pátek 5. srpna 2016

Sebevražedný oddíl odstartoval v kinech rekordem! Aktualizováno o celkové víkendové tržby

Odhady tržeb se nemýlily, tenhle film nejspíš vydělá o víkendu mraky peněz. Začal už ve čtvrtek raketovým startem.

Sebevražedný oddíl si jen za čtvrtek z předpremiér odnesl z amerických kin neuvěřitelných 20,5 milionu dolarů. To je absolutní srpnový čtvrteční rekord, který až dosud drželi Strážci galaxie s 11,2 milionu. S těmi bude Sebevražedný oddíl tento víkend poměřován nejvíc. Nejen, že startuje ve stejném termínu jako před dvěma lety nesourodá partička hrdinů od Marvelu, ale navíc je to i podobně postavený film založený na netypických hrdinech. Strážci galaxie při svém prvním víkendu utržili 94,3 milionu, Sebevražedný oddíl je nejspíš s lehkostí přeskočí. Zatím se mluví o číslech až 125 milionů, 110 milionů by ale podle všeho mělo padnout určitě.

Pro WB a režiséra Davida Ayera je to samozřejmě alespoň částečná náplast na bolístku, kterou jim způsobili američtí kritici. Ti na filmu nenechali nitku suchou a rozcupovali ho jen o něco méně než Batman vs Superman. Ten nakonec i navzdory negativním recenzím udělal víkendové tržby 166 milionů, čímž pokořil únorový rekord Deadpoola 132,4 mil. Sebevražedný oddíl, který má přece jen lepší reakce od fanoušků než BvS tak sice podle studia může trhnout už zmíněných 125 mega, boxoffciemojo se ale nebojí tipovat i možnost, že by mohlo jít o výrazně vyšší číslo. 140 milionů a dokonce i něco přes 150 by nebylo úplným šokem.

Důležité bude, jak moc dají lidé na recenze. Ohlasy od fanoušků jsou naštěstí spokojenější než ohlasy u BvS a tak by další víkend nemusely tržby padnout tolik jako u Snyderova opusu. Protože právě další víkend bude ve skutečnosti klíčový bod v tažení Sebevražedného oddílu kiny. S rozpočtem 175 milionů dolarů totiž potřebuje utržit o dost víc, aby v očích WB šlo o úspěch.

AKTUALIZACE

Sebevražedný oddíl si nakonec připsal skutečně rekordní srpnovou tržbu ve výši 135,1 milionu, ale je to poloviční vítězství. Po pátečních tržbách to vypadalo na otvírák přes 140 milionů, ale zdá se, že recenze a částečně i nespokojení diváci (Cinemascore jen B+, diváci pod 18 let mu ale dávali A) udělali své. Sobotní tržby totiž padly o mimořádných 41% a to není dobré znamení.

Jen těsně tak Sebevražedný oddíl porazil Deadpoola, který utržil 134,2 milionu, ale to se psal únor a šlo o eRkový film.

Ve světě si Sebevražedný oddíl připsal dalších 132 milionů, druhý nejlepší výsledek pro DC hned za Batman vs Superman. Celkem je tedy na 267 milionech a zhruba od teď tedy bude WB vydělávat, protože náklady by měly být pokryty. Otázkou ale je, jak moc filmu padne návštěvnost během následujících dnů a zda se mu vůbec podaří dosáhnout na čísla Strážců galaxie s nimiž bude nejvíc srovnáván - ti celkem v USA dali 333,2 a celkově ve světě 773,3 milionu.

A co vy? Už jste viděli a doporučili byste ostatním? Jste zklamaní, nadšení nebo něco mezi?

Související:

Téma: Je Batman vs Superman propadák, nebo ne?




10 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. U BvS jsem byl také vyloženě naštván, ale SS se mi moc líbilo. Zde mi přijdou kritici přehnaně zlí.

    OdpovědětVymazat
  3. Offtopic, ale zkratka ,,SS" je opravdu netaktní. Používá se v diskuzích na více servrech. Lidi neznáte historii???
    Uf to je fakt dementní úplně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano je to hrozné, protože nacisté nám pořád diktují jak se máme dnes chovat a jaké zkratky používat :D

      Vymazat
  4. Hezká ironie Jene.. ale prostě je to tak. Ano všichni víme že se ta zkratka neváže k nacismu, ale k filmu nicméně tato dvě S tím co se stalo vždy budou spojována a ano můžou za to nacisti. Znak slunce je díky tomu dnes zakázán. Nechtěl jsem to hrotit jen mi prostě přijde že z úcty se to prostě nehodí. Číslo 99 v NHL taky nikdo nepoužije, páč Wayne Gretsky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ano. Ted se ale nabízí otázka, jak ten název filmu zabreviovat :) takovej silvestr stallone to řešit nemusí, to je sly, ale chudák sharon stone :D zlobivá esesačka, pokud použije své iniciály.. někdy to je prostě oříšek. Anebo nehledat něco, co prostě někde není.. Mě třeba tahle provázanost nenapadla, dokud jsem nečetl váš koment. Bavíme se zde o filmech. Ne o zločinných historických organizacích.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  5. Novy Star Trek sa vola Destiny ... takze STD ;)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.