sobota 12. září 2015

Marťan: Jaké jsou první reakce?

Nemá smysl chodit kolem horké kaše, čeká nás podle všeho vydařený filmový podzim. Alespoň soudě podle prvních reakcí na některé velmi očekávané filmy.

Jedním z nich je Marťan Ridleyho Scotta, který se představil skvělými trailery a silným námětem, takže bylo vlastně jen otázkou, jak moc je ještě stárnoucí režisérská legenda ve formě. A první ohlasy napovídají, že si Scott dal nejspíš rovnou filmařskou viagru na tvůrčí potenci.


TRAILER: Marťan - Dva nové TV spoty ze sci-fi novinky Ridleyho Scotta

,,Marťan je nářez. Návrat zpátky do 90. let kdy kinům vládli Apollo a Armageddon (v tom dobrém). Bude to hit."

,,Občas vtipné, občas napínavé vesmírné dobrodružství o nerdech a síle vědy. Jsem nadšená."

,,Inspirativní příběh o tom, že nemožné je někdy možné. Teď chci na Mars."

,Dostalo mě to od prvního okamžiku. Ridley tvé hříchy z Promethea jsou odpuštěny."

,,Marťan doslova vyskočil mezi mé TOP 3 filmy letošního roku. Trošku dlouhé, ale stálo to za to."

,,Hromada zábavy.Občas trochu jednoduché, ale zábavné. A Damon je skvěle obsazen."

,,Nejlepší film Ridleyho Scotta minimálně za posledních deset let. A mnohem lepší než Interstellar."

Z těchto a dalších reakcí je zjevné, že drtivá většina diváků (nutno podotknout, že jde o diváky festivalu v Torontu, tedy festivalové publikum) je spokojená nebo dokonce nadšená. Sem tam se objevují připomínky  k tomu, že film je dlouhý nebo že je občas trošku ,,hloupý" zřejmě z vědeckého pohledu a díky přítomnosti některých klišé, ve srovnání s jinými mainstreamovými filmy je to ale pořád hard sci-fi, navíc až nečekaně zábavná, což bylo patrné už z upoutávek. Všichni se pak shodují na tom, že Matt Damon je ve filmu jedním slovem skvělý a že Scott je ve formě, což je v jeho věku 77 let prostě neuvěřitelné. Co by za to o dvě generace mladší režiséři dali, aby jejich filmy byly takhle moderně odvyprávěné. Jediná špatná zpráva, která s marťanem souvisí tedy je, že si na něj ještě chvíli počkáme. Premiéra nás čeká až 1.10. 2015.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.