pondělí 28. září 2015

Návštěvnost kin: Hotel Transylvania 2 vysál z peněženek diváků rekordní sumu

Adam Sandler má hit. Před pár (skoro desítkami let) by to nebylo nic překvapivého, teď je to ale bomba.

Sice jde v tomto případě jen o animák, ale i to se počítá. Sandlerovo spojení se Sony Pictures Animation dalo vzniknout Hotelu Transylvania 2 a ten si z kin odnesl rekordní zářijovou sumu 47,5 milionů dolarů. A současně jde o druhý nejúspěšnější start pro Sandlera, první místo drží The Longest Yard ( z roku 2005). Druhý dil Hotelu Transylvania si přitom vede lépe než první, ten vyškrabal v pokladnách 42,5 milionu a diváci jsou spokojení i při odchodu z kina, protože v CinemaScore mu dávají A-. To je velmi dobré hodnocení a znamená to, že film by se díky šuškandě mohl v kinech ještě ohřát a vydělávat. Filmu je také první ve 33 ze 37 zemí, ve kterých měl premiéru. Sony zjevně zvolila správné datum premiéry. Hotel Transylvania není tak silná značka jako jiné animáky, takže nasazení po letní sezóně a současně vyplnění mezery na trhu dává smysl.

Anne Hathaway a Rober De Niro v komedii Nancy Meyerové s názvem The Intern / Stážista vydobyli druhou příčku s 18,2 milionu. CinemaScore A- dává filmu šanci si vést v žebříčku dobře i v dalšíh týdnech a padat pomalu.

Na třetí místo spadla jednička minulého týdne Labyrint: Zkoušky ohněm. 14 milionů a pád 54%, tržby za 10 dnů 51,7 milionu.

Na čtvrtém místě je Everest se 13,1 milionu. Už před týdnem startoval ale v IMAX kinech, která jsou pro něj jako stvořená. S 11,5 milionu utržených jen v nich jde o první zářijový film, který dokázal překonat hranici 10 milionů. Ze světa má 73,7 milionů a diváci jsou velmi spokojení. Dávají mu A, takže pokud jste hledali inteligentně natočenou zábavu (resp spíš drsné působivé drama), na kterou byste zašli v tyto dny do (nejlépe IMAX) kina, teď máte jasno. Producenti už jsou také spokojeni, s rozpočtem 55 milionů už má film celosvětově skoro 100.

Black Mass: Špinavá hra s Johnnym Deppem padla o 49% na páté místo s 11,5 milionu a 42,6 milionu na celkových tržbách. Rozpočet byl 53 mega, takže to zas taková sláva není.

Šesté místo má horor The Visit režiséra M. Night Shymalana. Utržil  6,8 milionu a celkem 52,3 milionu.

Na sedmé místo spadl The Perfect Guy se 4,8 milionu, osmé je nábožensky orientované drama War Room se 4,3 milionu.

Na devátém místě je další premiéra - kanibalský horor The Green Inferno od Eliho Rotha. Trvalo to dva roky, než se dočkal distribuční premiéry a utržil při ní 3,5 milionu.

Desáté místo patří narco-thrilleru Denise Velleneuva Sicario s Emily Blunt a Beniciem Del Torem. Utržil 1,8 milionu, ale pořád ještě nejde o celostátní distribuční premiéru, ta film čeká až za týden. Tento týden se Sicario promítal jen v 59 kinech a to mu zajistilo velmi dobrých průměr na sál 30 dolarů (ve srovnání s 2,2 dolary Green Inferna famózní výsledek).

Do více kin tento týden vpadlo ještě drama Pawn Sacrifice o šachistovi Bobbym Fischerovi, ve kterém hraje Tobey Maguire. Tržby 1 milion ze 781 sálů mu ale dělají průměrný 1, 307 dolaru na kino. Slabota. Docela by mě zajímalo, jak Tobey momentálně vnímá svoji kariéru. Nedávno jsem viděl znovu Spider-mana 2 a Tobey je v něm prostě skvělý.

Příští týden se mezi sebou poseká hned několik silně obsazených dramat. Sci-fi Marťan s Mattem Damonem proti Sicario, který bude mít konečně celostátní premiéru, do toho Tom Hardy v Legend o gangsterských dvojčatech a IMAX premiéra čeká na The Walk s Josephem Gordonem-Levittem.








1 komentářů:

  1. No zatim nad tim Hotelem vahame jestli pujdem, ale mam pocit, ze me rodina asi nakonec presvedci... recenze od Fuky a Spa jsou relativne rozporuplne....

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.