úterý 8. prosince 2015

Téma: 5 seriálů, které jsme milovali a brzy se vrátí

Milovali jste je stejně jako my. Dost možná to byly první seriály, na kterých jste v životě ujížděli, takže k nim máte mimořádný vztah. Zdálo se, že s jejich posledním dílem zůstanou jednou provždy záležitostí vzpomínek, ale všechno je jinak. Televizní studia chystají jejich velký návrat a tak se můžete těšit, že své oblíbené hrdiny uvidíte znovu.

Letos na podzim se vrátili Muppeti a Heroes (Heroes Reborn: Recenze). Ani jedno nedopadlo slavně, i když o průšvihu se mluvit nedá. Zatím je to ale málo na to, aby televizní producenti odstoupili od svých plánů vrátit do hry oblíbené hrdiny. A tak nejen, že se podle slavných filmů chystají seriály, ale chystají se i seriály pokračující ve slavných seriálech. tady je 5 nejžhavějších z nich.

Související: 
6 seriálů podle slavných filmů: Které nás čekají?
Rambo se vrátí, ale v tv seriálu

Twin Peaks (Showtime)


Twin Peaks změnil televizi jako málokterý seriál a dodnes snese srovnání se současnou špičkovou televizní produkcí. Panoptikum jeho postav, snové sekvence, hororové prvky, míchání žánrů  a celková scenáristická i realizační odvaha - to všechno bylo základem pro to, co dnes bereme za samozřejmost. A Twin Peaks se vrátí. Sice byl kolem něj šrumec a David Lynch na jaře 2015 od projektu odstoupil, ale je zpátky v sedle a produkce seriálu už začala. Kolik nás nakonec čeká epizod je otázkou výsledného materiálu, bude to ale nejspíš víc než původně plánovaných devět.

Hvězdy našeho mládí: Městečko Twin Peaks - Co dělají a jak vypadají herci z mrazivého seriálového thrilleru? (1. část)

Hvězdy našeho mládí: Městečko Twin Peaks - Co dělají a jak vypadají herci z mrazivého seriálu? (2. část)

Xena (NBC)


Xena sice není ve vývoji tak daleko jako Twin Peaks, ale jde o tak velký fenomén, že její návrat je jen otázkou času. V dobách, kdy Game of Thrones patří k nejúspěšnějším seriálům vůbec by bylo s podivem, kdyby k jejímu televiznímu návratu (byť s jinou představitelkou a dost možná v temnějším ladění) nedošlo. Šéf zábavy na NBC Robert Greenblatt Xenu chce i bez Lucy Lawless a vyjádřil se ve smyslu, že je pouze na Lucy, zda se bude na vzniku podílet alespoň zpoza kamery.

Související:

Hvězdy našeho mládí: Jak vypadají a co dělají herci ze seriálu Xena

Xena: Věřte tomu nebo ne, pracuje se na nové verzi příběhů uřvané princezny bojovnice

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Herkules

Akta X (Fox)


Už na začátku roku 2016 nás čeká návrat Akt X. Vrátí se Chris Carter jako duchovní otec seriálu, vrátí se David Duchovny (který svého času konec Akt X nastartoval, protože jich měl plné zuby), vrátí se i Gillian Anderson. Otázkou je, zda se vrátí diváci, ale na těch šest dílů nejspíš ano.

Související:
Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Akta X
Trailer: Akta X - Fox Mulder a Dana Scully znovu po stopách tajemna
Akta X Revival trailer: Mulder a Scullyová se vrací do akce

Prison Break (Fox)


Podobně jako v případě Akt X, i tady se vrátí všichni hlavní tvůrci. Smlouvu už podepsali autor seriálu Paul Scheuring i jeho dvě hvězdy Wentworh Miller a Dominic Neumím Hrát Purcell (jako fakt neumí, ale v Prison Breaku to naštěstí nevadí). Prison Break běžel v letech 2005-2009 a společně s LOST patřil k tehdejší nové vlně dobrodružných seriálů, která začala konkurovat filmům. Show naváže na 4. sérii a bude ignorovat straight to DVD film.

Související: 
Seriály obnovené pro rok 2016 a dál
Téma: Seriály, u kterých nás nejvíce mrzí, že šla jejich kvalita do háje

Fuller House (Ještě plnější dům) (Netflix)


Seriál Plný dům mě vůbec nebavil (na rozdíl od Kroku za krokem), ale byl jsem výjimka, protože v letech 1987-1995 patřil k nejpopulárnějším rodinným sitcomům. A teď se vrátí. Jeho hlavní hrdinkou bude kdysi malá D.J. Tanner (Candace Cameron Bure, hrála D.J. i v původním seriálu), která se stane vdovou a výchova tří potomků na ni bude příliš, takže požádá o pomoc svoji sestru Stephanie (Jodie Sweetin)a její kamarádku Kimmy (Andrea Barber). Samozřejmě se vrátí Bob Saget, Dave Coulier a John Stamos, který je také executive producerem seriálu.

Na který z těchto návratů se těšíte nejvíc? A který jiný seriál byste chtěli, aby se vrátil?

Související: 
TOP 5: Úspěšné ale nepovedené seriály - Kvalita žádná sláva, ale na obrazovkách se jim dařilo
Baywatch: 7 prdýlek, které se uchází o hlavní ženskou roli
TOP 5: Zapomenuté ale zábavné seriály

13 komentářů:

  1. U mňa je to bez debaty - Akty X. Doteraz som verným fanúšičokm seriálu a tento návrat je ako splnenie sna :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja sa teším, že sa vracia Prison Break. Ale dúfam, že přídu s niečím dobrým a že to nebude písat ten istý človek čo štvrtú sériu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ad Xena: Bohajeho, bohajeho, bohajeho, bohajeho, bohajeho... Pro jakožto zarytého xenitu prostě nemůže existovat horší zpráva, než že se chystá remake.... I kdyby nakrásně našli někoho, kdo nahradí původní osazenstvo (a že na Área by krásně sednul Manu Bennett), tak po stránce scénáristické to prostě nikdy nemůže mít takový dopad jako původní seriál na kterém vyrůstala celá jedna generace....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas.

      Vymazat
    2. Souhlasim, Xena bez Lucy by ani nebyla Xena. Chci rict ze to by musela byt opravdova bomba, aby to aspon dosahlo urovne Xeny ... takove jakou fanousci maji radi.

      Vymazat
    3. Ať pátrám jak pátrám, tak mě nenapadá žádná mladá herečka, která by byla Lucy alespoň vzdáleně podobná.. Myslím, že minimálně je třeba modrých očí :D. Ale jinak je to pravda. Xena bez Lucy a Reneé prostě nebude Xena....

      Vymazat
  4. Ještě ať se vrátí My Name Is Earl a budu spokojen :)

    OdpovědětVymazat
  5. A co Gilmore Girls?

    OdpovědětVymazat
  6. Ja se tesm na ,,Rudeho trpaslika - Red Dwarf,,

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. Venku je vec podobna firefly a jmenuje se to ,,Dark matter,, a nebo jine ,,The Expanse,, asobne jsem spokojen.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.