neděle 27. září 2015

Expozitura: Atentát - pět faktů, které víme o novém seriálu a trailer navíc



Seriál Expozitura sice svého času neměl takovou sledovanost jak si možná Nova představovala, s jeho 1,15 milionu diváků by ho dnes ale brala každá televize a o jeho podílu 38% v mladší cílové skupině nemluvě. Takže Expozitura se vrací a tentokrát má podtitul Atentát. Co o seriálu víme?


1) O čem to bude?


Expozitura: Atentát má na české poměry velmi odvážný námět, skoro by se dalo říct americký. Bude vyprávět o pokusu o atentát na českého prezidenta, kterého si zahraje Jan Kraus. To je samo o sobě hodně pikantní, tím spíš, že Kraus se k politice často vyjadřuje a navíc má pořad na konkurenční Primě. Na trailer se můžete podívat zde.

2) Kolik bude mít Expozitura dílů?


Osmnáct. Na české poměry, na detektivní akční seriál s jedním příběhem, je to nečekaně hodně. Tvůrci si zřejmě pomohou tím, že hlavní linku budou prokládat dalšími kauzami z českého prostředí, které se dostanou na povrch.


3) Kdo v tom hraje


Jan Kraus si zahraje prezidenta jménem Václav Wolf, kromě toho se vrátí Robert Jašków jako bývalý vyšetřovatel Dan Chládek a Hana Vagnerová jako Tereza Hodačová, která nyní pracuje v ochrance prezidenta.

4) Kdo za tím stojí


Tvůrčí tým se skládá ze samých zkušených jmen. Režii si podělili Jiří Chlumský (Kriminálka Anděl, seriál Gympl ale také Ošklivka Katka) a Petr Nikolaev (Příběh kmotra, Lidice). Námět a scénář dali dohromady Josef Klíma a Janek Kroupa a kreativním producentem je David Musil (Kriminálka Anděl, Místo zločinu Plzeň)



5) Kdy se začne vysílat


Nova Atentát nasazuje trochu nečekaně v již rozjeté sezóně, poprvé ho uvidíme v pondělí 12. října ve 21:40 po Masterchefovi. Na tak drahý seriál (soudě podle traileru) je tenhle čas velký luxus, po desáté hodině sledovanost pořadů výrazně klesá, tak uvidíme, zda se Nově podaří udržet si diváky a tím svůj prime time posílit.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.