů méně než Budoucí minulost. Studio Fox tak řeší intenzivně otázku, co s touhle partou dál.

Jsou tu navíc i další důvody. Hugh Jackman se rozhodl pověsit Wolverinovy drápy na hřebík a co si budeme povídat, bez něj X-Men v podobě, v jaké jsme si je ve filmu zamilovali, nemají moc smysl. Studio bude muset časem najít nového Wolverina a když už ho bude představovat, je to ideální šance, jak představit víc nových tváří. Navíc i nové (a dnes už vlastně staré) hvězdy série splnily své závazky - James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence i Nicholas Hoult už se objevili třikrát. Teď jejich finanční požadavky výrazně stoupnou - pokud ovšem vůbec budou chtít v sérii pokračovat, což se nedá tak úplně čekat - obzvlášť po slabším posledním dílu. A vlastně ani nevíme, zda by je studio chtělo.

A co režisér?

Otazník pak visí i nad samotným Bryanem Singerem, který podle všeho X-meny definitivně opustil. Nové možnosti toho, jak se značkou pracovat, prozatím podle dostupných informací řeší Simon Kinberg - a nejspíš mu to bude ještě nějakou dobu trvat.

I proto se studio v tuto chvíli zaměřuje na postavy, které s X-meny souvisí jen částečně. Už brzy začne natáčení druhého Deadpoola (pokud se najde režisér, ehm) a podle nejnovějších informací už studio vyvíjí i Deadpoola 3. Natáčet se příští rok budou i X-men: New Mutants, kde se režie chopí Josh Boone (Hvězdy nám nepřály). Objevit by se v nich měli Magik, Wolfsbane, Mirage, Cannonball, Sunspot a Warlock. Gambit se sice dál bude potácet ve fázi development hell, ale v záloze číhá případná týmovka X-force - samozřejmě postavená opět na Deadpoolovi.

Dá se tedy čekat, že nějakou dobu se teď u Foxů budou věnovat Deadpoolovi, který sám zvládl vygenerovat víc než celá squadra elitních mutantů, a ve vytvořeném časovém polštáři budou intenzivně makat na návratu hlavních X-Menů.

Chtěli byste, aby se alespoň část současných X-menů vrátila, nebo jste pro kompletní přeobsazení?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.