úterý 1. listopadu 2016

5 disneyovek, které se dočkají hrané verze

Disneymu se hrané verze jeho animáků velmi osvědčily a tak přichází s celou armádou filmů, které se dočkají své hrané verze a potvrdí tak nový trend v této továrně na rodinné filmy.

Začala to Cinderella/Popelka, pokračovalo to letos Knihou džunglí a Pete´s Dragon/Můj kamarád drak a dál nás čeká totální útok.

Kráska a zvíře

Už příští rok nás čeká Kráska a zvíře se silným obsazením. Hlavní roli si zahraje Emma Watson, mužských rolí se chopí Dan Stevens a Luke Evans, chybět nebudou ani Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson, Kevin Kline a další. Zkrátka Disney zaplatili těm nejlepším z nejlepších, aby propůjčili své hlasy oživlému nábytku a zařízení v domě, kde Zvíře žije. A že to bude hit je v podstatě tutovka. Více jsme psali a herce, postavy i trailer ukázali ZDE



Lví král

I další velká klasika se dočká CGI verze, tentokrát jde zjevně o inspiraci úspěchem Knihy džunglí. Za filmem ostatně stojí opět Jon Favreau. A očekávání nejsou malá. Animovaný Lví král byl dlouho nejúspěšnějším animákem všech dob, jeho celosvětové tržby se zastavily těsně pod miliardou a vzhledem k tomu, že od své premiéry se dočkal i muzikálu a Pumba s Timonem i animovaného seriálu, je fanoušků této značky po světe tolik, že tady se nic jiného než miliarda a následné Hakuna matata čekat nedá.



Mulan

2. listopadu 2018 bychom se měli dočkat hrané verze Mulan. Studio už rozjelo celosvětové pátrání po vhodné herečce a je jasné, že i tady se počítá s obrovskými tržbami. V době, kdy je Čína stále důležitějším filmovým trhem a kde celosvětově ženské hrdinky nabírají na popularitě má odvážná Mulan všechny předpoklady k úspěchu. Scénář přepisují Rick Jaffa a Amanda Silver (Jurský svět).



Aladin

I tady nás čeká velká věc. Aladina totiž bude režírovat Guy Ritchie, scénář napsal John August (Velká ryba). Aladin byl jedním z filmů, které v devadesátých letech akcelerovaly do té doby stagnující studio. Po světě utržil přes půl miliardy a méně se nečeká ani tentokrát.



Sněhurka a sedm trpaslíků

Film, který to všechno začal a klasika všech klasik nebude chybět. Scénář píše autorka scénáře Dívky ve vlaku Erin Cressida Wilson a nové původní písně napíše duo Benj Pasek & Justin Paul, které stojí muzikálovým La La Land.



Ve skutečnosti nás čeká samozřejmě ještě víc, než těchto pět hitovek. Disney se rozhodli předělat víceméně všechny své filmy - neminou nás Dumbo, Malá mořská víla, Pinocchio, Meč v kameni a také Kniha džunglí 2, Zloba 2, Medvídek Pů (když uspěl Paddington, není divu), Víla Zvonilka a Peter Pan.

Na který z těchto filmů se těšíte vy? 

6 komentářů:

  1. Asi najviac sa teším na Krásku a zviera, ktorá má naozaj hviezdne obsadenie. Tipujem, že tu sa tržby vyšplhajú k miliarde dolárov.
    Z ďalších som zvedavý na Aladina (vďaka režisérovi), ale tiež na Dumba (toho by mal tuším režírovať Tím Burton).

    OdpovědětVymazat
  2. Ví se něco o Malé mořské víle? Kdo tam bude hrát a jestli to bude podle Andersena nebo Disney verze?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se tuším neví, jen se ví, že Menken napíše pár nových písní a přidají se k těm původním. A že vlastní verzi chystá i Universal v hlavní roli Chloe Grace Moretz, scénář Richard Curtis

      Vymazat
    2. Malá mořská víla - https://www.youtube.com/watch?v=k6JEAgj47_0 - no nazdar.....

      Vymazat
  3. No teda Krásiek a zvierat už je toľko že na to jediné sa ani len trošku neteším :D

    OdpovědětVymazat
  4. Co se to deje? Hrany Lvi Kral? Doufam ze muj oblibeny animak nezmrsej. Aladin od Ritchieho a Augusta? Dumbo od Burtona? WTF?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.