pátek 5. června 2015

Hvězdy našeho mládí: Městečko Twin Peaks - Co dělají a jak vypadají herci z mrazivého seriálu? (2. část)

První část máme za sebou, tak se pojďme podívat na zbytek hutného obsazení kultovního seriálu.


Peggy Lipton/Norma Jennings

Držitelka Zlatého glóbusu za seriál The Mod Squad (za něj byla celkem 4x nominována na Zlatý glóbus a dočkala se stejného počtu nominací na Emmy) se rozhodla, že právě Městečko Twin Peaks bude její první prací po herecké pauze. V té se věnovala hlavně zpěvu a to velmi úspěšně. Po Twin Peaks se jí opět začaly hrnout role, takže byla k vidění například v seriálech Alias, Havárie nebo filmu Rande v Římě. Pokud jde o osobní život, tak byla spojována s mnoha známými muži, od Paula McCartneyho až po Elvise Presleyho. V šedesátých a sedmdesátých letech bývalá modelka hodně zlobila a toto období bylo popsáno v knize Breathing Out (2005), kterou napsala společně s Davidem a Coco Daltonovými. Herečka má dvě dcery, obě jsou herečky. A úspěšné, především pak Rashida Jones.

James Marshall/James Hurley

Po poslední klapce Městečka Twin Peaks zájem o Jamese neupadal. Následovalo několik projektů jako Pár správných chlapů, Luck of the Draw nebo The Cursed z roku 2010. Ale jen pár z nich bylo vysloveně úspěšných. Ovšem, herec měl šanci získat peníze jiným způsobem než před kamerou, zažaloval farmaceutickou společnost Hoffmann-LaRoche o 11 milionů dolarů. Důvodem bylo to, že mu prý jeden z jejich léků (Accutane) způsobil zdravotní problémy a tím negativně ovlivnil kariéru. U soudu v jeho prospěch svědčilo několik celebrit, například Martin Sheen. V roce 2009 byl lék z trhu stažen, protože se objevilo více případů, svědčících o jeho škodlivosti. Poté, co se hercovo zdraví zlepšilo, začal se věnovat hudbě. Kromě toho daboval videohru Unlimited Saga. Od roku 1988 je James ženatý s Renee Griffin. Mají spolu jedno dítě, vychovávají ještě jedno z předchozího vztahu Renee.

Everett McGill/Ed Hurley

Everett nebyl po Twin Peaks zrovna aktivní, i když si zahrál v pár zajímavých projektech jako je horor Lidé pod schody, akční Předpadení 2: Temné území nebo Mí drazí Američané. S Lynchem spolupracoval znovu v roce 1999 a to na filmu Příběh Alvina Straighta. To je ostatně jeho poslední filmová práce. Herec si poté dal od života před kamerou pauzu.

Jack Nance/Pete Martell

Jack se objevil i ve filmové verzi Twin Peaks, ale jeho scény byly (stejně jako u několika jiných kolegů) vystřiženy. Následně si zahrál v několika ne až tak excelentních projektech (The Demolitionist), takže to s jeho kariérou nevypadalo úplně zářně. Ovšem, na scénu vstoupil znovu Lynch s filmem Lost Highway, ve které Jack získal roli. To byla jedna z jeho posledních hereckých prací. Nance byl nalezen 30. prosince 1996 mrtvý ve svém bytě. Důvodem byl subdurální hematom. V roce 2002 vznikl o herci dokument I Don´t Know Jack, který financoval David Lynch.

Ray Wise/Leland Palmer

Ray patří k nejpracovitějším hercům z Twin Peaks. V následujících letech se objevil v nespočtu seriálů (Star Trek: Voyager, 24 hodin, Jak jsem poznal vaši matku, Dům loutek, Chuck nebo Agent Carter) a filmů (Bělásek, Smrt přichází v bílém nebo X-Men: První třída). Mimo to stíhá také dabing (Superman: Doomsday) a zahrál si ve filmových scénách ve videohře Command & Conquer: Red Alert 2 a datadisku. Od roku 1978 je ženatý s Kass McClaskey, má dvě děti.

Joan Chen/Jocelyn Packard

Ani Joan nezahálela. Její profesní životopis se rychle plnil. Ať už filmy jako Nebe a země Olivera StoneaAljaška v plamenech nebo Květy jasmínu, tak seriály jako Hranice nemožného. Nedávno pak byla k vidění v povedeném seriálu společnosti Netflix Marco Polo. Ten se dočká druhé řady. Přestože herečka často natáčí v Asii, žije se svým manželem, kardiologem Peterem Hui a jejich dcerou v San Franciscu. Herečka se často zapojuje do různých dobročinných aktivit, spolupracuje s charitami, které se věnují rozmanitým oblastem (boji proti stigmatizaci lidí s HIV/AIDS, pomoc lidem trpícím rakovinou, boj proti násilí na ženách a dětech atd. atd.).

Piper Laurie/Catherine Martell

Držitelka tří nominací na Oscara a ceny Emmy se po konci natáčení kultovního seriálu objevila v množství různorodých projektů. Ať už je řeč o filmu Zápas s Hemingwayem, hororu Fakulta nebo seriálech jako Pohotovost nebo Will a Grace. Kromě toho se vrhla i na divadlo. Do roku 1982 byla vdaná za novináře Joea Morgensterna, v roce 1971 se jim narodila dcera. Právě s ní žije Piper v Kalifornii.

Těšíte se na nové díly?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.