čtvrtek 24. září 2015

Ridley Scott promluvil: Prometheus 2 se bude jmenovat Alien: Paradise Lost!

Brady na zem, oči z důlků, Ridley Scott se na promo turné k Marťanovi rozpovídal o svém dalším filmu, kterým bude pokračování Promethea. Co všechno díky tomu víme?

Nejprve Scott prozradil, že chystá dokonce tři filmy navazující na Promethea a teď z něj vypadlo, že první z nich se bude jmenovat Alien: Paradise Lost. Název vychází ze slavné epické básně (celkem dvanáct knih) Johna Miltona s názvem Ztracený ráj, která je považována za jednoho z vrcholných děl anglické literatury a byly na něj odkazy už v Prometheovi.

SOUVISEJÍCÍ: Marťan: Jaké jsou první reakce?

Samozřejmě, slovíčko Alien v názvu je především marketingový tah. Scottovi a spol. muselo dojít, že Alien je mnohem silnější značka než Prometheus a že je nesmysl, aby si naopak na značce, kterou Scott vytvořil, dělal jméno Neill Blomkamp se svým pokračováním. Výsledkem tedy je, že to, co dávno Alieni stejně spojovali, se teď promítne i do názvu. Je to zkrátka svět vetřelců, ať už v něm jsou přímo nebo číhají někde v pozadí příběhu. Scott vzal zkrátka svoje monstrum pevně do ruky a jen tak tuhle hračku někomu nedá.

SOUVISEJÍCÍ: Režisér Denis Villeneuve promluvil o tom, co máme čekat od Blade Runnera 2

Na druhou stranu, Blomkamp má pořád ještě šanci. Ve Scottově filmu se totiž zřejmě vetřelci objevovat nebudou. Jejich místo by měli zaujmout Deaconi - hybridi vetřelců a inženýrů. Podrobnosti se nejspíš dozvíme, jakmile se začne v únoru 2016 Alien: Paradise Lost natáčet. Vráti by se měli i Michael Fassbender a Noomi Rapace.




3 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Změna názvu jen prospěla. Mě by přišlo vcelku nelogické to pojmenovat Prometheus, když se takhle jmenovala loď z prvního dílu :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.