středa 23. září 2015

6 seriálů podle slavných filmů: Které nás čekají?

V Hollywoodu je zřejmě k mání nová droga, protože ničím jiným nejde vysvětlit fakt, že během uplynulých několika dnů bylo oznámeno hned několik seriálů, které vzniknou podle úspěšných filmů. A tady jsou.


Behind Enemy Lines

Scenárista a režiésr Jeffrey Nachmanoff (Homeland, Chicago Fire) napíše a bude režírovat pilotní film seriálu, který je volně inspirován docela vydařeným filmem Za nepřátelskou linií. Tentokrát se za ní ale neocitne Owen Wilson, ale posádka, který se zřítí na tajné misi v Latinské Americe. Sledovat budeme i dění v centrále, která se je snaží zachránit a celé to bude obklopovat díky zapojení CIA i rouška tajemství. Jinými slovy, úspěch Homelandu láká a my říkáme proč ne.

In the Line of Fire

NBC chystá seriál podle skvělého filmu s Clintem Eastwoodem. Bývalý agent CIA a jeho kolegyně budou pátrat po zabijákovi, který vyhrožuje smrtí prezidentovi a během toho zřejmě budou řešit další případy. Za seriálem stojí Carol Mendelsohn a Josh Berman, kteří spolu dělali na CSI, Berman se navíc podílel i na The Blacklist a Drop Dead Diva.

Moreau 

Moreau bude novou verzí slavného Ostrova dr. Moreau od H. G. Wellse. Slavná kniha z roku 1896 se stala předobrazem hned několika filmů, které jsou dnes slavnější než literární předloha. Seriál by neměl být přímou adaptací, ale spíš  moderní verzí volně inspirovanou základní myšlenkou knihy o provádění pokusů se zvířaty, z nichž se vyvinou mutanti lidí a zvířat. Stojí za ním tvůrce Sleepy Hollow Phillip Iscove, takže si můžeme udělat představu, jak s materiálem bude zacházeno. Jeho hrdinkou bude dokonce žena - dr. Katherine Moreauová.

Ostrov Dr. Moreau byl a vždycky bude plný divných stvoření


Layer Cake

Jason Statham osobně si zahraje v pokračování slavného Layer Cake, ve kterém hrál Daniel Craig. Seriál bude podle románu Viva La Madness, který navazuje na knižní předobraz Layer Cake, ale nebude přímo navazovat na film. Hlavní hrdina za sebou nechá kriminální život a odstěhuje se do Karibiku, ale i tam ho neminou krušného chvilky. Statham vysvětlil, že scénář pro původně plánovaný film byl dlouhý, ale tak dobrý, že se nakonec rozhodli nic z něj nevyškrtávat a udělat z něj cca 10 dílnou sérii.

Taken

Luc Besson značku ždíme co to dá a tak se dozvíme, co dělal Bryan Mill zamlada. Liam Neeson ovšem přibalen nebude. Více v tomto našem článku.

The Mist

Kingův román The  Mist už se sice dočkal vydařeného filmového zpracování, ale v době kdy se Under The Dome i při brutálním propadu kvality udrželo tři série a rekordní The Walking Dead má navíc spin-off by producenti byli blázni, kdyby nesáhli po dalším dílu krále hororu. Seriál The Mist bude knihou inspirován jen v základní myšlence oné záhadné mlhy. King dal seriálu požehnání, nezbývá než doufat, že tvůrci budou nekompromisní a dostaneme hutný hororový materiál.

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.