úterý 9. února 2016

Deadpool: Jaké jsou první dojmy zahraničních novinářů?

Už tento týden vtrhne do kin i se svojí nevymáchanou pusou Deadpool a pokud hledáte argumenty k tomu, aby vás vaše přítelkyně pustila na tenhle film s partou kamarádů (,,To jako nebudeme trávit pátek spolu?"), zkuste jí argumentovat recenzemi zahraničních vysoce erudovaných odborníků.

Bude to marné, ale aspoň jste to zkusili.

Není to žádným tajemstvím, Deadpool má především pozitivní recenze (aktuálně 84% na Rotten Tomatoes). Nicméně držte svá očekávání při zemi. Deadpool je filmovými fanoušky a geeky tak moc očekávané deťátko, že všichni mají tendenci mu nadržovat. Všem je totiž jasné, že pokud v kinech neuspěje, ochota studií riskovat zase bude o něco nižší (byť ve hře je ještě Sebevražedný oddíl).

Všichni se shodují na tom, že Deadpool nemá příliš originální příběh. Ale komu to vadí? A jako by ho blockbustery měly. To, co od Deadpoola čekáme především, je akce a svérázný humor.

,,Deadpool svým humorem  občas hraničí až s Bláznivou střelou."

,,Málokdy nudný, ale ani z poloviny tak chytrý a vtipný film, jak si sám namlouvá."

,,Poukazování na to, jak jsou ostatní filmy špatné, ještě nedělá váš film dobrý."

..Mix Kick-Ass a Watchmen, po kterém budete chtít pokračování."

,,Divoký, zkažený a zábavný pohled na celý komiksový žánr."

..V mnoha směrech nejlepší X-men film, protože se méňě soustředí na velké myšlenky a události a víc na jednu postavu s jejím unikátním smyslem pro humor."

,,Ryan Reynolds zabil v roli, pro kterou se narodil."

,,Tohle není budoucnost komiksových filmů, ale hodně zábavná objížďka."

,,Je to zábava, ale určitě ne určená všem a rozhodně ne pro rodiny."

,,Vedle Deadpoola vypadá Iron Man jako klasický otravný strejda, který vypráví své obehrané vtipy."

Zkrátka a jednoduše, Deadpool nabízí klasický origin story, který ale koření neustálým pomrkáváním na diváky a nabouráváním čtvrtého rozměru. Má nad sebou nadhled, ale jak se píše v jedné recenzi, zdaleka ne všechny vtipy jsou vydařené a hodně záleží na tom, jestli se vám líbila Reynoldsova dnes už legendární komedie Van Wilder. Mně ne, dokonce si pamatuji, že když dorazila do kin, strašně jsem jí naložil.

Je dobré být také ve střehu s očekáváním množství akčních scén. Není jich totiž moc, ale paradoxně to prý filmu nevadí, protože vás pohltí tam, kde byste to nečekali - totiž při budování Deadpoolova charakteru.

Ve výsledku to tedy místo na nějakých 8/10 vidím na solidních 7/10 s tím, že pro část diváků se Deadpool může stát kultovní záležitostí - jde jen o to, jak oceníte jeho narážky a promluvy z plátna přímo do publika.

1 komentářů:

  1. Na net unikla potitulková scéna ;) http://comiczone.cz/2016/02/10/deadpool-na-internet-unikla-potitulkova-scena-a-je-super/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.