pátek 15. dubna 2016

Jason Statham vs obří prehistorický žralok? To je vážná věc, známe podrobnosti!

Megalodon připlouvá, ale narazí na pěsti Jasona Stathama. A ne, neprodukuje to Asylum. Tohle je seriózní blockbuster áčkové kategorie. A důkaz, že v Hollywoodu se berou drogy.


Jason Statham se podle nejnovějších informací upsal filmu Meg, což je adaptace slavného románu, o jehož převedení na plátna se Hollywood snaží už mnoho let a navíc věří, že by mohlo jít o start úspěšné série, protože kniha má dalších pět pokračování.

Meg: A Novel of Deep Terror napsal Steve Alten. Vypráví příběh paleontologa Jonase Taylora, který v Mariánském příkopu objeví prehistorické žraloky latinsky zvané carcharodon megalodon. A ti zase zjistí, že jsou podle všeho na vrcholu potravinového žebříčku a vydají se do světa. Taylor naštěstí coby bývalý příslušník NAVY disponuje schopnostmi, za které by se nemusel stydět ani Liam Neeson a tak se rozjíždí souboj muže proti obří stvůře.

Od roku 1997, kdy kniha vyšla, se Meg podařilo natočit hned několik režisérů. V roce 2007 na filmu pracoval Jan de Bont v produkci Guillerma Del Tora, ale po dvou letech film zůstal nedotažen do úspěšného konce (jak má Del Toro ve zvyku). V roce 2015 se pro Warner Bros. filmu upsal Eli Roth, ale ani ne po roce od projektu odstoupil.



A teď tu máme další pokus o nastartování téhle filmové série 

Na začátku března studio oznámilo, že Meg natočí Jon Turteltaub, který natočil Kokosy na sněhu, romantickou komedii Zatímco jsi spal, rodinné dobrodružství Lovci pokladů s Nicolasem Cagem a rodinné fantasy Čarodějův učeň, takže jak vidno, pro film, kde se bude Jason Statham snažit hrát vědce má všechny předpoklady.

Až dosud film mnohokrát ztroskotal na potřebném budgetu, který se pohybuje kolem 150 milionů dolarů. To se teď zřejmě podařilo vyřešit, protože do projektu vstoupil čínský producent. Následkem toho se děj bude odehrávat místo u kalifornského pobřeží u čínského, ale to asi nikomu vadit nebude. Jsme zkrátka v nových časech, kdy je Čína důležitým hráčem na trhu a už jsme si všichni zvykli.

V tuto chvíli ale samozřejmě ještě pořád nic není jisté. Meg je sice nejdál, kam kdy v Hollywoodu doplaval - peníze jsou na skladě, to dosud nikdy nebyly. Pořád se ale ještě může Jason Statham profackovat a říct si, že Turteltaub není jeho krevní skupina - a odstoupit. Byla by to věčná škoda, ale pokud by se to stalo, nic není ztraceno. Takový Nicolas Cage by se do toho projektu vyloženě hodil. A navíc už s Turteltaubem točil.


1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.