čtvrtek 10. března 2016

4 Marvel filmy, které natočili, ale nechcete je vidět

Marvel nebyl vždycky na vrcholu a filmy podle jeho komiksů patřily spíš do béčkové kategorie. V těch lepších případech. Ostatně všechny si je dnes můžete i pustit na youtube a přesvědčit se sami.


Captain America (1990)

Asi nejslavnější ze čtveřice těchto filmů (celý si ho vychutnejte zde). Film z počátku devadesátých let je esencí toho, jak si představujete nepodařené zpracování Capových dobrodružství. Hlavní hrdina má sice oblek, který odpovídá komiksu (křidýlka:-), ale jeho podání je díky představiteli Mattu Salingerovi stejně ploché jako jeho nos. Není divu, film režíroval béčkový ,,mág" Albert Pyun. Red Skull už není nacistou, ale Italem, který vypadá jako škaredší bratr Christiana Balea. I všechny další aspekty tenhle film posílají do béčkových vod - mix explicitního násilí a totální naivity nic jiného ani neumožňuje. A pozor - existuje ještě horší verze z roku 1979.

RECENZE: Captain America: Návrat prvního Avengera - Opravdu nejlepší film od Marvelu?

Generation X (1996)

Televizní film inspirovaný stejnojmenný komiksem, který je spin-offem X-menů a vypráví o druhé škole pro mimořádně nadané děti. Seriál se ovšem od komiksu kvůli rozpočtu v mnohém odklání, fanoušci Emmy Frost, Banshee a Jubilee by ale byli spokojení, protože své oblíbené mutanty tu najdou. Pokud by jim tedy nevadilo, že Jubilee hrála bílá herečka. Nelíbilo se to už tehdy a režisér se k tomu později vyjádřil, že neznal komiks a ze scénáře nebylo jasné, o jakou rasu by mělo jít. Vzhledem k tomu, že Generation X se vydávala od roku 1994 do roku 2001 a má 75 čísel je nepravděpodobné, že bychom ji kdy ještě viděli v nové verzi. Tuhle si ale rovněž můžete pustit na youtube TADY.

Sága X-men: Co na ní milujeme a co se nepodařilo?


Dr. Strange (1978)

Letos nás čeká Doctor Strange, ale nebude to poprvé, co vznikla jeho filmová podoba. Verze z roku 1978 je ovšem už dávno zapomenutá. Šlo o pilotní díl plánovaného seriálu, který měl navázat na úspěch televizního Hulka, seriál ale nakonec nevznikl. Ale abychom filmu nekřivdili, Stan Lee s ním byl spokojený (nejspíš i proto, že se na něm podílel) a na tehdejší dobu šlo o jednu z těch lepších seriálových adaptací. Mnohem hůř Lee vzpomíná na už zmíněný televizní film Captain America z roku 1979 (trailer) a hlavně na seriálového hraného Spider-mana, který běžel v letech 1977-1979. Celý film Dr. Strange si můžete pustit na youtube ZDE.

TOP 10: Nejlepší výtvory komiksového guru Stana Lee

Nick Fury Agent of  S. H. I. E. L. D (1998)

V roce 1998 dorazil do kin první Blade. Wesley Snipes v černém koženém plášti předběhl nejen Matrix, ale byl i jedním z filmů, která pomáhala nastartovat vlnu komiksových filmů tak, jak je dnes známe. Rok 1998 ale přinesl ještě jednu komiksovou perlu - televizní film o Nicku Furym, kde hlavní roli vytvořil David Hasselhoff. Všichni samozřejmě víme, že David není zrovna druhý Dustin Hoffman, ale v tomhle filmu překonává i sám sebe. A v ovládání bojových umění je na tom skoro stejně jako s herectvím, takže místy to celé působí spíš komicky. Na filmu je patrný hodně nízký rozpočet, se kterým by si těžko poradil i Ed Wood, dokonce nezbylo ani na zelenou barvu pro vojáky Hydry. Na youtube jsem Nicka Furyho našel pouze s ruským rychlodabingem.

Avengers: Infinity War - 67 hrdinů a epická řežba, kterou nerozchodí všichni!













0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.