neděle 26. června 2016

Fox a Marvel spojí síly stejně jako Marvel se Sony?

Vypadá to, že studio 20th Century Fox zaujala spolupráce SONY a Marvelu. A vzápětí jim naskočila i otázka: Proč bychom nemohli mít totéž?

Je jasné, že Marvel je v současnosti nejen box-office leadrem, co se komiksových filmů týče, ale společně s Kevinem Feigem také zárukou kvality a důvěry fanoušků v chystané produkty (TOP 5 nej filmů od Marvelu). I proto nejspíš bezradné studio SONY (Spider-man 2: recenze) bylo nakonec ochotné přistoupit na něco, co ještě před pár lety bylo naprosto nepředstavitelné - že svolí s přítomností Spider-mana v MCU a že ho kreativně budou hlídat lidé od Marvelu.

Pro SONY, kteří se se Spider-manem poslední roky vyloženě trápili, je to tak dvojnásobná výhra (pro Marvel samozřejmě také). Jednak se jejich postavy objeví v momentálně nejúspěšnějších komiksových filmech a tím budou mít šanci na sebe nabalit víc fanoušků, navíc má studio tak trochu alibi a o starost méně - nemusí se s kreativním podáním slavné postavy trápit a případné zprznění jde na vrub samotného Marvelu.

Související: Spider-Man zpět u Marvelu: Kolik "vyplázl" komiksový gigant za to, že se Spidey objeví v jeho filmech?

Teď se zdá, že stejný model zvažují i u FOXů. S touto zprávou přišel producent Matt Key (Fatman on Batman), který byl hostem Collider Heroes a řekl tam: ,, Slyšel jsem od pár mých zdrojů, od mých ptáčků, že Fox a Marvel spolu tak trochu mluvili. Nijak vážně, ale v duchu, že Fox by možná časem měli zájem, protože to co udělali Marvel se Sony je podle nich docela cool, takže možná... Jsme roky daleko od toho, aby k tomu došlo, ale je šance, že si Fox a Marvel podají ruce."

Takže, je to vyložená spekulace hodná okurkové sezóny. Nicméně taková předběžná naprosto nezávazná diskuse, kdy jedna strana checkuje, zda by vůbec druhá strana měla zájem, proběhnout mohla. A opět by na tom vydělaly obě strany. Foxům nevyšel restart Fantastické čtyřky, X-meni se pomalu dostávají do bodu, kdy nebudou vědět kudy kam a osvěžení by se jim hodilo a Wolverine, Mr. Fantastic i Deadpool by Marvelu zatraceně pasovali do Avengers i jiných filmů.

Wolverine také skvěle funguje v kombinaci s Hulkem (a Avengers) a pokud by se ti dva měli potkat a střetnout, dokážu si docela v klidu představit, že Hugh Jackman přehodnotí své rozhodnutí a jako Wolverine se při takové příležitosti vrátí.



Jako první se ale samozřejmě nabízí záchrana Fantastické čtyřky, která patří k nejpopulárnějším Marvel komiksům a leží u Foxů nezužitkovaná.

Výhledově, jako vrchol takové spolupráce, by pak mohla proběhnout na plátnech naprosto ultimátní bitva mezi X-men a Avengers.



Jakkoli tedy základní info o možné spolupráci Marvelu a Foxů může být jen kachna a tak je lepší k tomu přistupovat, platí současně, že na každém šprochu je pravdy trochu. I Marvel se postupně dostane do situace, kdy bude muset hledat po Infinity War nové cesty a je jasné, že myšlenka na spojenectví dvou silných studií už určitě na obou stranách proběhla. A protože každý, kdo si umí dát dohromady dvě a dvě musí vidět, že obě strany by na tom vydělaly, vůbec bych se nedivil, kdybychom se za pár let dočkali velkých věcí.

Související:

TOP 10: Nejlepší výtvory Stana Lee

5 komentářů:

  1. jako to je super zpráva, ale zase se to řeší až po 12té hodině kdy už je po civil war. Tak třeba k nějakým crossoverum dojde v infinity war

    OdpovědětVymazat
  2. wolverina (logana ne ten ženskej klon) na stejný sceně s avengers bych si nechal libit, fantastic 4 mě nějak moc netankuje tu značku zabily špatný filmy a když to marvel viděl tak je odsunul i z komiksů, deadpool mi připadá že nejlíp funguje sám ale nějake to avengers cameo by potěšilo hádam taky

    OdpovědětVymazat
  3. No bylo by to super, ale s Jackmanem bych fakt nepočítal. Museli by celej x-men svět kvůli tomu restartovat a všechny postavy přeobsadit. Snažit se roubovat existující svět x-menů, kterej je náladou úplně někde než marvelovky, na avengery prostě logicky nejde :-D kde například byli avengers když apocalypse devastoval planetu, proč se v civil war vůbec nezmiňuje, že už asi 20 let žijí na zemi mutanti o kterých všichni ví :-D navíc by se stalo že by v tom světě existovali třeba 2 různý quicksilverové :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Jednoduché, pri boji s Thanosom sa môže dej presunúť na inú zem, niečo ako earth 1 a earth 2 v DC :)

    OdpovědětVymazat
  5. Apocalypse planetu devastoval v roce 1983 tedy v roce kdy Avengers ještě ( V Marvel Cinematic Universe) nefungovali.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.