pondělí 16. listopadu 2015

Návštěvnost kin: Spectre boduje po celém světě, novinky se nechytají

Překvapení se nekoná, ve slabé konkurenci je Bond po Marťanovi novým jednookým králem. A dál?

Spectre během svého druhého víkendu nepřekvapivě znovu obsadilo první místo. Tentokrát k tomu stačilo nasbírat 35, 4 milionu, což je pád o 50%. Celkem je teď na 130,7 milionu dolaru v USA, což je velmi dobré, ale je to o 30 milionů méně než za stejnou dobu Skyfall. Na druhou stranu, americký trh je čím dál méně důležitý a Spectre je toho důkazem. Celkově už má 550 milionů ze světa a je na půl cesty k finálnímu čísla Skyfall. Podíl na tom má například Čína, kde tento týden film utržil při své premiéře 48,2 milionu dolarů a stal se tak nejúspěšnější americkou 2D premiérou v Číne vůbec. Pro srovnání Skyfall v Číne celkem utržilo 59 milionů. A stejně nebo dokonce lépe než Skyfall si Spectre vede i v mnoha jiných zemích.

Charlie Brown a jeho The Peanuts Movie spadl o 45% a utržil 24,2 milionu. 82,5 celkem je solidní suma a jde o jeden z nejúspěšnějších animáků letošního roku.

Love the Cooper, první novinka tohoto týdne, se dostala na třetí místo. Stačilo k tomu mizerných 8, 4 milionu a to říká o žebříčku hodně. Zaměření na starší ženy se sice aktuálně vyplatilo, ale nedává filmu dobré šance do budoucna, stejně jako CinemaScore B-. Divačky nejsou spokojené a na kávě si to řeknou.

Na čtvrtém místě se drží Marťan. Tento víkend přidal k tržbám dalších 6,7 milionu (pád jen o 26%) a celkem je v USA na 207, 4.

Na páté příčce je další novinka, drama The 33 podle skutečné události, při níž jak si asi vzpomínáte zůstalo 33 chillských horníků  uvězněných pod zemí a celý svět sledoval jejich záchranu. V hlavní roli Antonio Banderas a na kontě 5, 9 milionu a CinemaScore A-.  FIlm stál celkem 26 milionů, takže ve světě by se ještě mohl zahojit teoreticky - 40% na RottenTomatoes mu v tom ale určitě nepomůže.

Husí kůže na šestém (4, 6 mil.) a Most špionů (4, 2 mil) na sedmém ruku v ruce pomaličku sestupují žebříčkem dolů.

Osmý skončila indická romance Prem Ratan Dhan Payo s bollywoodskou superhvězdou Salmanem Khanem a stačilo jí k tomu 284 kinosálů. Mimochodem, v Indii tento film právě zlomil všechny rekordy.  V USA jde  čtvrtý nejúspěšnější bollywoodský produkt v historii.

Devátá pozice patří Hotel Transylvánie 2 a zamávejme Vinu Dieselovi na desáté příčce, kde se drží jeho Poslední lovec čarodějnic.

Žebříček opustili komedie Stážista s Robertem De Nirem (své si odvedla). Burnt s Bradleym Cooperem (který si své nedovedl), Paranormal Activity: Ghost Dimension a novinka My All Americans Aarona Eckharta se do TOP 10 při premiéře rovnou ani neprosadila.

Dobře si nevede ani novinka Angeliny Jolie By The Sea, která zatím běžela jen v 10 kinech a od kritiků má na Rottenech 32%. To je víc než se čekalo:-D

Příští víkend bude v kinech mnohem zajímavější situace, vtrhne do nich totiž revolucionářka Katniss Everdeen a poslední díl Hunger Games.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.