středa 23. září 2015

Terminator: Genisys - zachránili Číňani Terminátora a jeho sequely?

Když dorazil napjatě očekávaný Terminator: Genisys do kin, kritici mu řádně naložili a část diváků nebyla spokojená. Našlo se ale i dost hlasů, které říkaly, že je to vlastně v pohodě pokračování, které sice nedosahuje kvalit Cameronových filmů, ale je dostatečně zábavné, aby ho člověk dokoukal do konce bez výbuchu mozku. Finančně byl ovšem obzvlášť v USA Terminator: Genisys průšvih. Utržil jen 89 milionů, což je pod magickou stovkou. Vypadalo to na konec této série, která měla mít pokračování v roce 2017 a 2019. Jenže pak přišla premiéra v Číně.

Zatímco v USA se Terminator usídlil na 22 místě nejúspěšnějších filmů letošního roku (který ale ještě neskončil), v Číně jen za první den utržil 27 milionů a stal se po Rychle a zběsile 7, Avengers: Age of Ultron a Transformers: Zánik čtvrtou nejúspěšnější hollywoodskou premiérou.

K dnešnímu dni nasbíral Terminator: Genisys celosvětově mimo území USA 350 milionů a celkově je na tržbách 440 milionů. To z něj dělá desátý komerčně nejúspěšnější film roku. Samozřejmě, ještě nás pár silných premiér čeká, tak jako tak je to ale solidní výsledek, který ho drží před hity jako Ant-man, Mad Max: Fury Road a Taken 3. Takže tu rozhodně není řeč o propadáku.

Jestli se dočkáme dalších dílů je ale otázkou už jen proto, že i když nakonec producenti asi tratní nebudou, zdaleka nemohou mít jistotu, že někdo další díly chce vidět. V případě Genisys mohla být celá řada diváků prostě zvědavá na Arnoldův návrat do ikonické role, ale kolik z nich zaujaly vějičky rozházené ve filmu jako impulsy pro další díly (v čele s postavou hranou Mattem Smithem), to se asi neodváží tipnout nikdo. Druhý díl by tak nakonec mohl skončit přesně tou finanční katastrofou, na kterou měl naběhnuto první a které se zázračným způsobem vyhnul.

Jak to vidíte vy? Chtěli byste pokračování a hlavně - šli byste na něj do kina?

3 komentářů:

  1. Mě to bavilo, nebylo to nijak originální nebo nějak neskutečně poutavý, ale nelitoval jsem peněz za lístek nijak, naopak mi to přišlo zábavný, dobrej film na nedělní večer, kterej pro mě překonal trojku a salvation, jasně lepší než dvojka nebo jednička to nebylo, ale to jsem ani neočekával, sice člověk nesmí moc přemejšlet jak to že tohle a proč to, ale to neni takový negativum, naopak scény které byly jak z jedničky se mi líbily, přišlo mi to dobrý že to tak udělali, takže další díly za mě bych si přál

    OdpovědětVymazat
  2. Byl bych rád kdyby se točilo pokračovaní a Termninátora ale tam kde skočil Salvation. A nepoušťet se do něčeho co už tu bylo.

    OdpovědětVymazat
  3. Absolutne som nechapal cele to cestovanie ale inak to bol jeden z top filmov tohoto roka,sorry divne mission impossible,tentokrat to arnie vyhral ...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.